24 november

Nu är det bara en månad kvar till julafton!



Kommer att kännas jättekonstigt. Ska fira jul i Dubai. Åker den 20/12. Träffar inte mina barn på hela julen. Fast i och för sig brukar jag inte göra det ändå. Dom har alltid firat jul med sin pappa. Fast i år frågade dom faktiskt mig vad vi skulle göra till jul och då hade vi redan bokat resa. Känns inte riktigt bra faktiskt. Under alla åren jag varit skild så har barnen alltid velat fira julen med sin far och jag har inte sagt något om det. Det har ju inte varit roligt precis att sitta utan sin familj en jul men jag har ju haft Donnes familj att fira med. Så har det varit de sista 10 åren. Nu när vi bestämmer oss för att åka iväg så frågar pojkarna mig vad jag ska göra. Har aldrig hänt tidigare. Det har snarare varit jag som frågat dom om dom inte ville komma till mig.
Dom blev inte ledsna eller arga eller något men jag hade ju gärna velat fira jul med dem. Det kommer fler jular så jag får väl ladda inför nästa jul istället.

Förra veckan var en jättejobbig vecka. Var helt slut varje dag jag kom hem var dessutom sjuk i två dagar.
När jag vaknade på onsdagen så kände jag mig lite halvkass men tänkte att det går över bara jag kommer upp och igång. På jobbet blev det bara värre och värre. Frågade vår skolsköterska om hon ville ta tempen på mig och det visade sig att jag hade ca 38 grader.
Åk hem och lägg dig, Lena, sa hon. Äsch så farligt är det väl inte. Jag kan nog vara med på ett möte innan jag åker. Fast jag blev bara sämre så jag åkte hem och sov bort hela eftermiddagen.

I lördags var det öppet hus på skolan och jag ficka fara som en skållad råtta överallt. Ut med frågor till tipsrundan i hela bygget. Kom på att jag glömt en utslagsfråga hemma! Fick snabbt sno ihop en ny med hjälp av en av våra hantverkslärare.
Sen ska man går runt och vara trevlig och prata med folk i tre timmar. Det är i och för sig ganska roligt men det tar sin lilla tid.
Alla vara jätteduktiga och hade gjort fint i sina verkstäder och fixat dit utställningsbilar. Många kom med sina ungdomar och ställde frågor om utbildningen.

Vissa känner man igen år efter år. De kommer, går en runda i huset och sen sitter de i matsalen och äter korv tills vi stänger. Det är trevligt eftersom man känner att de är nöjda med utbildningen som deras söner går på.

På det hela taget var det en ganska bra dag.

Denna veckan ska jag försöka att ta igen det jag missade förra veckan.

På lördag ska jag kanske åka till Köpenhamn med den äldste sonen. Hoppas på fint väder bara. Vi ska ha det så mysigt. Jag ska plåga honom med att gå i klädbutiker och sånt och han plågar mig med att gå i dataspels- och mangatidningsbutiker. Däremellan ska vi fika och mysa!

Superman är hemma och jag vet inte om han själv är sjuk eller om det är något barn som är sjukt. Han missade en jättebra dag i går. Vi hade studiedag och Albin vår gymnasiepräst ,var här och föreläste. Han är bara så jättebra att lyssna till. Han pratar inte alls om sånt som man tror att han ska prata om. Jag ha ju vissa fördomar om präster och dessa tar han bort på tre minuter. Hahaha!!

Stackars Superman som har alla sjukdomar att hålla reda på! Du ser väl upp med den kommande lamminfluensan?! Symtomen är krulligt hår och man drar på alla "ä" när man pratar. Finns inget vaccin än men det ska vara bra att tugga på lite ensilage i förebyggande syfte.

Lev väl och håll er friska!

Kramis!


Söndag

Söndagen har startat mjukt och väldigt lugnt. Tvättmaskinen går varm och vovvisarna sover så gott efter vår obligatoriska runda i skogen på förmiddagen. Gubben grabbar tag i golfklubborna och åkta till golfbanan. Frågade mig om jag ville följa med men nej tack. Skönt att vara hemma.
I går slapp jag åka till mässan. Min samordnande rektor Åse åkte in och stod hela dagen. Så gårdagen var också väldigt lugn och skön. Tack Åse! Hoppas du fick ordning på alla grejor efter mässan. Ska påminna Bujar att han ska hämta allt i morgon.
Skönt med en chef man kan lita på i alla fall.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Donne har planerat en lammstek till middag. Det är jättegott!

Får kanske ladda inför morgondagen. Ny vecka med öppet hus på skolan på lördag. Det brukar vara kul! Ska ställa i ordning tipsrundan och sen vet jag att alla lärare är jätteduktiga på att fixa så det blir bra i verkstäderna.

Är det någon som har tips på en utslagsfråga? Förra året så hade vi en burk med pasta i som man fick gissa antalet i. Det kan i och för sig funka i år med.

Lev väl och lev gott!

Kramis!



70-talsfest på Agnesfrids gymnasium!

När det är fest på vår skola då är det allvar. I alla fall för en del. I går var det 70-talsfest och då är det allvar! De flesta hade ansträngt sig till det yttersta för att få tillbaka känslan från förr.
Vi hade en hemlig gäst....eller var det en snyltare? Ingen vet vem det var eller hur han kommit in. Fäbojäntan var på besök, Darth Vader, Frank Zappa....eller vem det nu var. Många med afrofrilla dök upp. Butteriks hade nog haft en god vecka på peruksidan denna veckan.
Kan även tänka att man tvingat sina gamla mammor, pappor, mostrar, fastrar mm att dyka djupt i förråden.

Här kommer lite bilder.



















Hemlig gäst eller snyltare eller vem i hel---e kan detta vara???

Night fever!



Jag körde hem vid 23-tiden och då var det full fart! Vet inte hur och när detta slutade.

Ett stort tack till Erika som var festfixare!

Lev väl och och festa lagom.

Kramis.


Gymnasiemässa

Denna veckan är det gymnasiemässa på Swedbank Arena. Har haft ett himla meck med att få allt att klaffa. Saker som ska transporteras dit, trjöor ska beställas, mat och fika ska beställas. Personal ska bemanna mässan. Det är här det stora problemet är.
Förra året sa jag att ledningen på skolan måste beorda in personal för att det ska vara kvalitet på svaren på alla frågorna som eleverna ställer. I år har jag lagt in allt till min rektor för fordon och det har inte hänt ett skit!
Alltså...allt är som vanligt. Ska man får något gjort på ett bra sätt så får man göra allt själv! Inte lita på någon, inte ens den som är chef över avdelningen. Suck!
Jag får väl tillbringa mina sista dagar denna veckan på mässan. Skulle inte förvåna mig om jag får köra mina 5 mil på lördag också för att stå på mässan. Det blir tio mil tur och retur. Hade gärna sluppit det. Får väl vara ledig en annan dag istället.
Det brukar vara ganska kul att vara på mässan. Dels för att det är många elever från grundskolorna som besöker mässan och dels för att jag får träffa alla mina kollegor från de andra gymnasieskolorna.

På fredag har vi 70-talsfest på skolan. Många är engagerade och det kommer säkert att bli jättebra. Själv får jag köra bil så någon sprit blir det inte för min del. (Ska ju köra till mässan dagen efter.)
Ska försöka att ta lite bilder och lägga ut här så alla får se hur kul vi har det på vår skola.

I kväll ska jag till Ystad för att träffa mina kära gamla klasskamrater igen. Det ska bli kul! Lite underligt. Först träffas vi inte på tio år sen träffas vi varje månad. Fast det är härligt att vi fått kontakt igen tycker jag.
Det är Ramiza som är värd i kväll. Ska bli kul att se hur hon bor.

Lev väl och jobba inte ihjäl er!

Kramis!

Vaccinationer

I går hade vi vaccinationsdag på skolan. 80 elever fick en spruta i armen och de lärare som ville fick vaccineras med vaccin som blev över. Många lärare och annan personal nappade på erbjudandet.
I dag är det många sjuka på jobbet. Någon har inte kunnat komma till jobbet alls en del har blivit sjuka under dagen och fått gå hem. En kollega är så jättesjuk med feber som kommer och går hela tiden. En del har mått lite dåligt men kunnat jobba i alla fall. Gemensamt för alla är att dom har ont i armen!?
Det handlar alltså om de som blev vaccinerade.

Mig får man inte sätta en spruta i hur som helst. Är skiträdd för allt vad nålar heter. Trodde man skulle vänja sig efter alla sprutor och prover man gått igenom under årens lopp. För att inte snacka om när jag fick barn! Fy vad mycket jag fick stå ut med då. Inte har jag vant mig för det. Snarare tvärtom.
Ska gå och få plockat bort några prickar denna månaden och det ser jag verkligen inte fram emot. Då får man nog både bedövning och blir skuren i. Jag ska även gå på cellprovskontroll och det är inte heller någon höjdare. Fördelen är att det går ganska fort. Det är ju ändå bra att man kan göra allt detta. I förebyggande syfte.

Bakteriedödande handdesinfektionsmedel har haft strykande åtgång. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.

Jag får väl nöja mig med att döda bakterierna med gel.

Lev väl och var en räddhare om du vill!

Kramis!



RSS 2.0