Fredag .... igen!

Så fort veckorna går! Jag blir gammal fortare och fortare hela tiden. Nu är det bara 2 månader kvar till man fyller ett halvt sekel! Om man räkanar med att jag blir 75 år så har jag levt en tredjedel av mitt liv nu! Jag har bara 25 år kvar att hinna med allt jag vill hinna med!

1. Gifta mig rikt
2. Skilja mig rikt
3. Gifta om mig men en ung snygging som kan ärva mig.
4. Blåsa den dumme fan på arvet genom att göra av med alla pengarna på unga älskare.
5. Resa mycket. De unga älskarna få gärna komma från olika länder.
6. Dricka mycket sprit. Jag blir snyggare då.
7. Dansa, jag tycker det är kul att dansa. Dansar bäst med två glas vin i kroppen. Det blir inte så mycket dans nuförtiden.
8. Skaffa mig MC-kort och en glidare. Tänk vilken syn. 70 bast och skinnställ. Man är snygg ända tills man tar av stället.
9. När jag är 70 ska jag skaffa mig lammkött på 60 som vågar åka MC med mig. Han får gärna vara blind och döv men viril.
10. Dö erfaren, lycklig, gammal och skryngklig.

Vem vill dö ung och bli ett vackert lik? Livet är för kort för det.

Nu är det ju så att jag har en underbar sambo som jag älskar och inte vill byta mot någon annan man i världen. Men man kan väl få fantisera.

Idag har jag inte talat med min kompis Superman men fick ett snack med hans andra kompis. Han har bara två kompisar. Det är bara vi som orkar med honom. Hans sambo har gett upp för länge sen.
Vi kan kalla kompisen för Heman.
Heman och jag har alla lösningar på hur man tuktar oregerliga tonåringar.

Om dom bråkar hamma: Släng ut dom och lås dörren: Gärna utan skor och jacka.
Står dom och skriker utanför dörren så grannarna hör: Ring polisen!
Är dom oförkämda i telefonen och skriker könsord i örat : Stäng av telefonen.
Själ dom kläder för sina syskon: Ge syskonen tjuvens kläder. Gärna som present!
Själ dom pengar ur plånboken: Tag ut motsvarande summa från ungens bankkonto.
Om dom säger att du är ful och dum: Klipp håret på dom så dom blir fula. Då är du ju dum precis som dom tycker.
Om dom tycker du är elak: Klipp ett stort hål i baken på ungens alla brallor och säg att eftersom du tänker med röven så är det bäst om den får syre.

När du gjort allt detta är problemet löst.
Ungen har nu anmält dig till BRIS och SOC och det blir deras ansvar! Du har vunnit jackpott! Köp en flygresa till varmare breddgrader och swimmingpool och paraplydrinkar.

Heman och jag är helt överens men Superman tvekar. Jag tror han är flygrädd. Men för fan, du kan ju köpa en bussresa istället.

Möte

Idag har jag suttit i möte hela dagen.
Började morgonen med ett möte på gymnasiesärskolan. Det är alltid trevligt att komma dit. Eleverna är jättegoa när dom hälsar på mig. Man får hela levnadshistorien och vad dom gör på fritiden o så men det är kul. Idag blev jag kompis med Kristina som var jättetrött för hon hade varit på klubb i går kväll och lyssnat på musik. Hon hade inte så bra koll på vad det var för musik men hon var trött idag ialla fall. Sån kontakt får man sällan på andra skolor. Härligt!

Att var på möte på gymnasiesärskolan är trevligt för dom har en sån härligt positiv rektor som kan bli glad för så otroligt lite. Det kan vara att en elev som ska börja har alla papper klara. Det kan vara att det gått bra för någon elev hos oss. Man blir liksom själv glad. Sen får vi alltid god fika och det gör ju sitt till.

I eftermiddag har jag suttit på möte på min egen skola. Mentorskonferenser. Det är inte lika mysigt. Fy vad vi har många elever som kämpar allt vad dom kan och jobbar p sin fritid för att bidra med pengar hemma. Stackars ungar! Det är många som vi beundrar som orkar komma till skolan överhuvudtaget.
Dom lever i hus med ohyra på det berömda Rosengård och dom lyckas ändå hålla sig friska och komma till skolan. Det är ofattbart för någon som inte får se och höra med sina egna ögon och öron, att förstå hur dom har det.
Därför är det roligt att det ändå går så bra för så många som det gör. Detta gör mig otroligt glad. Det är också ett bevis för att vi jobbar på rätt sätt med dessa ungdomar. Att vi tror på dem och uppmuntrar och jagar dem. Vi vill ju så gärna att det ska gå bra för dom.

Något helt annat.
Har en kompis som kan vara så tramsig så det är inte sant. Hör bara här.... han kallar sig "superman".
Vi satt och pratade och kom in på att det var två som vi kände som hade varit tillsammans när dom var unga. Då plötsligt bara utbrister han att ojojoj det kan jag för stå för jag har duschat tillsammans med honom och han har en sån stor.......
Sen fick jag en utförlig beskrivning på hur den såg ut. Fast jag hojatade att jag vill inte veta!!!! Så kunde han inte låta bli!

En del blir aldrig vuxna. Det bara är så! Fast å andra sidan så kan vi sitta och skämta ganska grovt om det mesta. Tramsigt tycker nog de flesta men jädrans kul tycker vi.

Vi är barnsliga trots att vi snart är 50 år. Undrar om det finns hopp för oss? Jag menar att det kommer att sitta i så det inte försvinner. Det hade varit trist. Man måste få vara lite tramsig ibland.....förlåt ofta!

Nu ska jag sätta mig i soffan och ladda inför morgondagens möte. Ska faktiskt till gymnasiesärskolan i morgon igen. Blir säkert en god fika igen.

Fettisdag

Tisdag är Jägersrodag = ensam hemma. Ibland tycker jag att det är skönt att få sitta ensam hemma en kväll coh bara göra vad jag vill. Mannen är och spelar på hästar och ska tjäna in till min förtidspension så i morgon säger jag upp mig.
Man lever på hoppet. Fast jag hade nog saknat mitt jobb som är fantastiskt roligt. Jag hade även sakant alla mina fantastiska arbetskamrater.

I alla fall är jag ensam i kväll och då passade jag på att köpa en fastlagsbulle med mig hem. Ja, ja....jag vet. Jag blir bara tyngre och tyngre men vadå man lever bara en gång. Fast idag kan jag äta med gott samvete.

Jag var ute och promenerade med vår skolsköterska i det fina vädret på lunchen. Vi tog en extra lång promenad och det var så härligt. Man behöver faktiskt komma ut i ljuset på dagen när man har ett rum på norrsidan av huset och solen tittar nästan inte in alls. Både skolsköterskan och jag hade en hektisk förmiddag så det var helt underbart att komma ut.
Dessutom så var jag i gymet och tränade innan jag åkte hem så det blev dubbel dos motion.

Ikväll har jag legat i soffan och softat och kommit underfund med att rödvin passar alldeles utmärkt till fastlagsbullar. Fast man kan nog ha vad som helst till fastlagsbullar. Nu är inte jag någon stor fastlagsbulleälskare men just idag ville jag ha en. Säkert den sista i år så då blir det totalt två i år. Är inte så förtjust i kakor och sånt.
Det enda som jag är svag för är franska bakelser.
Vi var i frankrike på semester för några år sedan och bodde i en liten by som heter Marsellan. Där fanns det ett litet bageri som vi gick förbi flera gågner om dagen och mannen fick hålla i mig för annars slank jag in där hela tiden. Vilka bakelser! Helt underbara. Nu är det så att man faktiskt kan få tag i liknande här hemma, på Tastyhouse så det är bra.

Nu ska jag gå och dansa rumba med vovvarna och lägga mig i soffan och pilla mig i naveln. Man är ju vuxen nu!
Får ju  samla krafter så jag kan hjälpa mannen att bära in den stora vinsten.


Konstnär blir jag aldrig

I väntan på melodifestival satt vi i soffan och stirrade. Då kom jag på att jag köpt lite akrylfärg och ett par dukar för flera månader sedan. Skulle varit och målat hos en kollega men det blev inget av det. Påsen har blivit stående på golvet.
Men igår så sa jag till mannen att: ska vi inte försöka att måla något? Sagt och gjort. Fram med påsen och tidningar på bordet och upp med grejorna.
Sen satt vi och skapade mannen och jag.
Jag tänkte att det är nog bäst att hålla sig till ett fantasimotiv. Då är det ju inte någon som vet hur det ska se ut. Mannan målade en badhytt med stranden och havet i bakgrunden.
Själv målade jag två flygande hjärtan! Jag blev ganska nöjd med resultatet. Det blev bättre änvad jag hade förväntat mig. Här kommer en bild på det. Bilden är lite suddig men jag hoppas att det går att se i alla fall.


Flygande hjärtan

Under tiden vi satt och tittade på melodifestivalen kom jag på att om man kapade spetsarna på hjärtan så såg det ut som flygande gumpar istället. Röda runda flygande gumpar.
Nästa gång ska jag måla flygande gumpar istället. Ska bli kul att se vad det likar.

Idag har vi haft den oäkta mannens föräldrar här på middag. 87 resp 83 år gamla. "Svärfar" som är 87 (blir 88 nästa månad) är en hängiven golfspelare. Han är på golfbanan nästan varje dag. Han spelar tävling med oldboysen varje tisdag hela sommaren. Han ligger på första och andra plats nästan varje år. Han hade sin bästa golfsäsong när han var 75 år. Spelat golf har han gjort sedan han var liten grabb. En riktigt krutgubbe! Härligt att se.

Jag hade bara fyra rätt

Lördag

Igår jobbade jag hemma. Hade lite att läsa i lugn och ro och lite som jag ska redovisa för gymnasieintagningen på måndag morgon.
Det är väldigt bra att det går att jobba hemmifrån ibland. Man får gjort mycket mer just för att man kan sitta utan att bli störd. Ja, det är klart jag har ju telefonen igång och även datorn så jag är ju anträffbar ändå. När det är lov så är det inte så många som söker upp mig därför går det att jobba hemma ibland.

Jag har ju berättat att mannen i mit liv bantar och äter en speciell kost LCHF-metoden. Det går ut på att man ska äta mycket animaliskt fett och inga kolhydrater alls. Han var väldigt nedslagen igår. Han hade gått upp ett kilo.
Jag har försökt att säga till honom att det går inte att bara ändra kosten och sätta sig ner och vänta på att man ska gå ner i vikt. Så idag har jag jagat ut honom på prommenad i 45 min. Han ska inte få en lugn stund. Har hotat med att kalla honom för sin mammas namn och det vat jag att han inte gillar. Hon är en liten rund dam. Sonen börjar få samma siluett som henne.

Har tagit fram räkningarna. Ska jag betala dem i helgen eller ska jag vänta. Jag får se. Det är så himla trist att se att lönen tar slut innan man fått den. Det är kanske bättre att gå ut och tröstshoppa. Hahah!

Idag har jag köpt en Harry Boy. På måndag säger jag upp mig. 65 miljoner kronor står på spel. Det måste vara min tur nu! Den oäkta maken lägger hela sin själ i tippandet och håller på att räkna ut hur fort hästarna kan springa på de olika sträckorna på de olika underlagen. Vi har ofta lika många rätt. Fast ibland så skräller det till och han får hem en rejäl slant. Det är kul. Det droppar alltid lite på mig då.

Jag är inte så nöjd med min frisyr denna gången. Det blev för kort. Ser ut som en gammal käring på 50 år och det vill jag inte! Tycker även att jag liknar min mor...hu....hemska tanke! Det vill jag verkligen inte. Tror att det är ganska vanligt att man inte vill bli lik sin mamma. Jag brukar säga till mina söner att om jag blir som mormor så för hel..te säg till mig.
Min mamma är nämligen hypokondriker och det är skitjobbigt att hantera. Har ofta undrat vad det är hon saknar i livet. Det måste vara nåt.
Jag skulle kunna prata om min mor hur länge som helst men det får jag ta en annan gång.

Nu ska jag gå ner i källaren och göra rent i öppna spisen för att sen sätta mig framför brasan och läsa en bok.

Kramisar!

Nyklippt

Har varit hos frissan idag. Varför ser man alltid så konstig ut när man kommer därifrån?
När jag kom in så var frissan upptagen med en annan kund så jag fick sitta och vänta ett tag. När jag satt där och lyssnade så tänkte jag.....den rösten känner ja igen. Hmmm.....vem är det? Min nyfikenhet blev större och större för nu var jag säker på att det var någon jag kände men kunde inte placera rösten till ett ansikte.
Vad gör man? Jo, man störtar fram och sticker fram huvudet för att kolla så klart. Nja, fast det gör inte jag. Satt där tålmodigt och väntade tills dom blev klara och mycket riktigt så var det en kompis till mig och den kära oäkta maken.
Lite lustigt att vi har samma frissa utan att veta detta.

Det som gjorde mig lite fundersam var att hon verkade inte heller gilla hur hon såg ut. Jag tyckte det var jättesnyggt men hon rev och slet i luggen och mimade till mig att hon skulle fixa till det när hon kom hem. Samma tanke som jag hade när jag var klar. Varför är man aldrig nöjd?

Nu är man ju så väluppfostrad så man säger ju inte detta till sin frissa. Hon skulle ju bli jätteledsen. Det är ju som ett litet konstverk för henne. Inte målar man om tavlorna man köpt från konstnären när man kommer hem och upptäcker att det inte blev så bra.
Lena som frissan heter ( ett väldigt snyggt namn som jag har lätt för att komma ihåg eftersom jag heter likadant) är jättetrevlig och alltid glad och pigg. Det är roligt att gå dit.

I morgon duchar jag och tvättar och stylar håret och ser förhoppningsvis 10 år yngre ut.

Kramis

Sportlov

Det är så härligt med sportlov!
Skolan är tom och man kan få undan en massa arbete  som man inte hinner med annars.

Utsikten från mitt fönster

Vi har mysmorgon. Det är gemensam frukost på fikan på förmiddagen. Det är bara på loven vi kan ha det och det är så himla mysigt. Det är bara elevhälsan, expeditionen, bibliotekarien, datafolket, vaktmästeriet som jobbar. Vi har två kurser som är igång med en del elever men det räkans inte.
Idag hade dessutom Gulle-Madde bakat kanelbullar till oss som vi fick till eftermiddagskaffet. Det är härligt med en personal som gör det där lilla extra för oss. Det ökar trivslen på skolan.

Madde

Det är också skönt att slippa alla påträngade lärare som ska fråga en massa hela tiden. Speciellt en som hela tiden kommer och klagar på sin dåliga mage och alla baciller. Jag hörde på omvägar att vederbörande hade tillbringat en hel natt på en toalett på ett hotellrum i Karlskrona för han vräkt i sig em massa fet kinamat. Hahaha...gud straffar en del meddetsamma. Som tur är har han en underbar och tålmodig kvinna vid sin sida. Hon är min idol brukar jag säga till honom.

Lärare som jobbar

Nu är det inte så att jag inte gillar honom för det gör jag. Han är en av de bästa pedagoger jag träffat. Han kan ta alla de "hopplösa" fallen och få dem att fixa skolan och komma vidare. Om han skulle få betalt efter hur många elever han klarar  av att få behörighet till gymnasieskolan och därigenom spara pengar till samhället skulle han haft väldigt hög lön.
Nu är det ju inte på det viset och lönesättningen visar det.

I morgon ska jag klippa mig och bli en ny människa. Det kan jag behöva jag ser ut som en gammal tant på sådär en femti år och det vill man ju inte. Hahaha!!!

Gullegubbe

Igår när jag kom hem från jobbet så hade den oäkta mannen lagat en jättegod gryta och gjort sallad till den och öppnat en flaska gott rödvin. På bordet stod det tio långa röda rosor och en ask med geléhjärtan. Han  är väl go min gullegubbe!
Han kunde inte vänta tills idag eller så var det lite lättare att överraska mig så här. Ja och vad har jag gjort för att visa min kärlek till honom då?
Romantiken spirar inte så mycket i min kropp alltid men jag tänkte igår när jag körde hem att jag måste ju hitta på något.
Jag skulle in på Bauhaus för att köpa ved till öppna spisen och bredvid ligger Dormy så jag slank in där. Hittade inte något roligt men kom hem med ett par golfstumpor till honom i alla fall. Det vet jag att han tycker är bra.
Fick smyga med att slå in paketet och smyga ner det i min låda vid sängbordet.
I morse när han var inne på toa så la jag presenten på hans huvudkudde. Han blev faktiskt glad. Vad jag inte sett i butiken var texten på strumporna....odorless feet! Som sagt romantikenspirar!

Ha en härlig alla hjärtans dag.

Lite trött idag

Idag har jag haft mina kollegor från Malmös gymnasieskolor på möte hos mig. Pust!
Jag tycker det är jätteroligt men det är ganska ansträngande med. Tänk er själv 16 pratglada damer som alla vill säga något. Det är ju så att vi inte träffas så mycket och då har vi mycket att prata om. 2 -3timmar går väldigt fort.
Jag hade dessutom gjort mig till lite och bakat kakor till dem. Då måste jag tillägga att jag är inte så förtjust i att baka. Man får anstränga sig lite ibland.
Det hela var väldigt uppsattat och dom gillade kakorna jag bakat fast den ena blev lite "döbagad" och den andra varinte heller perfekt. Jag brukar faktiskt inte misslyckas med dem så det var ju typiskt. I vilket fall som helst var dom goda för dom tog slut och det var ju kul.
Här kommer receptet:
2 ägg
3 dl strösocker
3 3/4 dl mjöl
1.5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
125 gr smält smör/margarin

Gör så här:
Sätt ungne på 175 gr.
Smöra och bröa en form 28 cm i diam
Vispa ägg och socker posigt.
Blanda sen i de övriga ingredienserna utom det smälta smöret. Rör smeten slät och blanda sen i smöret.
Slå smeten i formen och grädda kakan i ca 35 min

Glasyr.
1.5 dl florsocker
1 dl kokosflingor
2 msk smör
0,5 msk kakaopulver
3 msk kaffe (kokt)
Allt blandas i en kastrull och värmes och sedan hälles över kakan när den är klar och har svalnat lite.

Lycka till med baket!

Ha det gott!

Bantning

Den oäkta mannen har börjat banta efter en ny metod.....igen. Den heter LCHF-metoden. Jag vet inte riktigt vad den innebär men han ska äta scambled egg och bacon till frukost och det gillar jag! Ser fram emot mornarna nu när han stiger upp tidigt för att fixa frukosten. Han stiger alltid upp före mig och fixar kaffe och tar in tidningen, men käket har jag fått fixa själv.

Det hela handlar om att äta fettrik mat och undvika kolhydrater. det är nog nått liknande GI-metoden fast med mycket fett.
Vispgrädde, kokosfett, olivolja och riktigt smör, fet yoghurt.
Det verkar vara god mat för när jag kom hem idag så hade den oäkta mannen förberett rökt fisk med ost-sallad och vanlig sallad. Ost-salladen var gjord på osttärningar och creme fraiche. Jättegott.

Det är lätt att lägga på sig lite i vikt nu på vintern när man inte rör sig så mycket. Vi spelar ju golf men inte på vintern. Det är tur att golfsäsongen börjar snart. Så man kan bli smal igen. Fast jag kan ju inte påstå att jag är tjock precis. Mina kollegor tycker att jag är ganska tunn.
Man är nog aldrig riktigt nöjd med hur man ser ut. Det jag är mest nöjd med på min kropp är benen. Dom är jättelånga, 86 cm, och ganska snygga.

Tillbaka till smalmaten. Idag när jag kom hem så bakade jag två smarriga kakor. Jag ska ha 13 st av mina syv-kollegor från andra gymnasieskolor på besök i morgon. Då får man ju anstänga sig lite extra. Det ska bli kul.

Livet leker för en som inte bantar!

Australien

Jag är med i facebook sedan ett par veckor tillbaka och där kan man ju leta efter vänner och bekanta bara genom att skriva namnet på personen man vill söka efter.
Jag satt igår och letade lite och kom att tänka på min bror som bor i Australien. Vi har inte någon kontakt alls men jag tänkte att jag kan ju göra ett försök att få kontakt. Sagt och gjort.

Jag skrev in brorsans namn men fick inte någon träff. Han är nog inte så duktig på datorer tänkte jag. Han är 14 år äldre än jag och jag kan tänka mig att datorer inte är hans grej. Han är helt enkelt inte den typen som håller på med internet och sånt. Detta har jag inte något belägg för, bara en känsla.

Då tänkte jag att jag söker på hans son istället. Bingo! Det fanns en person med det namnet. Den namnkombinationen kan inte vara så vanlig down there. Jag skrev helt enkelt till killen och frågade om han möjligen var son till en viss Gert  och att det var min bror. Om han i så fall skulle kunna hjälpa till med en kontakt?
Idag hände det! Jag fick mail från han och ja, det var hans pappa och i så fall var jag hans faster. Han blev verkligen jätteglad att han fått kontakt med familjen i Sverige.
Vi har nu blivit vänner i Facebook och jag kan gå in och kolla på bilder på honom och hans familj som han lagt in. Jag hoppas att vi kan hålla kontakten och att jag kan få lite kontakt med min bror och ev de andra av hans barn.

Min bror började jobba på ett fartyg där min pappa jobbade ( vi har inte samma far så han är min halvbror).
Han stannade i Australien i slutet på 60-talet och har inte varit hemma mer än en gång sen dess. Det var för cs 11-12 år sedan. Jag kommmer ihåg att Öresundsbron var inte klar för vi var där och tittade på bygget. Han är ingen brevskrivare och det är nog mest min mamma som försöker att skriva ett brev till honom ibland. Fast han skriver nästan aldrig tillbaka. Sorgligt.

Nu har jag en anledning att åka till Australien och hoppas att jag kommer att kunna gör det inom en inte alltför avlägsen framtid.

Så idag har jag gått på små moln och inget har kunnat förstöra min dag.

Livet är ett härligt mysterium.


Åldersförmån

Det är en förmån att ha vuxna barn. Dom behöver ju hjälp ibland men inte lika mycket.
Var hemma hos min äldsta son idag. Han har pratat om att han behövde en ny damsugare och då tänkte jag att han kan få prova om min lilla elektrolux ergo funkar i hans lilla etta. Så jag packade in damsugaren i bilen i morse och åkte ham till honom efter jobbet idag.
När jag kom hem till honom så stod han och lagade mat och jag bara kan slå mig ner i köket och sitta där och titta på. Det blir liksom en omvänd känsla. Min lille påg lagar mat! Förr var det ju han som satt och kollade på mig när jag lagade mat. Kan bara sjunka ner i soffehörnet och vänta tills han är klar med maten. Det är bara så mysigt!
Han är en riktigt go kille. 25 år och singel......mamma får njuta av honom så länge det inte finns en annan kvinna i hans liv.
Min yngsta son har flytt till annat län så honom kan jag inte njuta av lika mycket. Men det blir desto roligare när vi väl träffas. Han är en känslig kille med ganska mycket skinn på näsan och otroligt social. 22 och singel.....mamma får njuta av honom också till det kommer en annan kvinna och lägger vantarna på honom.

Kan verkligen sakna mina söner ibland. Tänker ofta på hur det var när dom vara små och så gossigt det var. Tänker även på hur jobbigt det varit mellan varven också. Det ska gudarna veta  vad vi har gått igenom. Att vi bara orkat ta oss igenom det. Men det är en lång historia och historia får det  förbli.

Det är bra nu när dom är vuxna för dom kan ju faktiskt hjälpa mig mycket mer nu.
Det är en förmån att ha vuxna barn. Jag gillar det verkligen.
En av de positiva sakerna med att närma sig de 50.
Jag fick min första son när jag var 24 år så jag var ju väldigt ung. Men det har jag igen idag.

Livet är härligt!

Vem var bäst?

Jag tyckte att Petra Medhe var bäst! Vilka kläder! Alla hade varit snygga på mig....ja, kanske inte nunnedräkten. Det är inte min stil.
Som valigt kollade jag mest på kläderna och jag tror att jag varit mycket snyggare i kläderna än artistena.
Vi det första uppträdandet frågade jag den oäkta mannen om han trodde att jag klädde i latex.
Han svarade att: Du kan ju ha det på jobb. = Bara jag slipper se dig i det.
Kvällen utstickare var Caroline af Ugglas med Snälla, snälla och jag tänkte.....snälla, snälla ta ut henne därifrån. Men det var nog den enda låten jag tyckte var riktigt kass.
Jag vill summera melodifestivalen så här:

Welcome to my world med hjärat fyllt av guld.
You my world, jag tror på oss - stay the night.
Tic, toc, snälla, snälla,disconnect me.

Efter melodifestivalen var det Rosa Pantern.
Steve Martin är fantastiskt rolig och gestaltar Inspektor Clouseu (stavas det så?) helt underbart.

Vi ett tillfälle hade han gigantiska glasögon på sig med enorma förstoringsglas i och jag sa till mannen i mitt liv att han bara måste skaffa sig sådana!
Tänk dig, älskling, mina små handgranater måste bli som jättebomber med såna glasögon!
Sen kan jag låna brillorna och kinapuffen blir till ett rymdskepp.
Som ni förstår har han inte det så lätt alltid med min konstiga humor men han har snart stått ut i 10 år så han måste gilla det i alla fall.

Äntligen!

Ja, så är det äntligen dax för det enda tv-program som är värt att titta på! Ikväll kör det igång och man får ju inte missa det...MELODIFESTIVALEN!

Den oäkta maken suckar tungt.
Jag ler och myser lite skadeglad.
Han vet att detta inte är förhandlingsbart.

Som tur är har vi två tvapparater. Nu gäller det bara att tänka ut var det är skönast att kolla på melodifestivalen. I vardagsrummet här uppe eller i vardagsrummet i källaren. Det är nog mysigast i källaren. Där har jag en massa stearinljus och en go skinnsoffa som jag kan krypa ner i.

Den oäkta maken är på Jägersro och ska vinna miljoner denna helgen igen. Hoppet är det sista som sviker. Jag brukar ropa lite glatt till honom när han kommer hem om jag ska hjälpa honom att bära in alla pengarna men han har inte behövt någon hjälp än. Man vet aldrig, den dagen kommer kanske.

Jag har förberett middagen. Det ska bli kyckling på spanskt vis. Till förrätt ska jag fixa till en liten laxtoast med pepparrotsvisp och till efterätt ska vi ha vit chokladpannacotta med hallon och blåbär. Mums!

Sen är tv-kvällen räddad som sagt. Melodifestival och Rosa pantern.

Ha det gott! 

Botad

Idag är det tisdag och då springer hästarna på Jägersro och dit har den oäkta maken också sprungit. Äh, kanske inte sprungit direkt. Han har tagit min ljuvliga Saab 93 sportkombi. Det gjorde han för att den stod längts ut så det är ok. Behöver jag köra någonstans kan jag ta hans sprillans nya Cittra.
Fast jag ska nog inte köra någonstans i kväll. Håller på att bota min förkyldning med härlig mörk choklad med chili och körsbärssmak tillsammans med vin.
Inte nog med att det botar allt man blir glad också. Borde vara förkyld oftare. Fast man behöver ju inte bota någon sjukdom för att dricka rödvin och äta choklad. Man blir bara så glad ändå.
Jag brukar annars rekommendera varm choklad och Xanté det är bara så underbart gott. Kan nästan inte dricka varm choklad utan Xanté, det smakar ju inte något alls.

Det är ganska skönt att vara oäkta gräsänka ibland. Kan gå här i mina otroligt sexiga joggingbyxor och huv tröja (en gräslig sak som var juklapp från jobbet i julas.). Göra lite sexiga moves framför tv´n. Fats det gör jag även om den oäkta hälften är hemma. Han måste ju få njuta av att se mig röra mig så soft i mina tilldragande kläder.

På tal om julklapp. Denna julen kunde vi på jobbet välja vad vi ville ha i julklapp. Detta är ju generöst kan man tycka men vilka grejer det var!
En ryggsäck - med kommunens logga
En väska - med kommunens logga
En regncape - bra för dom som cyklar till jobbet
En joggingdress med kommunens hemsideadress.

Väska har vi fått tidigare.
Huvjacka har vi fått tidigare
Båda med kommunens och arbetsplatsens logga på.

Är jag gnällig? Kanske? Ska väl vara glad att jag fick något överhuvudtaget men urvalet var lite ensidigt tycker jag.

Jag är nog ganska frisk nu när jag kan gnälla på jobbet.

Tack rödvin och mörk choklad för att ni finns, ni botar det mesta!


RSS 2.0