Hemma igen

Så då var man hemma i den svenska sommarvärmen igen. Det är väldigt kul att resa bort men det är också skönt att få komma hem och sova i sin egen säng. Bacelonasängarna var inget vidare. Kunde lika gärna sovit på golvet. Hårda som sten.
Vi har haft en himla bra semester och jag hade en lugn femtioårsdag. Det får jag kanske ta igen nu när jag kommit hem. Ska ha lite fest med några vänner i morgon.

Jag har åkt i linbanan som går över havet i Barcelona och har fått tagit lite bilder från den. Har även tagit lite bilder när vi var på berget som linbanan slutar vid. Montjiu´c heter det. Vi gick upp dit en dag och det var ganska jobbigt. Har fått väldigt dålig kondis! Detta måste jag göra något åt. Får väl ta tag i spinningen igen och kanske ladda min hybridcykel och ut och trampa lite.

Här kommer lite bilder från linbanan, utsikten från Montjiuc, och från utställningen på Miró utställningen.



Utsikten från tornet vid linbanan.



Denna har jag åkt!



Tapas på berget.

        

     Donne och Miró.

Bilder från Miro-utställningen. Tyvärr fick man inte fotografera inomhus. 



Utsikt från linbanan.


Änglatrumpeter i parken.

Barcelona är en spännande stad och jag kan verkligen rekommendera att åka dit. Gillar man att shoppa så är det kanon. Jag upptäckte bara i provrummen att jag blivit tjockare än när jag åkte hemmifrån.

Lev väl. Kramis!

Överstökat

Ja, så var det överstökat. Dagen D gick bra. Jag överlevde. Är lika knäpp i huvet som i fredags.

Firade med att åka runt i Barcelona för att få en överblick av vad som finns att se och framför allt vad vi vill se. Lunchen intogs på en restaurang i hamnen med utsikt över bron in till centrala stan. Vi åt paella som var jättegod.



Igår var det inte så varmt och ganska blåsigt.



Visst är jag mig lik? Ingen skillnad från när jag var 49? Skönt!

Konstiga hus finns det.



Ett vågigt hus som var väldigt vackert. Gaudis arkitektur är spännande med en vågig fasad och ett spännande tak med skulpturer på.

Idag är vädret inte det bästa med lite regn. Vi får se framåt dagen om det blir bättre. I och för sig är det ganska bra att det inte är för varmt när man går i en storstad.

Lev väl!

 

Sista kvällen på mina 49



Här kommer en liten hälsning från mig den sista kvällen jag är 49 år! Befinner mig äntligen i Barcelona och har avverkat åtskilliga metarar til fots idag. Har lyckats få tre blåsor på fötterna bara för att man är fåfäng och vill vara fin i sandaler när man är ute och går.

Träffade på några ficktjuvar i de nedre tonåren men denna lurade de inte denna gången. Det var ett gäng ungdomar som ville att man skulle skriva sitt namn på en protestlista till förmån för utsatta barn. Undertiden man skulle skriva så stod tjejen och försökte att komma åt handväskan. Den har jag för övrigt proppat full med kartor och annat skräp så den blir inte lycklig som stjäler den.

Avslutade med ett dopp i hotellets bubbelpool och lite solsken på taket.

Vi hann även med lite öl.


Ett magert förälskat par.


Fortsättning följer!

3 dagar kvar

Nu är det bara tre dagar kvar! Vaknade med huvudvärk i morse och den har suttit i hela dagen. Visserligen lite till och ifrån men ändå så jag har varit lite störd av det.
Det är kanske lite resfeber. Vi sticker ju i morgon. Har redan checkat in oss via nätet här hemmifrån. Tänk vad smidigt det är! Behöver bara skicka in bagaget 90 minuter innan flyget ska gå.
Ska bli lite spännande och se hur det fungerar. Vi ska sitta på rad 13. Otursnr? Det var ett eget val. Vi valde det eftersom det är vid nödutgången och där är det lite större plats för mina långa ben. Hoppas vi kommer helskinnande både dit och hem. Ja, ni som har läst här tidigare vet att det är Barcelona jag pratar om.

Jag tar kamera och dator med mig så jag kan hålla alla uppdaterade på hur vi har det. Hoppas jag kan leverera några bra bilder på när jag fyller år. Vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på den dagen eller så har kanske den oäkta maken något planerat. Jag får se.

En av mina kollegor fyller 65 år samma dag som jag så jag passade på att fira henne lite innan jag åkte idag. En liten bagatell, Lindts choklad med körsbär och chili. Jag vet att hon älskar choklad i alla former.

Jag minns när jag fyllde 10 år så tänkte jag: undras hur jag är när jag fyller 20 år? Det känns som om det är väldigt längesedan......äsch....det är det ju....40 år sen. Hemska tanke! Nu är det tre dagar tills jag fyller 50! Femtio år! Tur att jag är ung i sinnet och vacker som en 25 -årig fotomodell! Hahahaha!!!! Lite rynkigare kanske men ändå. Fast jag vill nog inte kalla det rynkor, det är mer glädjelinjer. Det ska väl synas i ett anskite att man har skrattat mycke!
Det är annat med Superman.....han börjar bli så rund att det har slätat ut alla hans rynkor! Ungarna pratade fotboll på hans lektion idag. Bollen har Superman under tröjan hela tiden. Heman har handbollen under tröjan, dvs hans mage är inte lika stor som Supermans. 
Nej, grabbar jag ska tänka på er när jag sitter i solen och dricker servesas och äter olivas.

Lev väl!

Frisör

Idag har jag friserat Dino. Dino är en liten kille som var lite ovårdad i håret. Han är inte så stor så han fick stå på bordet. Först så putsade jag håret lite för det var långt. Det ska visserligen inte vara helt kortklippt, det vill inte Dino. Kompisarna ska ju inte skratta åt honom. Jag var hemma hos honom förra veckan men då hade jag en så dålig sax att klippa med så jag lovade att komma tillbaka och klippa fint. Han blev så fin. Kopisarna tittade avundsjukt på honom när han var klar. Han var jätteduktig med. Stod alldeles stilla medan jag klippte. Inte många killar i den åldern som gör det.
Hörde av hans "föräldrar" att det skulle kosta 600 kr för att få honom klippt av ett proffs. En del kan ta betalt. När jag hade putsat det värsta under magen så fick han ligga i mitt knä på rygg så jag kunde klippa runt tassarna. Som han njöt det lilla livet. Han låg och blundade, helt stilla. Duktig hund!

Nu ska jag bara jobba i tre dagar till sen ska jag ha semester. Det ska bli sååååååå skönt. Det börjar bli varmt i Spanien nu. Jag hoppas att det är percis lagom när vi kommer dit. 20 grader är perfekt. Den oäkta mannen har lyckats hitta en busstur från Svågertorp till Kastrup för 69 kr för oss båda! Det är bara sååååå billigt! Vi tar oss till Svågertorp och hoppar på bussen där och blir avsläppta i Kastrup. Kan det bli smidigare och billigare?

Har i helgen fixat i trädgården. Har grävt upp ett dött träd som vi sågat i delar och som jag börjat elda upp i kaminen i källaren. Det var en Magnolia som vi flyttade för två år sedan men som inte klarat sig utan det var torrt som fnöske. Synd för det är ett väldigt vackert träd. Det stod vi entrén intill väggen när vi flyttade in. Helt felplacerat. Synd det inte klarade sig. Har sått gräs på fläcken som blev efter hålet som vi fyllde igen med jord.
Blir nog fint i trädgården i år med.

Ha en bra arbetsvecka.

Kramis.

En vecka kvar till grande finale

Nu är det bara en vecka kvar tills jag blir vuxen! 50 år....det låter skitgammalt. Är jag skitgammal? Det känns inte som om jag är det. Det är väl det som räknas eller?
Jag minns första gången jag blev kallad "tant". Det var när jag sommarjobbade i Strandbadskiosken i Falsterbo. Det måste varit i början av 70-talet. Jag var kanske 13 år. Det var en mamma som kom med sitt lilla barn och köpte glass och barnet skulle betala. Då sa mamman till sitt barn: Ge tanten pengen. Det är sånt man kommer ihåg i hela livet. Att bli kallad tant när man är 13 år. Nu är det inte många som säger tant mer. Det är vanligare att man hör "kärring". Det är det inte någon som har kallat mig än i alla fall. Inte så jag hört det.
Men är jag en tant då? Hur ser en tant ut. En tant för mig är typ som min mamma. En gammal kvinna. En tant kan man också vara om man klär sig "tantigt" oavsett hur gammal man är. Det tycker jag ialla fall.
Min vännias man brukade klalla mig "tant Lena" när jag ringde, mest för att reta mig och för att deras barn också skulle lära sig att kalla mig för tant Lena. Sånt är ju kul tycker jag.

Hur är jag då? Jag lever delvis kvar i 70-talets klädmode. Jeans och tröja. Det ska helst vara jeans som sitter åt lite. Inget Gällivarehäng här inte! Är jag modern då? Nej, det tror jag inte men vem bryr sig. Det är en fördel med att uppnå vuxen ålder. Man behöver inte bry sig så mycket om vad andra tänker. Det har jag inte gjort tidigare heller. Har för det mesta gått min egen väg till min mammas stora förtvivlan. Hon ville att jag skulle bli den där snälla söta mammas flicka. Jag hatade det. Klädde mig mer som en pojke och hängde ute med de "tuffa" killarna som körde amerikanska bilar och körde motorcyklar. Jeans och skinnpaj med nitar. Hahah!!! Det var väl ett sätt att göra revolt i tonåren. Jag har ju faktiskt klarat mig ganska bra här i livet. Har en högskoleexamen och ett jättebra jobb.

Min slutsats idag i mitt ålderstänkande är att man är så gammal som man gör sig. Nu ska jag gå ner i min källare och ha en liten nostalgitripp. Lite Status Q, Flammingokvinetten, Nasareth, Uriah Hep med mera, i vår Bose anläggning.
Idag ska vi även göra terassen ren och fin. Högtryckstvätt är på väg och sen blir det olja på golvet därute.

Lev väl!

En vecka till Barcelona

Nu är det bara en vecka kvar tills jag och den oäkta maken åker till Barcelona. Det ska bli härligt! Just nu sitter vi och kollar vad det finns att se och roa sig med där.
Det finns otroligt mycket att se. Tur att vi ska vara där en hel vecka. Har försökt att inte shoppa något här hemma så jag kan skämma bort mig i Barcelona med att kanske köpa något med mig hem därifrån.
Jag älskar den goda maten i Spanien. Sitta och ta en öl och äta lite tapas. 

Häxan och jag var ju ute i det blå i måndags och körde lite på måfå på österlen. Vi stannade till vi handelsträdgården i Simris. Jag hittade inte något men min häxkompis hade lite blomster med sig hem. När vi stod där så började kaffet göra sig påminnt som jag drack innan vi körde hemifrån och jag frågade om dom hade en toalett man kunde få låna.
Om ni någon gång kommer till Simris och köper blommor så fråga inte efter toan. Det var det vidrigaste jag någonsin sett! Man hade en toa i personalens kök! Det var så skitigt att bara vid tanken på att sitta på ringen fick mig att kräkas! Men inte ens kräkas skulle man kunna göra där.
Hur i hela fridens namn kan man ha en toalett i personalköket!? Köket i sin tur såg likadant ut som toan. Fattar inte hur de kan diska och fixa sin mat där.
Hur som helst var jag lika kissnödig när vi körde därifrån. Det var så det bubblade i öronen. 
Funderar på om jag ska anmäla dom till "Rent hus" på tv. De damerna hade nog blivit överlyckliga. Speciellt kvinnan som älska att pilla i bakterier och ohyra.

Vi är med om mycket på våra utflykter, häxan och jag. Denna gången blev det bara fika och inte ens ett vykort med en bild på en tavla hade jag med mig hem. Häxan däremot hittade en keramikskål som hon köpte. Hon tjänar nog ganska bra min kompis för hon kan shoppa och bjuda på lunch och så. Hon jobbar på ett stort internationellt företag som tillvekar färg. Hon är gullig som står ut med mitt sällskap en hel dag.
Fast i sommras var vi i Skottland i 9 dagar, bussresa. Det överlevde vi båda men det är en lång historia så det får jag kanske skriva om vid ett annat tillfälle. Kortfattat är det så att någon bussresa så långt blir det aldrig mer.

Lev väl!

Häxan har landat

Ja, då var man hemma igen. Blåkulla är inget vidare. Samma djävul varje år att dansa med. Samma tråkiga musik "Gråt inga tårar" varje år. Kattafan ville inte åka med på kvasten när jag ska hem. Får skaffa ny katt varje år. Jädrans meck. Förväxlade min kvast med kvasten från en tjej från Kina. Kvastfan åkte på fel håll och jag hade ett helvete att få den att vända tillbaka. Kinatjejen var förbannad för jag tagit fel kvast. Hon var tvungen att åka till Sverige och vända. Hmmm.... min katt åkte kanske med henne? Hade en riskokare med mig hem, nu får jag dras med honom ett helt år. Nästa år ska jag dricka mindre vin. Måste kunna hålla reda på alla grejorna, Tur att det är ett helt år till nästa gång.

I morgon ska jag ut och åka igen. Har en häxa jag umgås med. Fast i morgon tar vi bilen och sticker till österlen för att titta på konst. Det är ialla fall min ursäkt. Den verkliga anledningen är att vi vill fika. Först åker vi till Simris och köpen en blomma i handelsträdgården, sen blir det en glass i Simrishamn. Efter det brukar vi ta en kaffe på Agda Lund i Kivik. Slutdestinationen är nästan alltid en pizza på Byakrogen i Blentarp. Ibland har vi ett vykort med oss med en bild på en tavla. Häxans skafferi brukar vi också stanna till vid. Det är ett måste för två häxor.

Behöver ju inte köpa någon konst nu när jag målar själv. Då kan jag ju bestämma vilken kulör jag vill ha till mina väggar och möbler. Hahaha!!! Det är nog en bra bit innan jag kommer så långt i måleriet. Jag är ganska duktig på att måla men då är det hela väggar.

Nu låter det som om min oäkta make har slagit över till viasat golf på tv så jag får gå ner i källaren och lägga mig i soffan och kolla på någon annan kanal på tvn där.

16 dagar kvar.

Nedräkningen har börjat på allvar! 16 dagar kvar till jag blir vuxen. Kan man bli vuxen?
Hade faktisk en diskussion med en kollega idag om att bli vuxen. Hon hade talat med sin syster igår i två timmar i telefonen. Det had framkommit att deras gemensamma pappa betalar systens hyra. Hon har förtjänat att bo bra så det så! tyckte systern i alla fall. Nu hör det till saken att systen är över femtio år. Då undrar jag när blir man vuxen? Är man vuxen när man är oberoende av sina föräldrar? Är det så, då har jag varit vuxen sedan jag var 16 år! Det var då jag flyttade hemmifrån eller flydde kanske man ska säga.
Med andra ord jag behöver inte vara rädd för att bli vuxen vid femtio, det har jag varit länge.

Idag har vi firat påsk på jobbet. Vår chef bjöd oss på påsklunch. Det tyckte jag var väldigt snällt. Vi får dessutom var sin bukett med tulpaner när vi går hem. Hon har ett stort hjärta vår chef.



Superman åker utomlands i påsk. Det vill säga till sin ö i Blekinge. Hoppas han får det trevligt. Heman är i England. Han är en riktig globetrotter. Han är ute och far varje lov.

Själv sätter jag mig på kvasten och åker till blåkulla.

Det är bara katten jag saknar. Får väl ta vovvarna med på kvasten.

En riktigt glad påsk önskar jag er alla!

Kramis

18 dagar kvar....

Nu har nedräkningen börjat på riktigt. 50-årsdagen närmar sig med stormsteg. Ångest? Nej, det kan jag inte påstå.
Jag önskar bara att jag hade haft kraft att ha ett riktigt sort kalas. Jag har aldrig haft det. Jag har ordnat med kalas till mina familjemedlemmar men när det är dax för mig själv så är det stopp. Skulle jag fixa med ett kalas till mig själv så blir det ju ingen skillnad. Då är det ju jag som åter får stå med allting.
Min oäkta make är inte så mycket för kalas. Han flyr hellre. Denna gången hjälper han mig att fly också, eller vid närmare eftertanke så är det kanske han som flyr igen. För att slippa allt stöket.
I vilket fall som helst så ser jag fram emot att få åka till Barcelona. Hoppas på fint väder och mycket god mat. Jag är en tapasälskare. Tycker det är jättegott att sitta och äta lite smårätter och dricka ett gott glas vin till det.
Tänk att få strosa på gatorna och sen när man känner för det slå sig ner och beställa in en öl och lite oliver. Mmmmm.... härligt.

Har fått frågan vad jag önskar mig när jag fyller år. Svåt det där med önskningar. Presentkort på Dormy är jättebra. Guld är också kul att få. Fast egentligen så har det inte så stor betydelse. Jag är barnsligt förtjust i presenter. Det behöver inte vara så mycket jag älskar det.
Jag tycker även det är kul att ge presenter. Förra veckan såg jag att en av mina kollegor mådde jättedåligt. Då gick jag och köpte en liten glad gås och fick den inslagen i fint presentpapper och gav henne. Hon blev jätteglad. Man ska ge bort saker när man känner att någon kan bli glad av det. Det värmer både den som ger och den som får.

Mina goa söner brukar fråga mig vad jag vill ha till jul och när jag fyller år. Jag brukar säga att det  spelar inte så stor roll vad det är. Det kan vara ett litet dyrt paket eller ett stort dyrt paket, jag blir glad för vilket som.

Lev väl

Fest!

Var på fest i fredags. Det var jättekul! Det var ett tag sedan jag fick möjlihet att festa lite och därför njuter jag lite extra när jag får tillfälle. God mat, gott dricka, wiskeyprovning (trevligt men det kan jag leva utan), trevligt sällskap. Övernattade eftersom det var långt hemmifrån. Vaknade i lugn och ro och tog en kopp kaffe och åt frukost tillsammans med festfixaren. Hade det mysigt.

Idag blir det kanske lite golf, vi får se. Härligt väder även idag. Igår kunde jag sitta på terassen hela eftermiddagen och läsa en bok. Det är så härligt när man kan sitta ute och njuta i solen. Så mycket man behöver det efter en mörk och kall vinter.

Har annons på huset idag i tidningen och hoppas att det kommer någon och kikar. Det är fruktansvärt trögt på husmarknaden just nu. Husen här nere på näset står till salu jättelänge. Får väl se om det blir någon flytt eller inte. Det är trist när man inte kan planera något. Kan inte planera att flytta och inte planera att bo kvar.
Min lägenhet har inte heller blivit såld. Det är ännu mer deprimerande. Har anonns på den också idag i tidningen. Man kan inte mer än att hålla tummarna.

Påsklov för vissa nästa vecka. Tomt och trist på skolan. Usch, nu får jag rycka upp mig! Låter som jag är på väg in i en djup deprission.

I vilket fall som helst så lyser solen och fåglarna kvittrar. Får njuta av det i alla fall.

Lev väl!

RSS 2.0