Kan man gifta sig när man är över 50?

Visst kan man gifta sig när man är över 50!
Det är till och med bättre än när man är 25 kan jag berätta.
 
Det är 24 år sedan jag stod brud förra gången. 24 år är lång tid. Då minns jag att det var kärvt med ekonomin och det starkaste minnet jag har är när jag letade klänning. Då hade jag liksom nu, bestämt mig att jag inte skulle gifta mig i någon traditionell brudklänning utan letade vita klänningar i vanlig butiker.
Jag provade en helt underbar fin vit klänning i någon av de lite dyrare butikerna i Malmö och minns än i dag att den klänningen satt så fint på mig och jag var verkligen fin i den. Tyvärr hade jag inte råd att köpa den. Minns att expediten tittade lite ledsamt på mig när hon berättade att vad den kostade och jag sa att det var för mycket och gick därifrån.
Expediten såg nästan ut som om hon ville köpa klänningen till mig för den var så fin på mig.
Jag fick tag på en annan klännig som var jättefin i en bröllopsbutik i Köpenhamn som hade ett överkomligt pris. Ja det blev en lång vit brudklänning i alla fall. 
Jag blev gift den gången och hade ett fint bröllop så det blev ju bra ändå.
 
När jag nu skulle gifta mig hade jag åter igen bestämt att någon bröllopsklänning skulle jag inte ha!
Var ute och kollade lite i butikerna i Ystad och hittade inte något jag ville ha. Nu kunde jag ju faktiskt köpa en riktigt fin klänning. Kollade på korta, långa, enfärgade och blommiga. Hittade inget jag ville ha.
En dag sa Sven att han gärna ville att jag skulle gifta mig i vitt. Ok för det. Hittade inte någon vi klänning heller.
Började leta lite på nätet. Hittade en sida med jättemånga fina klänningar till ganska bra priser. Det var www.firstdress.se
Här kunde man beställa klänning från Asien och om man ville till och med få den måttsydd. Kanon! Här hittade jag en klänning som jag ville ha och knappade in en beställning. Betalade och allt direkt. Det skulle ta tio dagar för mig att få den.
Det tog ca 5 dagar sen kom klänningen direkt hem till dörren och den var helt underbar!!
När jag provade den och Sven såg mig i den blev han tårögd och tyckte jag var otroligt vacker i den. Det är nog den vackraste klänning jag haft på mig.
 
Här kommer lite bilder på Sven, mig och våra små söta brudnäbbar, Thea, Alma och Ellie.
 
 
 

 
 
 
Alla bilderna är tagna utanför Sövde kyrka. Den absolut vackraste platsen man kan gifta sig på. Våra små brudnäbbar var fantasktisk söta och duktiga. Alla tre var glada och allra gladast var Ellie som vnikade glatt till sin mamma mitt i cermonin och pillade av alla blommorna från blomsterkransen som hon skulle ha i håret. Dom låg som ett blomstertäcke på mattan vid altaret när vi var klara.
 
Som ingångsmarsch hade vi Ted Gärestads "När kärleken är" och som utgångsmarsch hade vi Shania Twains "From this moment" och det var väldigt lyckat. Inte ett öga torrt.
På tal om öga torrt så hade vi våra bästa vänner som best man och brudtärna, Martin och Minna och under akten så kunde alla i församlingen höra Minnas snyftningar. Hon klarar inte av när det blir känslosamt. Sven och jag skrattade lite för vi var varnade.
 
Att gifta sig när man är väldigt vuxen är en speciell känsla. Då har man bestämt sig att man ska bli gamla tillsammans. Att det är detta som gäller liksom. En härlig känsla.
 
Skulle kunna berätta hur mycket somhelst men det tar jag en annan gång.
 
Lev väl och gift dig gärna!
 

Mycket har hänt!

Tänk så mycket som händer. Hinner knappt med saker och ting.
 
Kan börja med att berätta om flytten till Sövde.
Sven och jag flyttade till vårt hus i Sövde helgen innan påsk i år. Vilket jobb det var. Vi skulle måla och tapetsera nästan hela huset och flytta samtidigt.
Måla har jag gjort förr så det var ju inte så svårt och undan gick det.
Sen började vi flytta alla sakerna från Ekebo. Det blev några vändor med släp och som tur var så hjälpte våra vänner oss en hel del. Skönt med såna vänner.
 
När vi började planera vår flytt så började vi även att prata lite om att gifta oss. Sven slängde iväg ett mejl till  prästen i Blentarp med en förfrågan om det fanns möjlighet att gifta sig i Sövde kyrka midsommarafton. Vi hörde inget och glömde bort att vi skickat mejlet. Började prata om att vi skulle åka på kryssning och kanske gifta oss i Palma de Mallorca eller i Barcelona istället.
Plötsligt ringde prästen och var helt förtvivlad och bad så mycket om ursäkt för hon glömt att svara på mejlet och naturligtvis skulle det gå att ordna så vi kunde gifta oss i Sövde kyrka midsommarafton. Jag blev jätteglad för jag har alltid velat gifta mig midsommarafton.
Då var det en månad kvar till midsommar. Gissa om vi fick det hett om öronen.
Iväg med alla inbjudningarna till familjerna och de närmsta vännerna. Handla allt som behövdes. Mat, dryck, kläder. Fina fötter, fin i håret, ansiktsbehandling och allt som ska till.
 
Min klänning beställde jag via nätet och den kom en vecka innan bröllopet från Kina. Den var perfekt! Jättefin klänning.
 
Hur somhelst blev vi gifta och jag ska berätta mer senare. Lägga in lite bilder med.
 
Livet börjar vid 50 säger alla och jag är böjd att hålla med.
 
Lev väl!

RSS 2.0