Fredag

Idag har jag tagit ledigt. Fast egentligen inte...har lite jobb med mig hem som jag ska läsa igenom.
Har just satt på en jättegryta med ärtsoppa. Ska bli gott när det puttrat färdigt.

Funderar på om jag ska försöka att ta mig in till stan och sätta ljus på kyrkogården, men det är ju en bit att köra så jag har inte bestämt mig än.

Har varit ute i skogen på morgonen och gått en härlig promenad med vovvarna.





Björkarna har fällt nästan alla sina blad och dom har lagt sig som en gul-brun-orange ryamatta över stigarna i skogen. När solen sträcker sina strålar ned mellan de kala trädkronorna lyser skogens stigar i ett mystiskt skimmer. Det är som en vacker tavla som man träder in i när jag tar de första stegen in på stigen.

Jag har tagit lite bilder på jobbet när det har varit lov i veckan.



Anna-Lena som är skolsköterska och Helena som är kurator.

Torsten och Ahmed som är vaktmästare och skolvärd.



Rufus. Han är den som jobbat allra hårdast denna veckan. Han har fått följa med matte på jobbet varje dag och har varit överlycklig. Han har jobbat hårt på att få uppmärksamhet. När han hade tråkigt kom han in till mig och puffade på mig för jag skulle leka med honom. Han har även lyckats skrämma två kursdeltagare som började på vår bussutbildning. Han blir glad när han lyckas skrämma någon för han är inte van vid att man blir rädd för honom. Han är en glad och genomsnäll vovsing. Hans matte Åse, som är chef på skolan har berättat att han blir så glad när hon säger: "Ska vi åka och jobba?" Då vet han att han får följa med.



Detta är en del av det jag sysslet med denna veckan. Man behöver inte några akademiska poäng för att utföra detta jobbet men det ska ju göras och jag tog ett par timmar till detta. En del av syv-jobbet. (Dom borde införa en "klipp-och klistra-kurs på syv-utbildningen på Malmö högskola.)

Lev väl och klipp dig inte i fingrarna.

Kramis.


Individuella studieplaner

Just nu sitter jag och går igenom elevernas individuella studieplaner. En fråga jag ställer mig hela tiden är "Varför stämmer de aldrig!"
Det ligger kurser som inte ska finnas med, det fattas kurser, de flesta eleverna har för många kurser i sina studieplaner men väldigt få läser utökad kurs. Hur går det till?
Svaret på frågan måste vara:
1. Lärarna vet inte vilka kurser eleverna ska läsa.
2. Kanslisten som  lägger in kurserna vet inte vilka kurser som är obligatoriska och vilka som inte ska finnas med.
3. Jag är otydlig i mina instukitoner.
4. En kombination av allt.
5. Allt är mitt fel!

Troligen det sista.
Ett förbannat slitgöra är det och det är hela tiden jag som får höra att det inte stämmer.

Tur att det är lov så man får lite lugn och ro att sitta och kolla igenom det.

I morgon ska jag vara ledig tänkte jag. Har lagt ärtor i blöt i morse så de ska jag laga till i kväll eller i morgon.

Hade planer på att kunna lägga in bilderna från jobbet direkt i datorn på jobb men det går inte. Här får man inte installera vilka program som helst. Så det blir inget med det. Det är ju inte alltid som jag orkar sitta på kvällen framför datorn när jag suttit framför en hela dagen på jobbet. Det är ju lite meck med att få in bilder i bloggen. Finns kanske ett enklare sätt som jag inte vet hur det funkar.

Idag är det ett härligt väder. Solen skiner och jag hoppas att jag kan slinka ivär lite tidigare så jag hinner njuta lite av vädret innan det är mörkt.

Lev väl och lev livet lätt.

Kramis!


Måndag

Lov.
Körde in på parkeringen lite senare än vanligt, ca 8,25. Inte många bilar där inte! Ulla, Gunilla, Torsten och Ahmed samt Birger på plats. Efter ett tag ramlade även ekonomen in och rektor nr två. Kära Libidotekarien är naturligtvis på plats.
Vi har ett lite finare besök idag. Rufus. Rufus är en liten stilig herre som är väldigt lugn och tillbakadragen. Gör inte mycket ljud ifrån sig. Han är dagen till ära nybadad och friserad. Han är av arten, hund.
Han lyckades bli inlåst i cafeterian en gång när han var på besök. Stod där tyst och snäll och sa inte ett ljud. Alla ropade på honom men han svarade inte. Hela personalstyrkan gick skallgång både utomhus och inomhus. Vi kollade på bevakningskamerorna men kunde inte se vart han tagit vägen. Rektor som är ägare var helt förtvivlad. Efter mycket letade fick vi ge upp. Det var bara att ringa till polisen och till radio  malmöhus.
När jag var halvvägs hemma ringer rektor och säger att hon hittat honom. Då hade han lyckkats få ur sig ett litet ynkligt pip som hon hört och hittat honom inlåst i cafeterian. Om man nu ska bli inlåst någonstans så är det ju bra om det blir i skolans cafeteria där det finns lite godsaker att mumsa på.
vi fick tårta av Rufus dagen efter. En fin tårta med hans namn på och allt!

Än så länge är allt lungt på skolan och klockan är nu 10.15.

Såå! Då var lunchen avklarad! Stack till Chinabox och handlade. Det är fantastiskt vad mycket mat man får för 45 kronor. Är så mätt nu att jag skulle behöva sova en stund. Ska kanske sätta röd lampa på dörren en timma?

Ska sticka kl 15.30 idag för jag ska till frissan och bli fin!

Lev väl!

Kramis!

Regntunga skyar

Helgen inleds av regntunga skyar och detta verkar hålla på hela helgen.
Vovvisarna hatar när jag tar regnkäder på dem. Dom vill inte vara ute så länge = inga långa promenader i skogen. Det är dessutom både vått och smutsigt och det passar inte två förnäma papillons. Jag har både införskaffat mig gummistövlar och raggsockor just för att kunna gå långa promenader i skogen med hundarna. Får väl gå utan vovvar.
Molly är galen sedan hon blivit opererad. Hon är den kelnaste och gladaste hund som jag skådat på länge. Härligt! Hon är först in med huvudet i kylskåpet när vi öppnar det. Man vet ju aldrig vad som kan trilla ut.

Nästa vecka är det lov. Skolan kommer att vara tom på gymnasieelver men det kommer att finnas vuxna elever som pluggar. Det startar en ny kurs för blivande bussförare.
Vissa kollegor har inte vett att stanna hemma på lovet utan kommer in på jobbet ändå. Lärare är ett konstigt släkte. De flesta älskar alla loven men de kommer ändå in till jobbet?!

Förra året lade jag skolans schema. Det är inte en lätt uppgift! Lärare tror att man lägger schema till dem och inte till eleverna. Jag kunde få kommentarer som:
"Jag kan inte ha lektioner på fredagar för då vårdar jag mina gammla mamma."
"Jag kan inte börja förrän kl  8.30 för jag ska lämna barnen på dagis."
"Jag måste sluta mina lektioner kl 14.00 för jag ska ut med hunden"
HALLÅ! Hur gör alla andra? Bussföraren kan inte säga så. Bagaren kan inte säga så. Läkaren kan inte säga så. Barnmorskan kan inte säga så. 
Så vitt jag vet så öppnar de flesta dagis kl 6.30. Synd om barnen att gå upp så tidigt och lämnas? Ja, det är det. Vad är alternativet? Gilla läget eller jobba halvtid.  
Synd om hunden att stå så länge? Ja, det är det. Det är dessutom förbjudet. Kallas misskötsel av djur. Skaffa hunddagis eller någon som kan gå ut med den lilla vovven.
Synd om lilla mammsen? Det finns folk som inte gör något annat än att tar hand om våra gamla och dom gör det jättebra! Mamma får väl tas omhand på helgen!
Usch, jag vet att jag är tråkig i tonen men man blir bara så trött ibland. Lärare är ett speciellt släkte. Det menar jag verkligen. Detta betyder inte att jag inte gillar lärare, tvärtom jag älskar mina kollegor och jag har ju själv jobbat som lärare. Jag bara tycker att ibland skulle det vara obligatoriskt för en del lärare att komma ut i näringslivet ett tag. För ren kompetensutvecklig. Se hur det är att jobba på ett företag och vad det kräver. Framför allt när man har med ungdomar att göra. Många lärare har ju gått från gymnasieskolan direkt till lärarhögskolan och har på sin höjd kanske haft sommarjobb.

Nu vet jag att jag sticker ut hakan lite väl mycket. Jag vet att jag generaliserar. Skulle kunna öppna en blogg och bara skriva om vad som händer på skolan varje dag. Jag tror att folk hade blivit förvånade! En dold kamera som visar allt i tv. Reality-serie. Det hade varit något. Det finns ju så mycket serier om advokater och läkare. Varför inte om lärare eller skolfolk överhuvudtaget.

Idag, söndag, vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. I går satt jag mest framför datorn och spelade "Farmville" på Facebook. Ganska trist i längden men svårt att sluta när man en gång börjat. Blir liksom lite beroende. Går och tänker att nu är snart mina morötter snart klara att skördas. Vill bara komma en nivå högre hela tiden.

I morgon ska jag till frissan och få lite färg i håret och bli klippt. Jag färgar inte håret för att det börjar bli grått jag vill försöka att behålla den där sommarkänslan i håret. Lite blonda slingor och lite mörkare slingor så det ser så där  sommarblekt ut.
Jag har faktisk inte hittat några grå hår än. Det ska jag nog vara glad för. Många i min ålder har mycket grått hår. 

Lev väl och bli inte arg på mig!

Kramis!


Mys-tisdag

Tisdag. Detta innebär V75 på Jägersro och ensamhemmamysdag för mig!
Sjunger i bilen " Så är det dax för tisdagsmyyyyyyysssss!!!!"

Slinker in i matbutiken i byn på vägen hem. Inhandlar diverse godsaker till mig.

Går en långrunda i skogen med vovvisarna. Underbart väder. Både hundarna och jag myser. Möter en gigantisk vovve i skogen. En Boer. Jättesnäll bjässe. Hans kompis far runt i skogen som en skållad råtta på jagt efter kaniner. Den herren är en springer spaniel. En överlycklig vovve. Mina vovvar är inte så lyckliga att möta dessa i deras ögon monster. Bimsan anfaller Mr Big. Ska försvara sin flock från allt ont. Känns tryggt. Hahaha!!

Väl inne igen laddar jag upp för mitt kvällsmys.



Ja, ni gissar rätt! Jag är en gottegris. Älskar god mat och att fixa god mat.



Det färdiga resultatet. Lägg märke till den rikliga mängden av majonäs. På en riktig räkmacka ska man ha så mycket majonäs att räkorna sjuker ner i majonäsen.
Detta är vad jag behöver för en riktig tisdagsmyskväll. Med andra ord kvällen är RÄDDAD!

La ni märke till texten på tidningen eller Ellos julkatalog?



Jag ligger vekligen i för att hålla formen inför jul. Mycket fet mat och ingen motion.

Kom plötsligt att tänka på att om två månader ska jag åka till Dubai och kanske då vara lagom snygg i en bikini. Hujeda mej! Hur ska detta gå.

Aja, (som man säger i skåne) det ordnar sig.



Nu tar vi en helg i taget. Först är det Allhelgona helgen. Ni ska väl hedra era döda med ett ljus i mörkret.

Sen kan man ju för skoj skull spöka för grannen.



 

Mårten GåsMårten Gås

Födelsedag: 9 maj 1938 i den dagliga dagstidningsstripen. Då Mårten kom till Kalle, hade han med sig en lapp med följande text: ”Bäste Kalle! Din kusin Mårten kommer att bo hos dig ett par dagar. Hälsningar Farmor Anka. PS! Se till att han får ordentligt med mat!” Denna uppmaning klarade Mårten lätt av själv. Han åt upp allt vad Kalle hade och tog till och med mjölken från nappflaskor och bananer från apor.

Släktingar: Far: Gabriel Gås
Mor: Fanny Knös

Nästa månad är det dax för fler festligheter. Mårten Gås.

Lev väl och gosa mycket.

Kramis!



Höstmys och pippi

Helgen tar fort slut.
Hösten är här och jag försöker att ha det så mysigt omkring mig som jag bara kan.
Har plockat fram min hallowenlyckta och ställt på kaminen. Den lyser så mysigt med ett värmeljus i. Det är härligt med höst och mörker just för att man kan tända många stearinljus.

I fredags så träffade jag mina gamla klasskamrater från grundskolan. Anette, Tarja, Ramiza och Carina. Vi var och spelade bowling och åt en tacosbuffe. Vi had det jättetrevligt och peppade varandra när vi missade. Tarja och jag skojade och kom ihåg när vi var och spelade bowling i skolan. Jag tappade klotet bakåt då. Alla klasskompisarna kastade sig åt sidan och jublade.
I fredag så gjorde Ramiza en "Lena" dvs hon tappade klotet bakåt. Jättejubel från oss andra. Vi spelade väl  inte en lysande bowling precis men Carina lyckades få ihop 95 poäng tror jag. Jag kom sist. Som vanligt.

Idag så var det den liten fågel som flög rakt in i vårt vardagsrumsfönster. Den lilla stackaren var helt borta i säkert en halvtimme. Bara satt på bordet och såg snurrig ut.
Jag fick slå upp i min fågelbok för att kolla vad det var för en sorts fågel.
Det var en kungsfågel. Den var väldigt vacker.

 



Lite suddig bild. Den reagerade inte när vi gick ut och tog foto på den.

Jag blev glad när den repade sig och flög iväg.

Jag har vallat Donne idag i skogen. Han har inte varit med på mina långa rundor så idag sa jag att nu ska jag visa dig dammarna och har vi tur får vi se lite hjort med. Jag kunde även peka ut var jag brukar plocka kantareller.

Vi fick se hjort och det var en underbar dag att gå i skogen.



Visst är det vackert?

Just nu i skrivande stund har jag ett bröd i ugnen. Ett hälsobröd som jag hittade receptet på i en av våra kokböcker. Jag har även bakat kanelbullar idag. Jag gillar egentligen inte kanelbullar men det finns en annan i huset som gör det.
Hade en kompis som läste i en bok att kvinnor som bakar mycket är sexuellt understimulerade. Hon slutade baka så mycket efter det.
Supermans sambo bakar JÄTTEMYCKET. Vilken dålig karl hon har stackaren. Jag får nog ta ett snack med honom.

Lev väl och baka lagom.

Kramis!


Torsdag

Vaknade i morse och kände att det skulle vara härigt att få ligga kvar i den goa sängvärmen. Har det lite svalt i sovrummet. Sover bättre då än om det är för varmt.

När jag körde till jobbet så fräste Thord, en av våra fordonslärare, förbi mmig på motorvägen. När jag sedan kom till avfarten så stod Thord i kön som ska svänga vänster med jag tog vägen som svänger till höger. Den är lite längre men det är lättare att komma ut det hållet. Då fräste jag förbi Thord.
Det är lite kul att tävla även om den andra inte vet om att man gör det. Jag fick lite bråttom för jag vill kolla om jag kom snabbare fram det hållet eller om Thord kom före.
Jag kom fram först. Jag kunde klä av mig jackan och gå upp i fikarummet och trycka en kopp choklad och sätta mig i lugn och ro. Då dök Thord upp! Ha ha!! Jag vann!!!

I går när vi satt och pratade vid lunchen så har vi en lärare som brukar ha "onsdagsslips". Då började vi spåna lite vad vi tjejer skulle ha på oss på onsdagarna. Pia tyckte att vi tjejer skulle bestämma att vi kan ha trosor på oss på onsdagarna ju! Vi kan också bestämma att vi ska ha högklackat. Det hade verkligen hörts i korriodorerna då.
Vi spånade vidar på temat mjukis. Vi ska ju fotograferas hela personalen och då kan vi ju ha mjukiskläder allihopa! Köra på temat "Barn är mjuka och bilarna är hårda". Alla ska dessutom ta med sig en mjuk kudde att hålla i famnen vid fotograferingen.
Undras vad alla kollegorna hade sagt när dom sett katalogen för alla skolorna i Malmö kommun! Alla lärare och personal på fordonsprogrammet står med kuddar och mjukiskläder på bilden. Visst hade det varit jättekul!

Just nu i skrivande stund sår en del av personalen och har qigong i matsalen. Jag har tagit en bild men har inte program i datorn för att ladda ner det så tyvärr....ingen får se.

Här händer det alltid något. Det är alltid så att vi får skratta på skolan varje dag! Det är en härlig blandning av människor som jobbar här. Jag skulle kunna berätta något för er varje dag. Prata lite om varje person varje dag. Alla säger något roligt.

I går när vi hade personalmöte så kom en av fordonslärarna in klädd i förmansrock från Toyota. Det är en hellång sak som är röd och kantad med grått. Läraren är helt kal på huvudet och har pipskägg. Han såg ut som jultomten. Allmänt skratt i församlingen!
Toyota använder inte längre förmansrockarna men vi hade på något sätt fått det i vår leverans någon gång.

Lev väl och krydda tillvaron.

Kramis!

Vaccination

Äntligen har Superman fått sin vaccinationspruta!
Jag vill inte fråga hur det gick till för det är ju de som är i riskzonen som ska vaccineras först. Det vill säga de som jobbar inom vård och omsorg. Superman är duktig på att få till det när det gäller sjukdomar.
I vilket fall som helst så var han överlycklig över sin spruta.
Äntligen kan kanske vi andra, jag, Heman och Libidotekarien få lite lugn och ro. Slippa bli anfallna med antiseptisk gel varje gång vi träffar Superman.
Det är sant! Han går omkring med sånt skit i skolan och bjuder alla som vill. Det är i och för sig inte så många som vill ha.
Ett tag hade han gelen i en lite plastpåse i fickan. Skitäckligt!
I vilket fall som helst kan jag hosta jättemycket på Superman nu. Han tror att han är odödlig! Han som läst jätte många akademiska poäng borde veta bättre. Hahaha!!!

Det är inte så många av våra ungdomar som tänker vaccinera sig. Drygt häflten kanske.

Kan jag slippa sprutor så är jag i alla fall överlycklig.

Hörde en historia idag från en kollega som undervisar våra transportelever. Kollegan hade pratat om olyckor och en elev tyckte att det gjorde inte så mycket om man skadade sig bara inte bilen blev förstörd. Då sa kollegan att det kan ju vara din bror i den andra bilen som blir skadad.
"Jag har ingen bror!"
"Men din syster då?"
Jag har ingen syster!"
"Men din mor då?"
Då svarade en annan elev: "Han har ingen mor heller han kommer från ett kinderägg"

Allt detta på bruten svenska. Det blev ett allmänt skratt i hela klassen.

Säga vad man vill, men även om eleverna ibland är barnsliga, är nog ingen av dem födda från ett kinderägg även om man ibland skulle kunna tro det.

Lev väl och backa fram.

Helgen

En glad mor hämtade sonen på centralstationen i Malmö i fredagskväll. Tänk att han vill helt frivilligt tillbringa en hel helg med sin mor!? När jag frågade vadan detta så var svaret helt enkelt att hans grafikkort till datorn hade gått sönder så han hade inget bättre för sig. Det gör inget för min del, han kom till mig i alla fall!

I fredags så käkade vi kyckling och kollade på tv. Vi var ganska trötta och gick och lade oss ganska tidigt.
På lördags morgon så gick vi en lång promenad i det härliga vädret. Ok det regnade lite men det kändes inte i skogen. Vi såg jättemånga dovhjortar och Bimsan som fick följa med var överlycklig. Hittade många olika sorters svamp men jag vågar inte plocka för jag vet ju inte vad det är för sort.

Efter långpromenaden fick ju vi ha lite kaffe med hembakade äpplemuffins. Mmmmmm! Gott!

Tog en tur med bilen och handlade mat i Sjöbo. Jag fick ju visa vad Sjöbo har att erbjuda. Det tog tre minuter att köra igenom. Hahah! Inte så mycket att kika på. Handlade en stor pumpa som jag ställde på framsidan av huset. Lite hallowenkänning.

I dag söndag var det inte lika skönt att gå i skogen men vi tog en tur i alla fall.



Mattias ville först inte vara med på bild.

Efter lite övertalning blev det bättre.



Mattias har gått ner totalt 35 kg i vikt! Guldstjärna! Duktigt av honom.

Inte utan att det skär i modershjärtat lite när jag vinkade av honom vid tåget idag. Jag är jätteglad att jag fått rå om honom i helgen.

Även jag och Bim och Molly kom med på bild.




I morgon ska jag köra med Molly till veterinären och fått ta alla stygnen hon har på magen.



Detta är bara en del av hennes broderier på magen. Jag tror att hon kommer att tycka att det blir skönt att bil av med det. Hoppas att det går bra. Hon har klarat detta över mina förväntningar. Jag trodde att hon skulle vara jättedålig i flera dagar men hon var som vanligt efter ett dygn. Det är härligt med djur på det viset. Hade det varit Superman på jobbet så hade det varit gnälligt värre.

Nu börjar jag lära mig hur min nya fina mobil funkar. Den tar ganska bra bilder. Har en 8 megapixelkamera så det fattas bara. Jag har även laddat ner film i den nu. Kan vara bra att ha på flyget när jag nu ska resa till Dubai!

http://www.conduitgroup.com.au/stories/construction/videos/Dubai_is_Bankrupt.php

Ha det gott och lev väl!

Kramis!


Nu har det hänt!

Sonen har ringt och vill komma hem och besöka sin mamma! Det har inte hänt sedan han flyttade till Karlskrona. Jag ska hämta honom i Malmö i eftermiddag.

Det ska bli riktigt härligt. Hoppas det blir fint väder så vi kan långa prommenader i skogen. Mattias gillar att gå i skolgen. Han och jag är ganska lika på det viset. Han uppskattar stillheten och lugnet som finns i naturen. det spelar inte så stor roll om det är i skogen eller vid havet. Vi njuter av det båda två.

Han gillar även all mat som jag gillar. Kyckling, kinamat, thaimat och mycket mer.

Linus som är äldst är mer lik sin far. Han gillar kött, sås och potatis. Han uppskattar inte naturen. Gillar inte fåglar. När Linus gick på folkhögskola så fick han en tröja av sina kompisar som han delade hus med. Det stod: "Jag älskar djur, speciellt med en god sås till" Linus i ett nötskal.
 
En sak har mina gossar gemensamt. Hundarna. Dom älskar hundarna båda två. Båda gillar djur och då ska dom helst ha päls.

Denna helgen ska jag alltså få rå om min yngsta son hela helgen. Ska bli jättekul!

Donne och jag har bokat resa över julen. Vi ska åka till Dubai! Det ska bli jättespännande. En vecka ska vi vara borta och bli riktigt bortskämda. Ska bo på femstjärningt hotell. Först ska vi bo utanför Dubai, Ras al Khaimah, i några nätter sen avslutar vi med två övernattningar i Dubai.
Ska försöka att ta jättemånga bilder. Finns ju så mycket spännande att titta på. Eventuellt ska vi spela lite golf med men det har vi inte bestämt än.

Vi har även redan nu bokat en resa till Mallorca i Mars. Även då lyxhotell med golf. En vecka.

Lev väl och uppfyll dina drömmar!

Kramis!

Höst

Nu känns det verkligen att det är höst.
Min kollega och jag passade på att gå en sväng i skogen när vi var i Bosarp med eleverna. Det var en såndär härlig dag med en sol som värmde så skönt.
Min kollegas mamma bor i Spanien och kollegan vill då att jag skulle ta lite bilder på henne i skogen för att hon skulle skicka till sin mama.
Då ville hon även ta kort på mig när vi traskade omkring där.

Här är resultatet av de bilderna.



Med denna bilden blev jag skolans oktoberbild i vår interna kalender.
Det var ett sånt fint motljus.







Vi hittade en konstig svamp. Den var alldeles vit och såg ut som marsipan på hatten. Säkert giftig men vacker. Är det någon sm vet vad det är så hör gärna av er. Jag återkommer med en bättre bild på svampen.

Vi hittade även en svamp som såg ut som maskar som stack upp från marken. Långa smala slemmiga saker. Kollegan tyckte det såg ut som snoppar som stack upp men det beror kanske på vad man har för preferenser.

Lev väl och akta er för svamparna i skogen.

Kramis!

RSS 2.0