Freeeeedag!!!!

Japp! Så var det fredag igen.
Idag var jag inte jättepigg när jag steg upp. Duchade och tvättade håret. Orkade inte står och föna och dra ut lockarna så de fick sitta kvar idag. Ser ut som en riktig tant med lockarna i håret.

    Första bilden med Gunillas tumme i övre vänstra hörnet.



Andra bilden lyckades Gunilla utan att tummen kom med.
Så här ser jag ut när jag är lockig och ostylad. Tant syo!
Har kommit upp i den åldern när man inte ser att läsa utan glasögon.
Ja, så här ser det ut på mitt kontor. Det är här jag tillbringar många timmar varje dag.



Detta är utsikten från mitt rum. Idag har eleverna friluftsdag och är på Ribban och har fotbollsturnering så det är tomt på basketplanen. Det är något eleverna tycker är kul annars. Även en del lärare tycker det är kul.
Det är här eleverna står och smygröker. Dom tror att ingen ser dem. Hahahah!!! Jag har full koll.
Utsikten är väl inte den mest underbara i Malmö men man ska vara glad att det inte är en tegelmur man stirrar in i vaje dag.
När vi flyttade in så var det bara gräs och skräp där så det har blivit ganska fint tycker jag.

På mitt rum har jag en "nervös hund" som jag vill visa.



Får jag presentera Nervösa Fia!
Hon hjälper alla nervösa elever som kommer in till mig och inte vet vart dom ska göra av händerna. Då ställer Fia upp. Hon blir kramad, snurrad, klappasd och pillad på. Hon gillar det med. Framför allt så tycker nog eleverna att det är bra att ha något att göra med händerna när dom pratar med mig. Hon har hängt med ganska länge nu. Säkert i 6-7 år. Hon är alltid lika tålmodig.

Efter jobbet idag så åkte jag upp i min gamla lägenhet för att städa det sista innan jag lämnar över den till de nya ägarna.
Behövde putsa fönstren och tvätta av balkongen. Har en inglasad balkong med utsikt ända till Barsebäcksverken. Helt underbar utsikt. Mina söner har bott i den de sista åren men har flyttat ut nu. Så det var dax att sälja den. Har inte bott där själv på tre år.
Det var nog de smutsigaste fönstren jag någonsin sett. Jag har ju inte åkt upp dit för att städa så länge killarna bott där och dom har inte putsat fönstren någonsin. Sist de blev putsade var nog till jul -07.
Skönt att ha det gjort ialla fall!

Nu ska vi se ut nya tapeter till vårt nya hus vi köpt. Det ska bli kul!

Lördag - grillfest på kvällen.
Söndag - Elitloppet (Vad ska jag hitta på då?) Tur jag har Kerstin! Vi tar väl en tur på IKEA eller bara en fika i trädgården.

Måndag tillträde till nya huset.

Lev väl!

Onsdag

Onsdagarna är konstiga dagar. Det är liksom mitt i veckan och man vaet inte riktigt vad man tycker om detta.
När jag vaknar på morgonen har jag två val. Gilla läget eller inte.
Idag bestämde jag mig för att välja att gilla onsdagar. Detta till mina arbetskamraters stora förtret. Det var ju inte helt poppis och komma in i personalrummet och uttrycka sin glädje över att det är onsdag. Ulla och Gunilla tittade helt oförstående på mig.
Sen var det lunchen i skolan. Pannbiff med lök. Låter underbart eller hur. Tio över elva kom kollegan inrusande och sa att maten håller på att ta slut så vi går och äter nu. Bråttom fick man ju. Då visade det sig att det bara var löken som tagit slut. Lök kan jag inte äta ändå så det kunde ju kvitta ändå.
Under lunchen så hade jag två val....gilla den eller inte. Jag valde att gilla det som var gott. Det vill säga grönsakerna. Åter Gunilla och Ulla som råkade ut för min översvallande glädje. Dom satt och ojade sig över hur dåliga pannbiffarna var (dom smakade skit) medan jag satt och öste beröm över lingonsylten och kålsalladen.
Vad jag vill ha sagt är: Varför alltid fokusera på det som är dåligt? Det finns alltid något som är bra. Kan man fokusera på det så blir livet lite enklare att leva.

I morgon är det torsdag. Härliga torsdag!!!!

Lev väl!

Kompis

När jag och Donne varit på tippen idag (igen) körde vi in och handlade lite mat på Ica. På väg hem från Ica ringde min mobil och jag svarde. Hej, det är Gertie! Var det en glad tjej som sa. Gertie har jag inte pratat med på flera år! Det var jättekul att hon ringde.

Det som är så bra med vissa kompisar är att det kan gå flera år utan att man hör av sig eller att dom hör av sig till mig men när man väl pratar med varandra så är det som om det var igår! Gertie har jag känt sedan ca 1978. Då lånade jag hennes häst, Munter, i ca 1.5 år. Vi har pratat med varandra lite så där sporadiskt genom årens lopp men inte träffats. Till saken hör att att vi bor på olika håll med ca 6-7 mils avstånd så det är inte så konstigt. Det roliga är att vi båda jobbar i skolans värld. Hon är lärare i svenska och jobbar i kommunen där jag bodde innan.

Nu ringde hon för att fråga om jag fortfarande höll på med hästar. Hon hade en häst som hon ev behövde lite hjälp med och undrade om jag hade lust att rida en gång i veckan. Hon hade funderat på hur hon skulle lösa det med att ha en häst själv igen och kom på att ensam är det tufft och att hon behövde en människa hon kunde lita på. Så hon ringde till mig! Jättekul! Jag måste ha gjort bra intryck på henne en gång i tiden.

Sen babblade vi om allt möjligt. Vi har lite gemensamma vänner. Hennes biträdade rektor har varit kollega till mig på min första gymnasieskola jag jobbade på. Vi träffades genom en gemensam kompis. Den kompisen sprang jag på i en by ute på landet av en händelse för ett år sedan. Henne hade jag inte heller sett på många år.......typ tio.

Jag har flera såna kompisar som jag inte träffar regelbundet men när vi väl träffas är det som om det var igår vi pratade senast. Det är dom som är dom verkliga vännerna tror jag. Dom man har känt i många år och som man vet att man bara kan åka hem till utan några krussiduller och veta att man är välkommen och att det är ömsesidigt.

Synd att jag inte kan lägga in någon bild på Munter men det var innan datorernas och digitalkamerornas tid som han fanns så det går inte. Har en del vanliga bilder på honom någonstans. Får väl leta i mina gamla album.

Lev väl och var rädd om dina vänner!

Kramis

Rodda i röran

Idag har jag fått gubben att rodda upp i röran i garaget. Han är väldigt nöjd med sig själv och det ska han vara. Fy sjutton vad mycket skräp man samlar på sig under årens lopp.
Han har slängt en massa arkiverade papper från firman. Man är ju tvungen att spara alla papper i tio år men här fanns papper från femton år tillbaka. Flera kartonger tömmdes. Mössen hade byggt bo i några gamla inplastade kuddar. Dom stackarna hade dött där med. Men först hade dom kalasat lite på olika plastatiraljer i garaget. Tre vändor har vi kört till tippen. Det var en perfekt dag att köra till återvinnigscentralen. Inga köer inga bilar. De flesta tror nog att det är stängt en sån här dag. Det är ju helg.
Gubbarna på tippen slet inte ihjäl sig direkt. 5 gubbar satt under ett parasol och drack kaffe och pekade vart vi skulle slänga sakerna.

Har en förkyldning på gång. Har gått här och snörvlat hela dagen. Fast man överlever väl det med. Donne han startade dagen med att gå in och boka golftid. Jag påtalade att det är kanske ett bra sätt att slippa röja i garaget. Han bokade av igen. Vi kan säkert spela nån annan dag under helgen.

Donne har även snickrat ihop en fin blomsterlåda till terassen. Den gamla var genomrutten. Jag har köpt fina pelargoner och lobelior som jag planterat i lådan. Det blev jättefint.



Fick en hortensia av Donnes dotter och hennes familj när jag fyllde år som är jättefin.



I min lilla rabatt sitter en liten grodprins på ett rabarberblad i betong som Ulla på jobbet gjort. Rabarberbladet kommer från min trädgård men betongen kommer inte därifrån. Hon är så duktig och pysslig, Ulla. Bra blev det med. Han ser ut att trivas tycker jag.





Lilla Bimsan ville också vara med på en bild.



Nu ska Donne och jag slå vara kloka (?) huvud ihopa och försöka komma på något gott och trvligt att äta till kvällsmat.

Lev väl!

Kramis!

Middag och bowling

När jag vaknade i går så mådde jag inte så där jättebra. Lite huvudvärk och småförkjyld. Attans, jag som skulle göra så mycket kul saker.
Åkte till jobbet och jobbade fram till lunch då jag skulle vara i Bjerred och äta med mina syv-kollegor i särskolan. Mådde inte speciellt bra då heller men dom är så himla roliga så man blir genast på mycket bättre humör när man träffar dom. Åt en härlig lunch på Långa Bryggan i Bjerred. Hade det jättetrevligt. Kände mig ganska ok när jag körde hem.

Lade mig i badet med nån magiskt örthistoria som jag fått i present av mina kollegor. Sov en stund i badkaret.

Iväg till Restaurang Buffén där Madde och Lina hade fixat så vi fick en liten avdelning för oss själv. Många skålar och många glada skratt blev det där.



Lina till vänster. Hon som var festfixare.



Erika  äter bara sallad. Hon blir nog en kanin i nästa liv.



Bilden gör inte Ulla någon rättvisa. HOn skulle upp idag och fixa frukost till hela släkten som skulle komma kl 10.00 på födesedagskalas. Hennes "gubbe" fyller år. Dom skulle ha storfrukost. Scrambled eggs, bacon, röda pölser, köttbullar, och en massa andra godsaker. Ulla var i högform så det är nog inte så kul att laga all den maten så tidigt på morgonen. Jag erbjöd mig att komma med pizza till alla istället. Tyckte inte det var någon skillnad. Man kan ju få allt på en pizza.



Peter som var snäll och körde mig hem efter vi spelat bowling. Eller rättare sagt han körde mig halvvägs hem, dvs till Vellinge, sen kom Donne och hämtade mig där. Lite trist att inte någon annan bor där jag bor. Peter han var ialla fall snäll och körde en liten omväg för min skull. Tack Peter!

Bowlingen gick som förväntat.....dåligt ....eller jag ska nog vara nöjd hade 119 p som mest. Det är väl ok för någon som bara spelar bowling 2 ggr om året och då i onyktert tillstånd.

Det var bara Peter och jag som avvek tidigt. Alla de andra skulle vidare till Swing In men det hoppade jag över.

Idag tror jag att jag ska göra köttbullar till middag. Det var länge sedan vi hade det.

Lev väl!

Kramisar!

Igår, idag och i morgon

I går var jag med vår svensklärare och avgångselever och såg "Änglar och Demoner". Den var riktigt bra.

Idag har det varit riktigt körigt.
Först skulle jag vara på utbildningsförvaltningen kl 8.30.
Nu är det så att vägverket håller på att lägga ny beläggning på motorvägen. Det arbetet sträcker sig någonstans från söder om Trelleborg och till halvägs till V Klagstorp. Man har två alternativ att köra om man ska från näset till Malmö. Det ena är just motorvägen det andra är att köra "gamla" vägen till Malmö.
Jag har resonerat med mig själv att man måste bestämma sig för vilket hålla man ska köra för det känns alltid som om man kör "fel" väg. Nu har jag bestämt mig för att köra "gamla" vägen.
Normalt kör jag vid 7.00-tiden för att slippa de värsta köerna men det var lite väl tidigt att köra idag så jag körde hemmifrån 7.30. Fy f-n!!! Det är verkligen ingen hit att köra vid den tiden. Det tog 45 min mot de 25-30 som det brukar när man ska in i centrum.
Mötet gick bra även om det är mycket att hålla reda på och få ihop alla trådar när jag är tillbaka till jobbet. Alla som ska ha info om elever och allt. Föräldrar som ska kallas till möte och personal som ska kallas till överlämnadekonferenser.

Sen ska jag se till att lärare får reda på vilka kriterier som gäller när de ska utse våra företagsstipendiater. Vi har företag som skänker stipendier till våra duktigaste elever. Ett företag skänker 8.000 kr i resepresentkort. Det skulle jag vilja ha.

Ringde och sjöng för min golfvännina som fyller år idag. Sjöng på spanska för henne. Vi träffades när på en kurs i spanska och även på en golfkurs. Tror det var golfkursen först sen lockade hon med mig på spanskan.
Hon blev jätteglad! Jag föreslog att vi skulle ut och spela golf i kväll men hon kunde inte för en avlägsen släkting skulle komma. Vi ska försöka att gå ut på lördag istället.

Hörde talas om en kvinna som har en man som är väldigt sjuk och hemtjänsten kommer och hjälper till dygnet runt. Dom ska komma en gång på natten och byta blöja på mannen. Denna natten så råkade kvinnan vara vaken när nattpersonalen kom. Det som var märkligt var att dom var bara inne i huset 1-2 min. På morgonen så såg kvinnan att blöjan som hon lagt fram på kvällen var borta. Den låg i soporna tillsamman med tre oanvända tvättlappar. Dom hade inte gjort någonting med mannen! Är det konstigt att hemtjänsten har dåligt rykte. Detta var förmodligen inte första gången.

I morgon är det fest!!!
Först ska jag jobba som sjutton på förmiddagen. På lunchen och eftermiddagen ska jag på avslutningsmöte med mina syv-sär-kollegor. Då ska vi äta arbetslunch på Långa Bryggan i Bjärred. Sen ska vi ha möte. Om vi hinner ska vi kika på konstutställningar.
Efter det är det fest! Ska käka lite mat och spela bowling med mina jobbarkompisar. Efter det är vi VIP-gäster på Swing In. Har inte varit ute och svingat de lurviga på länge så jag får se om takterna sitter i.

Det var mycket att skriva idag men jag har ju inte skrivit något på hela veckan.

Hilton

När jag fyllde år fick jag ett "presentkort" av min vännina Kerstin. Det var en heldag med egen chaufför samt bil och en fri middag på valfritt ställe. Verkligen en kul present! I går, lördag, utnyttjade jag en del av presenten. Jag önskade mig en brunch eller en lunch på Hilton.
Kerstin hade bokat bord som stod fint dukat med svenska flaggan och allt. Det kändes lite som i "Sex and the city" när jag gick förbi fönstren och såg Kerstin sitta och vänta på mig i foajén. Vinkade lite till varandra och sen den obligatoriska kramen när man träffas.
Vi hade verkligen en jättemysig dag. Lunchen var supergod. Vi åt en Waldorf chickensallad. Sen gick vi in på triangelns köpcenter och gjorde av med lite pengar. Kaffet, eller chai som vi drack, tog vi på gågatan. Vädret var kanon och vi hade det mysigt.
När vi ätit färdigt så såg jag min äldste son promenera förbi utanför så jag fick ju ringa till honom så jag fick prata med honom och så att Kerstin fick träffa honom. Hon har inte sett honom på länge. Hennes första  reflektion var "så lik han är sin far". Det är han verkligen. Han blev lika glad som jag över att träffas. Han är en mysig kille.
En lyckad dag. Tack Kerstin!

Idag söndag har jag röjt i trädgården. 9.15 körde jag igång grästrimmern så gräset flög omkring. När jag gjort det fick jag putsa fönstren för dom var fulla med gräs. Nu är det inte så att jag skvätte runt så det flög en meter upp i luften. Vi har fyra stora fönster i markplan till källaren och det var de fönstren jag fick putsa.

Mannen är sjuk! Eländes elände! Igår när vi ätit kvällsmat så sa han att han inte mådde så bra. Jag frågade om han hade feber men det visste han inte. Han tog tempen efter maten och han hade 38.6 så han gick och lade sig direkt. Då var klockan sju. Jag gick ner i källaren och lade mig. Ville inte störa honom när han sov. Han sov till klockan åtta i morse. Han har hållt sig uppe med hjälp av panodil hela dagen. Han har visat huset för någon spekulant. Han är inte den gnälliga typen alltså.

Har hållt mig utomhus hela dagen.
Får nog sova i källaren i natt med. Mannen hostar och har sig så.

Lev väl....och sov i källaren!

Sjungen för

Idag har jag blivit sjungen för på jobbet. Hela personalstyrkan sjöng "Happy birthday" för mig. Anna-Lena, Ida, Helena och Kjell inledde sången med att sjunga den på spanska, den går så här:

Cumpleaños feliz

Cumpleaños feliz

Te deseamos amiga/amigo

Cumpleaños feliz

när dom sjungit denna på spanska så föll personalen in och sjöng på engelska.

Det var så jättegulligt av dom. Jag blev riktigt rörd. Ja, jag är faktiskt ganska blödig av mig. Det är det inte så många som vet men det är jag. Det är inte heller så många som vet vad det betyder för mig heller, att bli så uppvaktad. Jag är jätteglad för detta.

Superman hade sin dotter med på jobbet. Fy sjutton vilken snygg tjej! Hon måste fått det efter sin mamma. Killarna i skolan var helt kollriga. Ryketet att det fanns en ny tjej på skolan gick som en löpeld och alla skulle kolla. Skolans värsta buse var så silkeslen att det riktig dröp om det. Det blev fläckar på golvet när han gick. Jag fick gå runt och peta tillbaka ögonen på våra stackars gossar....dom trillad ut ur ögonhålorna på dom.

Sen har vi vår lilla blibbilis.....han är förälskad så det,  som han själv säger,  står härliga till. Tänk så härligt. Hur var det nu det kändes? Det var ju ett tag sen. Jo, det pirrade lite i magen.....manick med ett fånigt leende på läpparna hela tiden....kunde börja skratta utan förvarning......och rodna utan förvarning......man blev ganska dum i huvudet. Tänk så lycklig man var. Jag kan inget annat än att gratulera honom! En jättegullig tjej han har fått tag på. Grattis!

Lev väl!

Söndag

Kalas igen. Det är kul med kalas. Denna gången var det grillning med Donnes familj. Plast- svärföräldrar, plast-svärdotter med familj, plast-svärson med familj.
Iväg och hämta ny tårta = gott!
Dukade inne för det var lite kallt. Dukade ute en halvtimma innan gästerna kom för det var varmt. Gästerna kom och solen gick i moln. Det blev kallt igen. Men är det grillning så är det. Då ska man sitta ute såvida det inte regnar. Då är det bättre att dela ut kofta till Elly så hon inte fryser.
Kaffet drack vi inomhus.

Har tidigare beklagat mig att jag fått en massa erbjudande om antirynkkrämer och sagt att det hade varit roligare om man kunde få ett erbjudande om nåt roligt smink med glitter i. Jag är bönhörd!
Fick av Maria, Donnes dotter glittersmink. Resultatet av detta är att Donne inte vill pussa min glittriga mun. Han vill inte få glitter i ansiktet. Vicken mes! Lite får man väl tåla!
Det var en jättekul grej men det är nog tveksamt om jag kommer att gå på stan med detta glitter i huvudet. Jag är tacksam att jag inte fick antirynkkrämer. Tack, Maria!

Donalds barnbarn hade kul i trädgården med kubb och med krocketspel. Vi var lite oroliga för källarfönstren ett tag men det gick bra.

Lev väl!

Lördag

Det grillade köttet igår blev jättebra! Det kebabkött och cevapcici som Heman hade med sig var väldigt gott. Han hade även några korvar med sig som bara var SUPERGODA.

Vi hade en trevlig kväll och mina vänner verkade njuta i kvällsolen även de.







Maria hjälper kocken.



Cecce med sin nya kamera. Måste ha bilder till sin blogg.
Lillalullan går inte så långt från sin mamma.



Tårta till kaffet.

Min yngsta son sov över och vi fick följa den äldsta till bussen. Han vill helst sova hemma i sin egen säng. Jag tycker om när jag får ha mina söner hos mig om så bara för en liten stund. Idag får jag njuta av den ynste fram till klockan två när han ska träffa en kompis i Trelleborg.

Lev väl.

Kramis!

Grillfest

Idag ska vi fira mig lite med en liten grillfest med några goda vänner. Ja, det är mina söner, Nusha , Superman och Heman med familjer som kommer. Har laddat upp med kött och tillbehör. Det ska bli jättekul.

Eftersom Superman alltid är jättehungrig  (och törstig) får man ladda upp ordentligt med mat och dryck. Heman skulle ta lite Cevapcici och kebabspett med sig och vi har lagt kött i marinad. Har fixat lite olika såser och ska fixa grönsaker.

Har även hämtat min beställda tårta. Den var jhättefin och är säkert smaskig.

Kubben är framletad från garaget så vi kan kanske ha en match på gräsmattan. Singalong i källaren  är laddad..

Oj! Vad det ska bli kul.

Lev väl!

Kramis

RSS 2.0