Familjedag

Idag har min syster och systerdotter med sina barn varit hos mig på besök. Jag tycker det är så kul när man träffas. Vi träffas inte så ofta. Är ganska dålig på det faktiskt. Kan ge mig lite dåligt samvete ibland. Men jag kan ju bara bli bättre.

Hursomhelst så kom dom alla idag och vi började med att grilla och ärta lite lunch. Det är ju alltid gott med mat. Med sig hade dom dessutom en försenad födelsedagspresent med till mig. Det var verkligen jättegulligt och snällt. Jag smet ju till Barcelona på min 50-årsdag och ville inte firas. Fick ett silverhalsband, en sån där fast ring. Skitsnyggt! Tack än en gång!
Efter maten var det dax med en runda i skogen. Barnen plockade lite vilda hallon och åt på vägen till svampskogen. Det är inte så långt att gå, en lagom promenad.
I skogen fick jag se min syster i ny dager. Hon är ju en riktig skogsmulle. Hon gick dubbelvikt nästan hela tiden. Hon gillade att plocka kantareller. Barnen var också jätteduktiga på att hitta svamp. Lilla Amanda slängde blöjan och gick med rumpan bar. Kastade sig i mossan så hela klänningen flög upp, detta bekymmrar dock inte en 2,5-åring. Det såg himla kul ut och vi andra fick oss ett gott skratt.



Skörden vi fick. 250 gr blev det.

När vi kom hem så var det fikadax.



Maria och barnen, Ville, Nicole och Amanda.



Siv min syster.



Blåbärspaj.....mums!



Min syster är inte så förtjust i hundar men Bimsan var väldigt förtjust i syrran. Hon fjäskade jättemycket för att få komma upp i knäet.

Vi körde till Sövde och badade efter fika och kubbspel. Ja, alltså barnen badade inte vi vuxna. Badkrukor alla tre. Måste ligga i generna.



Stranden vid Sövdesjön. En gullig liten badvik men både bryggor, flotte och bastubåt.



Maria och Amanda.



Efter bad så bjöd mormor på glass. Snäll mormor dom barnen har!



Ville med glassen i högsta hugg.



Riktiga gottegrisar!

Så var dagen slut och alla skulle hem till den stora staden efter en dag på landet.
Det var fantastiskt roligt att ha alla hos mig.
Vad väntade när jag kom hem? Jo, då skulle jag rensa 250 gr kantareller. Lagom roligt men himelskt gott. Ni kan ångra er som inte ville ha svampen med er hem.



Rensade, fövällda och paketerade. Gott att ha i frysen och plocka fram till vintern.

Hoppas jag kan träffa familjen snart igen.

Lev väl och njut att det gula guldet i skogen. (Visste ni att dom kostar 299 kr/kg i butiken?)

Dåligt samvete

Ända sedan vi flyttade in i vårt nya hus har jag haft lite dåligt samvete för vår häck var så vildvuxen. Eller rättare sagt ovårdad. Det skulle kunna vara en jättefin bokhäck men den har inte blivit skött som den ska. På vissa ställen är den hög och fin och på vissa ställen är den helt obefintlig. Jag kan se att där den är fin har grannen trädgårdsland på sin sida och då har han såklart gödslat och detta har kommit häcken tillgodo. Själva rabatten i häcken har bara varit ogräs och högt gräs.
Chocken fick jag när jag råkade se att det växte en ginst ut från häcken in över grannens tomt och gjorde så att dom knappt kunde komma ut ur sin bil. Den var jag över och knipsade av direkt.
Idag har jag börjat röja i häcken....hehehe......den i trädgården alltså! Har gjort halva idag. Brände mig på en nässla i handflatan för jag var för lat för att gå in i garaget och hämta handskar. Man lär av sina misstag och handskana åkte på.
Ska se om jag kan ta resten i morgon. Det blev jättefint längst med den biten jag fick röjt.

Har varit på golftävling idag. Stora tävlingar på Barsebäcks golfklubb. Scandinavian Masters. Det är ganska trevligt att komma ut och se när proffsen spelar. Det ser så lätt ut. Köpte ett par solglasögon som jag ska ha när jag spelar golf och när jag cyklar.
Jag har luftat min cykel. Det är så kul att cykla på den. I den lilla byn jag bor i finns det faktiskt mer än man kan tänka sig. Vi har en byakrog, en vanlig krog, en affär, ett kondis som har jättegoda bakelser, ett bageri som har specialiserat sig på italienska skorpor. Detta bageriet har en kombinerad presentbutik. Den är så där mysig och lantlig. Man kan köpa lite olika saker som man kan ge bort när man ska på kalas. Allt som säljs är ekologiskt. På fredagar har hon fredagsbröd som är bakat på surdeg.

Det finns en del att upptäcka i lilla Blentarp. Var på kantarelljakt i går men det blev inget. Tror att det är många ute och letar.

Min lilla Bimsa hon tycker det är så kul när vi ger oss in i skogen och bort från stigarna. Hon kollar in mig och ser precis ut som om hon frågar mig: vad ska vi nu hitta på Matte? Är här kaniner?
När jag ska gå långt får Molly stanna hemma. Hon är gammal och orkar inte gå så långt. Hon blir jätteledsen när hon inte får följa med.

Spännande på landet!

Lev väl och njut av livet!

Kramis!

Nytt yrke

När man flyttar så vill man alltid förnya sitt hem lite. Vi har köpt en hylla extra till vardagsrummet så vi har någonstans att ställa all spriten vi aldrig dricker upp.

Donna har en stol från 70-talet som var omklädd i något gräsligt tyg. Detta gjorda att vi inte tyckte att stolen passade in nånstans.
I går så var vi på Stof och Stil på svågertorp och beställde nya gardiner till vardagsrummet och till det lilla tv-rummet. Då hittade vi ett roligt tyg som skulle kunna pryda vår stol.

Sagt och gjort. Vi köpte två meter av tyget och åkte hem och började ta i sär stolen. Jag klippte och fäste tyget på stolen. och vips ( vips är kanske lite att ta i, det tar sin lilla tid.) så var stolen som ny.
Jag fick tyg över så då sydde jag två kuddfodral som skulle passa in i rummet.

Här är reslutatet.



Visst blev den fräsig!



Kuddarna blev också jättebra!

Det är jätteroligt att klä om möbler. Kanske jag skulle omskola mig? Lenas tapetserarverkstad och inredning?
Jag har faktiskt klätt om en hel soffgrupp en gång i tiden. Köpte en gammal soffa av en kollega som hade den på vinden. Då gjorde jag så att man skulle kunna ta av hela klädseln och tvätta. Hade små barn då. Allt fästes med kardborreband och kuddarna var det blixtlås på så man kunde ta av de med.
Den blev jättebra. Hade den i flera år.

Det är mycket man skulle vilja göra. Ett pensionat med B och B är ett av mina drömmar. Kanske med ett litet kafé till? Supermans sambo gillar att baka så egentligen skulle vi slå våra påsar ihop. Hon med kafé och jag med bed and breakfast. Sååååå bra det hade blivit! Äsch man vet ju inte och det kostar en hel del att starta upp. Man ska hitta bra lokaler. Oj, vad det blev jobbigt.

Nu har jag jobbast i skolans värld i 15 år och det skulle faktisk vara kul att göra något annat. Fast å andra sidan så trivs jag ju med det jag gör.

Nu ska jag sätta mig på terassen och kolla in när grannen jobbar i trädgården.

Lev väl - håll drömmarna levande!

Kramis!

Hemma igen!

Efter fem dagar i Polen är det skönt att vara hemma igen.

Vi startade vår resa i måndags med att packa in våra golfklubbor och resväskor i bilen. Sedan åkte vi till ett hundpensionat i Fyledalen och lämnade hundarna. Det var med stor vånda jag lämnade hundarna där. Dom har ju aldrig varit på pensionat förr.

Vi var 7 bilar = 7 par, som träffades vid färjan till Polen och som skulle tillbringa veckan tillsammans. Alla glada och förväntansfulla.

Vi körde direkt till golfbanan, Binowo Park, och spelade. Direkt är kanske synd att säga för det var inte så lätt att hitta dit. Körde fel några gånger.
Det var en skitjobbig bana med jättemycket backar att gå i. Vid något tillfälle tänkte jag "Jag måste vara sjuk" så dålig kondis kan jag inte ha! Måste gå till läkare och undersöka mig när jag kommer hem. Grejen var det att det var 29 grader varmt och jag drack förmodligen för lite. Kroppen orkade inte både gå i backar och dra på en tung golfvagn samt spela en bra golf.

I Stetcin bokade vi in oss på Sas Radisson som är ett bra hotell. En kille på golfbanan hade bokat in oss alla på både golfrundorna och hotellen vi var på. Han hade också bokat in oss på en restaurang på kvällen som heter "Boheme". Där fick vi en jättegod middag och goda smårätter till förrätt.



Jag tog en dring innan maten som var giftigt grön. "Green Lady" Smarigt god.

Binowo Park spelade vi två gånger och mitt golfspel var inte det bästa fast jag gjorde mitt livs första birde.

Sista natten tillbringade vi på ett ställe som heter Palac Mierzecin. Ett slott som var ombyggt till ett stort hotell och spa och rekreation. Där fanns bowling, ridning och dom hade stora planer på att göra ett stort avkopplingsställe av det hela. Stora vackra parker med fontän och fina planeteringar.
Slottet var byggt på 1600-talet av von Oesten och sedan hade det varit olika ägare till det. Nu ägde staten det. Det fanns fotografier på hur det hade sett ut tidigare. Hela anläggningen hade varit helt förfallen med innertak som var nerrasade. Troligen hade det gått hårt åt det under kriget. Det hade varit ett ställe för komunisternas högre officerare att roa sig på.

Nu är det hotell och jag är glad att jag fått bo där.



Bilden är tagen från gången till stallet och annexet.



Baksidan av slottet.



Framsidan.



Donne poserar.

Modry Las var en jättefin bana att spela på. En helt nybyggd bana. Invigd i år. De Polska GPA-tävlingarna kommer att hållas där. Nackdelen med en nybyggd bana är att det inte fanns något klubbhus. Ingen restaurang eller duchar och omklädningsrum. Fast den fina välskötta banan uppväde det hela. Personalen var väldigt vänlig och ordnade så vi fick mackoer efter halva rundan och sista deagen fick vi grillspett när vi spelat klart. Servicen kan man inte klaga på.



Golfdamer efter spel på Modry Las. Ölen var god!



Puttning innan spel på Binowo Park.



Dukat i slottets källare. Här intog vi även den goda frukosten.

På slottet fick vi soppa till förrätt och lax till huvudrätt. Det var den abslolut godaste middagen på resan. Vi har ätit väldigt god mat hela tiden. Jag som inte hade så höga förväntningar när det gällde maten. Har varit i Polen tidigare och inte fått god mat då. Det är bara ett år sedan så det beror inte på tiden. Det är väl helt enkelt så att om man reser i grupp med en journalist som skriver om banaorna, hotellen och servicen så får man ocksa det bästa som finns  att få. Allt för att alla vill ha bra reklam. På Binowo Park hade dom till och med hissat den svenska flaggan. Dom ordande även ett polska party för oss med grillat på klubben på eftermiddagen. Det var ockaså jätte gott. Kocken hade ett speciellt sätt att grilla korv på.
Han doppade först korven i öl (!), sen grillade han den och under tiden han grillade så hällde han öl på korven. Det var så jädrans gott! Får prova det hemma.

Hundarna hade klarat sig bra. Dom var lika trötta som vi. Dom viker inte från min sida på hela dagen idag. Körde och handlade medan Donne tog en tupplur men vovvarna väckte honom för dom stod och gnydde när jag försvann.
Vi har tagit en tupplur alla tre tjejerna i sängen och dom är glada att vara hemma igen.

Vi kommer att lämna dom där fler gånger. Det var ett jättebra ställe.

Lev väl och upptäck världen!

Kramis!

Resa

I morgon ska vi resa utomlands. Vi ska lämna hundarna till ett hundpensionat i Fyledalen. Jag har en otrolig ångest över detta.
Mina små vovvisar har aldrig varit på pensionat. Har svårt att förlika mig med tanken att dom ska bo i en "bur" i nästan en hel vecka. Molly som är så undergiven kommer att vara jätterädd och Bimsan som är så agressiv mot alla andra hundar kommer att få men för livet. Nä, det är nog inte så farligt men jag gillar inte det.
Plötsligt ser jag en massa fel på hundarna. Bimsan har ont någonstans och Molly är svullen på kinden. Man får inte lämna in hundarna om dom är sjuka.
Jag tror att Bimsan känner på sig att det är något på gång. Hon är inte lika glad som hon brukar.
Kanske inbillning det med.
Mina små som brukar sova i min säng på natten ska sova i en "bur" utan Matte.

Vi brukar lämna hundarna till Donnes föräldrar men dom börjar bli gamla och är inte helt friska. Därför tänkte vi att vi testar detta och ser om det fungerar. Hoppas att dom kommer att trivas. Hoppas, hoppas!

Som ni förstår är ångesten inte långt borta.

Försökte att flirta med min yngsta son men han kunde inte. Skulle träffa någon tjej i Göteborg i veckan och det är viktigare än att hjälpa sin mor när hon behöver hjälp. Förökte till och med att muta honom med en resa till London men inte ens det gick.
Den äldre sonen jobbar så han kan inte ta hand om dom.

Fem dagar går ganska fort ändå.

Lev väl - utan ångest.
Kramis!

Skola i sommarskrud



Fredag idag och jag jobbar hemmifrån. Skolan har varit ganska tom och öde denna veckan. Det är bara jag och bibliotekarien som jobbat. Sen har det varit lite kollegor som inte kan hålla sig borta från skolan. Schemaläggaren har varit inne varje dag. Fyra lärare har titta in. Någon av dem har pillat lite i verkstäderna.
Jojje ( biblitekarien) och jag har flytta bokhyllor, bord och stolar i bibblan. Det har blivit väldigt bra därinne nu tycker jag. Vi var och letade lite färg men hittade inte annars hade vi nog målat en av väggarna i "tysta" rummet. Tror det skulle kunna bli väldigt bra. Någon lugn färg hade varit bra.

Här kommer fler bilder på en skola i sommarskrud. Detta ser vi ju inte eftersom vi oftas har semester under denna tiden men vi har en väldigt fin trädgård som är värd att visas.





På andra sidan av skolan råder det frid i trädgården. Där huserar en jättestor familj kaniner.



Man kan bara skymta kaninen på bilden men det är svårt att fånga dom på bild eftersom dom är så skygga.

I veckan hade jag besök av min gamla klasskamrat från grundskolan. Vi har varit kompisar i 42 år.



Två tanter i soffan. 42 år och många kilos tillägg men goa och glada är vi. Vi hade en trevlig kväll. Donne fixade maten och disken till oss och även kaffet. Han är en pärla min Donne.

Efter denna arbetsvecka så har jag fyra veckors semester igen.

Lev väl - var glad!

Kramis!

Jobbvecka

Jag ska jobba hela denna veckan.
Solen skiner mellan molnen och utanför mitt fönster skuttar det små jättesöta kaninungar. En liten kanin har satt sig i skuggan under en av bänkarna. Det är nog varmt för dem med.
Härinne sitter jag framför datorn och jobbar. Mina små barn (vovvisarna) sover på golvet. Det är himla lugnt här. Det äar bara Jojje, vår bibliotekarie, och jag som jobbar denna veckan. Fast vissa har svårt att hålla sig borta. Sara är här och jobbar med schemat, Jimmy har tittat in med sina bran och fikat, Stefan är och jobbar på nån bil som inte gick igenom beskitningen. Den ska vara ok innan skolan startar igen.
Bini jobbar också denna veckan sen ska han också ha semester.

Det är såååååååå tyst här. Känns lite konstigt. Det ska ju vara lite liv och rörelse på en skola.

Grillningen med svärföräldrar och Donnes son med familj gick bra. Vi hade grillspett och karreér, ljummen potatissallad, bön och mangosalsa och vanlig sallad. Jätte gott. Hade gjort kryddsmör och tsatsiki med. Allt blev uppätet. Det är roligt när gästerna äter upp maten man dukar fram. Det uppskattar jag verkligen.

Ikväll ska en vännina till mig komma och då ska vi grilla igen. Det är Anette som kommer. Anette och jag har känt varandra sedan vi gick i andra klass. Det var för ca 42 år sedan! Det är roligt att man kan hålla kontakten efter så lång tid.
Vi var bästisar i skolan. Hade jätteroligt. Anette har sage en gån till mina söner att det var jag som gjorde att det var roligt att gå i skolan. Förstår inte alls vad hon menar med det. Jag hittade väl aldrig på några tokigheter. Jag som är en sån skötsam "mammas flicka"?
Vi gick i en liten skola som hette Almhögskolan från år 1-3, sen fick vi gå på Munkhätteskolan år 4-6, därefter Heleneholmskolan 7-9.

Jag ska träffa henne i Staffanstorp där hon bor sen ska vi köra till mig så hon får se hur vi bor ute på landet.

Lev väl, glöm inte paraply...fall i fall!

Grilla

Idag ska vi har gäster. Det blir grillat och så ska jag göra en ananaspaj till efterrätt, t änkte jag.
Det är Donnes föräldrar och hans son med familj som kommer.

Donnes föräldrar har inte sett hur vi bor i det nya huset. Hans pappa blev lite ledsen när vi sa att vi skulle flytta till Blentarp. Hur kan ni flytta ifrån naturen på näset, undrade han. Ja, visst är det en fin natur på näset om man bor nära havet och det gjorde inte vi. Vi hade ganska långt till havet och vi är inte några badnymfer heller så havet kan kvitta. Det kan vi njuta av när vi spelar golf på Flommen.

Har inte badat en enda gång i år. jag brukar försöka att bada någon gång i alla fall men det har inte blivit av. Har helt enkelt inte haft lust. Känner mig fet i bikini så det vill jag helst inte visa mig i. Jag som haft en vältrimmad kropp har nu bara blivit smal med en mage som hänger. Får göra något åt det ......... sen.
Det är fult med smala människor utan muskler. Är man smal och muskulös då tycker jag att det är riktigt snyggt, men det ska inte vara för mycket ändå. Inte bra att vara för smal.
Man ska må bra och trivas med sig själv.

Igår var jag på klubben och tränade lite golf. Var genomvåt efter en havltimme. Såååå varmt det var! Golfen gick ändå hyfsat med tanke på att det satt en kille och snackade i telefon nästan hela tiden. Hade god lusta att ringa upp någon och sitta och snacka när han började slå sina bolllar. Det är väldigt irriterande när någon pratar i telefon. Faktisk mer irriterande än när någon talar med varandra. Svårt med koncentrationen och med värmen.

Lev väl och ät mycket choklad. Vårda bikifiguren.


Aspö 1 juli

Efter en del resoneraden beslutade vi att åka till Cecce och Superman på Aspö och hälsa på. Det fick bli en snabbvisit denna första gång vi besöker dem. Kunde inte få ihop det annars. Snickaren skulle komma idag (torsdag) montera vår nya induktionshäll och då var det bestämt att han skulle komma redan kl 7.45 så vi var tvungna att vara hemma.

Hela familjen fick åka med. Det vill säga att vovvisarna också fick följa med.

Det tar sin lilla tid att åka från Sjöbo kommun till Karlskrona. Vi gjorde en avstickare till min yngsta son som skulle ha vår "gamla" microugn. Fast han bor mitt i Karlskrona så det var ingen omväg precis.

I kön till färjan över till Aspö passade vi på att köpa glass. Gott i värmen!

När vi kom fram så lotsade Superman oss via telefon till deras lilla badvik som dom brukar bada i. Jättemysigt.

Superman skulle naturligtvis brilljera med bomben som skulle förevigas.



Jag lyckades inte få en bild med honom i luften men det blev ett ordentligt plask!



På väg upp från vattnet.

Efter detta så fick vi en liten visning av ön av Superman. En jättefin ö som har sina små smultronställen lite här och var.

Vi kom fram till deras sommarställe.



Visst ser det mysigt ut? Runt husknuten passade jag på att prova..........



Just det.....hemlighuset.

Vi åt en härlig lunch och Superman fick visa vilken karlakarl han är.



Ja.... alltså, ölen var till mig. Innan vi kom så långt så såg han ut så här.



Superman stod för dukningen!

Efter lunchen var det fika på maten.



Hembakat så klart och jättegott! I bakgrunden ser vi en släkting till Superman, vi kan kalla honom Tarzan.

Lite avkoppling efter allt detta och sen var det dax att åka hem för vår del.




Den Blekingska skärgården är väldigt vacker.





Vi avslutade en underbar dag med färjan tillbaka till Karlskrona och sen en inte lika rolig bilfärd hem. Hoppas vi kan stanna längre en annan gång.
Upptäckte när jag kom hem att jag inte fått en enda bild på Cecce. Det var ju för dåligt av mig! Ledsen för detta Cecce. Det får bli fler nästa gång.

Tack för en trevlig dag på Aspö och hoppas vi ses snart igen!

Kramis!

RSS 2.0