Förkyldning

Förkyldningstider. Jag är sjuk. Det är minnsan inte ofta det händer nuförtiden. Inga småbarn hemma då kan man hålla sig frisk. Har en kollega på jobbet som mer eller mindre alltid är sjuk. Hypokondrisk kallas det. Det räcker att någon nyser på vederbörande så gör han korstecken och tvättar sig i desinfesionsmedel. Han har små barn hemma så han blir faktiskt ofta sjuk på riktig.
Har ni tänkt på hur mycket skit en kropp kan producera egentligen? Jag har ny snytit upp 5 paket näsdukar på 36 timmar! Var kommer allt ifrån?? Jag är glad att jag inte har fåått maginfluensa också. Då hade man kunnat prata om att kroppen producerar mycket avfall!
Förra vekcn gick jag och hånade min oäkta make för han var förkyld. Elendes elende. Männen är mycket sjukare än oss kvinnor när dom är sjuka. Fast jag är inte sambo med en gnällspik förstås så jag ska inte klaga. Men ialla fall gick han och stoppade i sig esperitox, encinagard, halstabletter och allt vad han kunde få tag på i affären. Sånt tror inte jag alls. Man blir lika dålig ialla fall.

Barcelona

Nu har vi beställt flygbiljetter till Barcelona. Det blir där jag ska fira min födelsedag. Först hade vi tänkt att vi skulle vara i Barcelona i fyra nätter och i Costa Brava i tre nätter och ev spela lite golf. Nu ser det ut som om vi ska vara i Barcelona hela tiden. Där är ju så mycket att se och göra.
Egentligen hade jag tängt att ha ett stort kalas för det har jag aldrig haft när jag fyllt år. Det är bara det att jag inte har lust att stå med allt stöket själv. Det gör jag ju alltid när alla andra fyller år så det har jag inte lust med alls.
Mitt andra alternativ var att åka någonstans och det är det alternativet som gäller.
Får se det blir kanske en sommarfest i trädgården för mina bästa vänner och mina nära och kära. Det är lite kallt i April för att ha fest i trädgården så därför hade det varit trevligt att kanske ha något när klimatat är vänligare.

Det är mysigt att ha något att se fram emot. En resa är härligt. Barcelona har varken jag eller min oäkta make varit i så det ska verkligen bli roligt. Vi ska kolla på den magiska fontänen, stadion där FC Bracelona spelar, gå på museér och se på konst, Salvador Dali och Picasso. Det finns massor av modern arkitektur att se. 
Tyvärr så spelar inte FC Barcelona när vi är där annars hade det blivit fotboll också. 

En sak till. Jag kan skilja på en SAAB sedan och en SAAB kombi. Det blev fel i mitt förra inlägg. Jag kör en underbar SAAB 93 Vector sportkombi. Borde vara lite mer noga med tanke på att jag jobbar på en fordonskola.

 

This is me!



Så här ser jag ut om någon är nyfiken. På denna bild är jag till min fördel vilket jag kanske inte alltid är.

Var föresten och fixade nytt pass för nån vecka sedan. På passbilderna är man verkligen aldrig till sin fördel. Har ni tänkt på det så kul man kan ha av att bara sitta och kolla in varandras pass och körkort? Lite vin och snacks så kan man nog fördriva tiden i ett litet glatt gäng och skratta åt varandras bilder.
Numera får man ju se hur man kommer att se ut på bilden innan man får passet i sin hand. Där sitter en vänlig polis och undrar om man vill ändra något på passet. Skulle jag gjort det så skulle den stackars polisen inte fått fler kunder den dagen. Hon, för det var en kvinna, skulle få fotograferat mig i flera timmar innan jag blev nöjd.
Ja, så jag tänkte det  är inte lönt att ändra något så nu får jag leva med det passet i fem år.

Lena

Skönsjungande chaufför

Jag har köpt ny bil! En härlig SAAB 93 Vector sportsedan. Den är bekväm, lättväxlad, snabb, och har en härlig blå kulör (kvinnlig kommentar). Tänk att jag äntligen kan köpa mig en så fin bil! Vet ni vad som är bäst med den? CD-växlaren. Jag kan langa in 6 skivor och spela hur högt jag vill, och det vill jag. Det säger dunka, dunka om hela bilen när jag sitter i den.
Det bästa med att kunna spela riktigt högt är att man riskerar inte att någon utanför bilen hör den vackra stämman jag har när jag sjunger med, eller skriker som min kära oäkta man säger. Visst är det så att man sjunger absolut som bäst när man sitter i bilen?
Förr när barnen var små så höjde jag ljudet för att slippa höra deras tjat.....hur långt är det kvar?....när är vi framme? osv.
Mina söner,22 och 25 år, brukar reta mig lite med dessa kommentarer när jag har dom tillsammans i bilen numera. Dom tycker detta är jättekul! Men jag gör som jag brukar, höjer volymen, hjälper inte det så sjunger jag glatt med i texten som jag inte kan riktigt, men det bryr jag mig inte om mer. Kan det vara åldern?

Det är härligt att kunna göra som man vill utan att skämmas för det. Jag bjuder på det.

Pension

Nu har jag varit på banken och kollat över min pension. Det är ju inte helt lätt att förstå hur systemet hänger ihop och hur man kan ändra och så. På detta viset är det ju ganska skönt att man kan lämna över det till proffs som fixar allt till mig. Jag har ju en oäkta man som är lite  äldre än mig och han vill inte vänta alltför länge på att jag ska gå i pension. Det tycker han skulle vara tråkigt. Vi vill ju gärna resa lite äller mycket ev bo utomlands några månader om året om vi kan. Då gäller det ju att ha koll på pensionen. Ev lägga till ytterliggare pensionssparande i form av pensionsförsäkring.
Efter detta åkte jag till min 25-åriga son och påtalade vikten av att ha ett pensionssparande. Kan tyckas vara lite långt borta för en kille i den åldern men han hade själv funderat på det. Klok son jag har......måste han fått från mig! Hursomhelst så känns det himla bra att ha fixat detta i alla fall. Nu får jag bara hoppas att jag hänger med så länge att jag får njuta av pensionen också. Fast min mamma fyller 86 år i åså jag kan ju hoppas att jag fått de generna.

Vad har hänt!

Är man gammal när man är femtio? Är det normalt att bara bli tjockare och tjockare? Var och skulle köpa ny klänning innan ju och tänkte då att jag tar en storlek större än jag brukar. Glad i hågen in i omklädningsrummet. Men, va, f-n! Trasan går ju inte att få på sig. Ja,ja på med nästa då. Samma elende! Smått chockad går jag och hänger tillbaka kläderna och sätter mig i bilen och kör hem.
Jag vet ju att jag lagt på mig lite men inte så mycket. Jag är 186 lång och väger ca 75 kg. Det kan man inte kalla för överviktigt precis. Vad är det då tro!
Eftersom jag är en ganska förnuftig kvinna så tog det ju inte så lång tid att räkan ut vad det är som hänt. Nästa dag kör jag tillbaka till affären och köper klänningen i två storlekar större än jag brukar.
Så små storlekarna är nuförtiden!

Kramis

Välkommen till min nya blogg!

Här tänker jag skriva lite om funderingar och tankar på livet vid 50 och därpå.

RSS 2.0