Nyårsafton

Så då har det gått ännu ett år!
Vad har jag hittat på detta året?

Det har ju hänt en del.

Har sålt en lägenhet.

Hjälpt äldsta sonen att köpa lägenhet.
Fick leka flyttgubbe till honom också.
Han är en go kille, min stora son.

Hälsade på yngsta sonen i Karlskrona.
Han är också en go kille, min yngsta.

Jag har fyllt 50 år!
Firade detta i Barcelona.
Härligt ställe.
Mycket att titta på.

Flyttade från Höllviken till lilla Blentarp, paradiset på gränsen till österlen.

Jag har gått och förlovat mig på gamla dar!
Giftermål 2010? Nej, tror inte det.
Det är ganska bra som det är.

Har varit i Polen och spelat golf med trevliga vänner.

Sänkte mitt golfhandikapp till 27.

Plockat mitt livs första kantareller.

Molly har blivit opererad och är pigg och glad.

Har ridit på min vänninas häst och detta hoppas jag att jag kan fortsätta med nästa år.
Bara vädret blir lite mildare.

Slutligen har jag firat min jul utomlands för första gången i mitt liv.
Kanske jag fortsätter med det.

Ser fram emot en god middag med Donald i kväll.

Menyn:

Lantpaté med cumberlandsås.

Tournedos med potatis- och blomkålsmos med fräsk sparris och sockerärtor.

Vit chokladpannacotta med hallon.

Ostbricka.

Till detta dricker vi Lindemans Cawarra och Champange såklart!

Några nyårslöften ger jag inte!

Startar nästa vecka med ett spinningpass.
Satsar på en kropp som passar i bikinin nästa år.
Vill inte köpa ny igen för att den gamla krympt i garderoben!

Lev väl och ge inga nyårslöften!

Nyårskramis!




Jul i Dubai

Vi började vår resa till Dubai den 20/12 med att skotta fram bilen från snön. Det kom ca 40 cm under natten och jag var mycket tveksam till om vi skulle kunna ta oss till flygplatsen. Donne ringde till vägverket och frågade hur vi säkrast kunde ta oss till Sturup. Kvinnan svarade att: Jaaaaa......ni befinner er ju i det värst drabbade området. (typiskt) men det ska vara plogat på de största vägarna.
Ok. Det största bekymmret var att ta sig ner till stora vägen. Det är ca 800 meter som var oplogat. Donne sa att det är bara att sätta sig i bilen och köra. Vi kan inte göra mycket mer, fastnar vi så fastnar vi.
In med snökyfflen i bilen och börja köra. Det gick faktiskt förvånansvärt bra. Som tur var hade det inte snöat från sidan som det brukar göra utan det hade kommit stilla och fint uppifrån. Det vill säga att det blåste inte och snön var lätt.
Vi kom fram till Sturup och där väntade inget plan. Det kunde inte landa! Det skulle komma från Arlanda och sen mellanlanda i Malmö för att plocka upp bla oss. Fyra timmar försenat kom planet iväg efter att bränlsebilen hade kört fast och avisningsbilen var igenfrusen.
Vi var inte de som var värst drabbade. Det satt ett gäng som skulle till Damaskus och dom hade väntat på Sturup sedan kl 21.00 kvällen innan och med små barn. Ingen mat under hela tiden för restaurangerna på  Sturup är stängda på natten. Dom satt kvar när vi åkte.

Väl frame efter 6 timmars flygning, så var det passkontroll. Här blir man verkligen kontrollerad. Det tog sin lilla tid.

Vi kom fram till hotellet och det var underbart. Hilton beach spa och resort i Ras al Khamaih. 5 stjärnigt och jättefint. Har aldrig bott så fint. Slår till och med hotellet vi bodde på i Portugal och det var kanon.

I foajén stod en jättestor julgran och in till resaturangen stod det också julgran och pepparkakshus.




Vi som tänkte vi inte skulle fira jul kom till ett ställe där man hade pyntat allt som går att sätta juldekorationer på.

Det var i och för sig mysigt. På julafton så fixade jag så vi fick var sin helkroppsmassage tillsammans. Det är ljuvligt att ligga och få massage på alla muskler i hela kroppen. Två vänliga tjejer jobbade i spaet tog väl hand om oss.


Stranden utanför vårt rum.


Stranden igen.
27 grader i luften och 23 i havet. Persiska viken har ganska salt vatten men det är klart och väldigt rent. Härligt.
Längtade inte hem alls.


Här bodde vi.


Eftersom det är en privat strand så var det ingen trängsel. Bara hotellets gäster som var där.


Stora sängar att vräka sig i. Dock lite för hård för mig.


Som riktiga turister tog vi en busstur i Dubai. Längst ur på En av palmöarna finns ett hotell som heter Antlantis. Där finns ett av världen största akvarium med ett otal olika fiskar.



Även här en fantastiks julgran.


Hotellet Antlantis.



Världens högsta skyskrapa. Fick inte plats på en bild. 818 meter högt. Invigs den 4/1-10. Undas vad dom ska ha i huset? Byggnaden vid sidan om som de höll på med ser ut som ett skepp som håller på attt sjunka. Det finns två sådana vid sidan om varandra. Dubai har fantastiksa byggnader. Just nu stod många byggen stilla pga finanskrisen därnere. Hela kvarter med tomma skyskrapor. Man kan undra vad dom tänk att alla husen ska innehålla. Nästan alla husen hade minst 60 våningar dvs att de flesta husen var högre än Turning Torso. Det blir många kvardartmeter som ska hyras ut.
Det bor 5 miljoner människor i Förenade arabemiraten. 1,2 mijoner är lokalbefolkning. Lokalbefolkningen har inget grovjobb alls. De jobbar alla i "högre" positioner. Bank, kontor och likanande. De betalar ingen skatt. Bilarna kostade en bråkdel av vad vi får betala här hemma. Bensinen kostade 3 kr litern. Inte konstigt att det rullade så många fina bilar på stan.
Sheikerna hade siffrorna 1-9 på sina regskyltar. Nr 1 var den höste av dem alla. Det är sheiken av Abudabi. Det är också det emirat som har alla pengarna, det vill säga oljan. De producerar 10% av världens olja. De andra emiraten har inga naturtillgångar.
De återstånende 3.8 miljoner som bor där är gästarbetande och eller större företag. Det finns många indier, pakistanier, thailändare och folk från de andra arabiska länderna. Dessa människor jobbar på hotellen, byggen och restauranger mm.
En kille som jobbar på ett bygge har ca 600-1000 dirham i månaden det är 2000 svenska kronor. Det är inte mycket det. 

Dom har satsat mycket på turismen.

Det berömda 7 stjärninga hotellet som Tiger Woods stått på helikopterplattan och slagit ut bollar i havet från.

Här nedan kommer ett par bilder från vyer över och i Dubai.






Guldsouk,  guldgatorna. Två gator som låg som ett kors över varander med bara guldbutiker. Tipset var att pruta  minst 30%. Köpte dock inget. Blev ganska mätt bara av att komma in och se allt.

Efter fem nätter i Ras al Khaimah så var det två nätter i Dubai. Ännu en julgran i foajén. Denna gången ännu större och ännu mer pyntad.


Nedan kommer bilder på Dubai Creek golfklubb. Klubbhus, drivingrange och restaurang.




Oj! Visade visst magen! Tjusigt avslut på min sving va?




Donne svingar också!


Skaldjursallad.



Visst ser det härligt ut?



Hotell och köpcentrum i Dubai.



Taket i köpcentrat.



Dekoration på en indisk restaurang i Dubai. Motorcyklen alltså, inte Donne.



Sist men inte minst min Donne som älskar mat och mig!

Lev väl och upptäck världen!

Kramis.










Spinning

Glad i hågen åkte jag till Friskis och svettis för att köra ett spinningpass i går kväll.
Kom in i hallen och blev väldigt väl bemött av personalen. Fick mitt kort och gick in och bytte om.
Träffade på en släkting som kör Ki-box. Hon är alltså instuktör. Verkar för jobbigt för en gammal tant i 50-års åldern.
När jag stod och väntade så dök det upp ett bekant ansikte i skaran utanför spinnaingsalen. Trevligt med sällskap. Det var en av kuratorerna i kommunen som jag har ganska mycket samarbete med.

Vi tog vars sin cykel sidan om varandra. Passet körde igång och jag tänkte att "jag tar det lite lugnt idag" Det är ju dock ett bra tag sedan sist. Kondisen är ju inte på topp precis.
Tyckte ändå att jag hängde med ganska bra i början. Efter en halvtimme trodde jag att jag skulle dö. Mjöklsyra i benen och krampen i vaden kom smygande. Skam den som ger sig.
Klarade mig genon passet ganska bra tycker jag. Även  om jag inte orkade stå lika mycket som de andra. Vi skulle stå upp i mer än halva passet. Ialla fall kändes det som det.

Man känner sig himla nöjd med sig själv när allt är över och man stretchar efteråt. Sätter mig i bilen och benen lever sitt eget liv eller vad det kan vara.
Lite mat när jag kom hem. Mannen hade gjort soppa som jag bara behövde värma. Han var på ett familjejippo, kallas, Lucia.



I morse när jag vaknade så kände jag inte mina ben! Fick liksom väcka dom. Dom segade sig upp och ut till frukosten och så har det varit hela dagen.

På jobbet var mina kollegor så uppmuntande och sa att det är värre i morgon! Ja, jag vet! Var ju för sisådär 10 år sedan ett spinningfeak utan like. Körde tre gågner i veckan. Fy vilken kondis jag hade då! Cyklade dessutom till jobbet.
Det gör jag inte mer. Har fått lite längre till jobbet. Aatt cykla 4.5 enkel resa det gör jag bara inte.

Lev väl och sporta lagom.

Kramis

Söndag....igen

Oj, vad tiden går fort.
Jag brukar skoja och säga att tiden får fort när man är lycklig. Det stämmer tycker jag. Fast ibland går tiden fort när man tänker tillbaka.

Idag har jag tillbringat min tid i sällskap med den äldsta sonen. Vi har gått i stan och jag har fått honom att hänga med mig i klädbutiker. Det är han inte speciellt road av. Det blev inte så många men ändå. Han väntade tålmodigt medan jag vände prislappar.
Hittade en kjol som jag blev väldigt förälskad i men det fanns inte min storlek. På det viset sparade jag 800 kr. (Måste tänka positivt) Desiqual är ett märke som jag gillar skarpt. Vad jag vet så är det bara en butik i Malmö som säljer det och dom hade som sagt inte min storlek. Får väl ta mig dit en annan gång.
Vi åt middag på Mando. Sonen tog en planka medan jag åt en entrecote. Himla gott. Det är så mysigt på Mando tycker jag. Deras inredning är lite speciell. Hela lokalen är klädd med koppar. Det var mycket folk där och vi funderade över hur många oxar de serverade per dag. Mycket kött som stektes.

Om en vecka ligger jag förhoppningsvis vid poolkanten och dricker en paraplydrink. Ska bli såååå nice. Hoppas jag hinner att se mycket och att vi får det härligt. Har växlat lite pengar idag så man klarar sig de första dagarna.

Måndag börjar som vanligt med arbetslagsmöte och avslutas med nätverksmöte på Pauliskolan.

Lev väl och tag dagen som den kommer.

Kramis!

Ny frissa

I går var jag och klippte mig. Det är alltid spännande att prova en ny frisör. Man vet ju liksom inte hur det blir.
Har de sista åren klippt mig i Höllviken men nu tänkte jag: Kan ju inte ligga och köra till Höllviken för att klippa mig! Det är ju 7 mil hem därifrån. Måste hitta någon på närmre håll.

Vad gör man då? Eniro.se är bra. Fast det är rena lotteriet, man vet ju ingenting mer än ett namn på företaget. Min strategi var att kolla efter de frisörer som har hemsida. Där får man ju ganska mycket information. Det är väldigt få frisörer som har en hemsida.
Letade efter frisörer lite överallt men fastnade vi en frissa i Skurup. Det är ju på vägen hem. Dom hade en fin hemsida och det kändes som om dom var professionella. Ringde och bokade tid.

Så jag var där igår och det var verkligen en positiv överaskning. Pigga och glada tjejer. Men frissa kom med förslag på hur vi skulle göra och även vad vi skulle kunna göra lite senare. När hon tvättade håret så satte hon igån massagestolen. Vilken härlig känsla att ligga där och få massage på rygg och ben medan man får håret tvättat. Lyxigt.

Under tiden jag blev klippt frågade jag om dom även gör vid ögonbrynen och det var det en tjej som kunde göra till mig. Hon tog sig tid och fixade mina ögonbryn fast det var vid stängningstid.

Jag är nu så jävla snygg! (Tycker jag själv i alla fall)

Ska lätt gå dit igen. Har faktiskt redan bokat en ny tid. Man kan få ansiktsbehandlingar, hot stone massage, vanilg massage. Där finns det mesta när det gäller skönhet.

Kände mig som en ny människa när jag körde till jobbet i dag. Härligt. Det behövde jag. Blev lite gladare.

Lev väl och unna dig skönhetsbehandlingar.

Kramis!




Önskelista

Kära tomten!

Det är många år sedan jag skrev till dig men i år tänkte jag att jag skulle påminna dig om att jag finns fortfarande.

I år, kära tomten, kommer jag inte att vara hemma när du kommer till mig men jag hoppas att du kan hitta mig ändå. Ville bara säga att det är inte någon idé att släpa på alla julklapparna till mig om jag inte är hemma.
Du får gärna komma till de varmare breddgrader där jag kommer att befinna mig, eller rättare sagt du SKA komma till de varmare breddgraderna där jag befinner mig.

Som vanligt önskar jag mig ett litet DYRT paket,
eller ett STORT och DYRT paket.
Se hela bilden







Jag blir glad för vilket som.
Det går även bra att ge mig en klänning från Desiqual.
Kan räkna det som ett mjukt DYRT paket.








En resa till våren är också något jag önska mig.
Räknar det som både stort och litet DYRT paket.
Kuvertet med biljetten är litet men presenten i sig är stor.


En gård på landet hade också varit ok att få i julklapp.
Några hästar som kan bo där med.

Gård i Skurup



Jag önskar också att vintern ska gå fort, men att jag inte blir äldre för det.
Känner mig alltid gammal och sliten på vintern.
Se hela bilden







Jag önskar också att jag ska vinna på Lotto eller Keno så jag kan gå i pension. Då hade jag tagit körkort till motorcykel så jag kunde fräsa runt lite överallt.



Ja, det var nog det hela, kära tomten. Hoppas du kan uppfylla något av mina önskningar.

Lev väl..........för du lever väl?








RSS 2.0