Deppig

Har inte skrivit på ett tag. Har varit lite deppig eller nerkörd i skorna skulle man kanske säga.
Jag vet vad det beror på och jobbar på att jag ska bli lite gladare.

I fredags invigde jag min fina kjol jag köpte på nätet för ett tag sedan. Den är så fin och jag är så glad för den. Har nog aldrig varit så glad för ett klädesplagg tidigare. En skön känsla.

När jag får lön ska jag nog köpa en klänning också.

Min kära sambo bantar och jag inmundigar mina middagar i ensamhet numera.

Donne vägde 97 kg när vi var i Dubai och nu har han bantat med Itrim i snart två veckor och har idag gått under 90-strecket. Han är jättelycklig. Han har inte vägt under 90 på flera år. Han är jätteduktig.

Varje morgon går han ut en runda i detta kalla väder. Han är ute ca 45 min. Han har bara ätit flytande föda och då bara Itrims produkter. Jag har smakat sopporna och dom är rent ut sagt skitäckliga. Jag fick fram min favoritkrydda Vegeta som är baserat på salt och lök. En allroudkrydda som är gjord på grönsaker. Jättegod i soppor, såser och stuvningar. Kan numera inte leva utan den. Den kryddade jag sopporna med och de blev lite godare att äta. Nu kör Donne med Vegeta i soppan han med.



Kan rekommenderas!

Jag själv har tagit upp min spinning igen. Kör två gånger i veckan på friskis och svettis.



Tänkte att jag skulle bli lite muskulösare inför bikinisäsongen. Just nu är det jordens dragningskraft som har greppet om min kropp. Allt dras neråt. Skulle vilja få tillbaka min kondis jag hade för ca 8 år sedan. Det hade varit bra. Vill inte heller upptäcka att bikinin krymt i garderoben i år igen!

I morgon ska jag till jobbet igen. Suck! Måste hitta på något annat att göra.

Skulle vilja vara ledig ett tag. Det hade varit underbart.

Lev väl - jobba för att leva inte leva för jobbet.

Kramiz!

Desiqual

Äntligen har jag köpt mina första Desiqual-kläder.



Första gången jag såg märket blev jag helt såld. Det var i Barcelona i våras. Då var jag inne och provade några tröjor men hittade inga i min storlek. Jag är ju en ganska stor kvinna även om jag inte är tjock. De spanska storlekarna är inte så kul att prova för man får gå upp ca två storlekar.

Desiqual är ett märke som har ganska färgglada kläder och det gillar jag.

Jag har varit i butiken i Malmö och kollat in kläder där med. Det är faktiskt bara en butik som jag känner till i Malmö som säljer märket. Det finns en butik i Höllviken med som säljer det.
Anledningen att jag inte köpt tidigare är att jag helt enkelt varit för snål. Tycker att det är för mycket att betala 800-900 kr för en kjol och 600-700 kr för en t-shirt.
Fast nu har jag hittat en sida på nätet som har bra priser och då är det DHL som kör hem varorna ända fram till dörren. Det är bara så skitbra! Det tar dessutom bara fyra dagar till grejorna kommer. Passar en kvinna som bor på landet djupt inne i de skånska skogarna.

Jag köpte en kjol.



Framsidan.



Baksidan.

Jag köpte en t-shirt med.



Framsida.



Baksidan.

Detta fick jag till samma pris som bara kjolen kostar, inkl frakten, levererat hem till dörren. Kan det bli bättre?!

Nu väntar jag bara på att det ska bli lite bättre väder så man kan gå i kjol utan att frysa häcken av sig. T-shirten får vänta till det blir sommar.

Lev väl och njut av livets goda.

Kramis!


Barnbarn!

Det är barnbarn på gång!
Nej, nej inte för mig men för min kusin!
Hennes dotter ska ha barn i april. Beräknad till den 28:de men det kommer nog på min födelsedag! ;-)
Ska bli en liten kille. Spännanade tycker jag.

Ja, jag har haft besök av min kusin idag. Vi har ätit och varit i skogen och promenerat. Det var ett härligt väder i dag.

Jag träffar inte mina kusiner så ofta men vi pratade över facebook och hon påpekade att hon och sambon skulle ta sig i kragen och hälsa på oss i vårt nya hus. Så då frågade jag helt enkelt när dom kunde komma och det blev idag.
Det var roligt att ha dom här. Jag träffar inte mina släktingar så ofta. Det blir bara på större tillställningar, ex, studenten, bröllop och begravningar. Tyvärr har det blivit oftare på det sistnämnda. Det är mycket roligare på bröllop. Jag blir så ledsen på begravningar. Inte så mycket för att någon dött men för att alla andra är så ledsna.

Nu kan vi i alla fall se fram emot ett barndop. Det är också trevligt.

När jag gick i skolan i högstadiet någon gång så sydde jag en dopklänning som min syster använde till sin dotter. Denna klänning har sedan alla barn i släkten blivit döpta i. Det har blivit några stycken. Min syster syr i namnet och årtal i klänningen. Rosa brodyr för flickor och ljusblått för pojkar. Det är riktigt roligt att det blivit så. Min systers barn och barnbarn är döpta i den, mina pojkar också. Nu är det alltså dax igen att den ska dammas av och användas.

Nu ska jag bara försöka att ta reda på vart klänningen har tagit vägen. Tror den är hos min mor. Hoppas hon släpper den. Skulle inte förvåna mig om hon vägrar. Hon är en riktig surgumma. Har jag tur finns den hos min syster. Ska faktiskt kolla idag.

Lev väl och ha många kalas!

Kramis


Första arbetsdagen i 2010

Suck! Så var det jobb igen.
Första arbetsdagen på året.
Kom in på parkeringen. Inte en bil! Skulle jag bli helt ensam?
Nej, vaktis var där. Torsten.
Hassan kom också, vår IT-tekniker. Hemkommen efter en månad i Indien.
Rolf, transportlärare var också på jobbet.
Sen var det stopp! Inga fler.
Telefonen i receptionen ringde men ingen var där.

Jimmy kom in med sina barn och sa hej.

Jag fick undan all post.
Läste alla mejl.
Besvarade alla mejl.
Städade undan i tidningställ och brychyrställ.
Satte upp lite aktuellt material istället.
Rensade på anslagstavlan och satte upp ny färsk information.

Städade i personalrummet. Hur kan det bli så rörigt när det bara är ett fåtal som jobbar?
Städade undan lite papper på mitt rum. Fy, så mycket man samlar på sig på en termin.

Tog hem litteratur för att läsa och jobba hemmifrån idag.

Det var ett bra beslut av mig att jobba hemifrån idag. Det snöar som bara sjutton!
Har skottat snö nu på morgonen.

Då har vi en hel termin framför oss. Det går ialla fall mot ljusare tider. Det känns skönt.
Jag vet ju av erfarenhet att jag brukar tycka att det är jättelång tid tills terminen är slut men det brukar gå ganska fort. Rätt var det är så står våra elever där med sina mössor på huvudet och tar studenten.

Denna terminen kommer att vara tuff. Har jättemycket att göra och ett ganska stort projekt i form av en särskolekonferens, att dra i land.
Januari ska alla våra iv-elever söka till nya utbildningar. Alla våra ettor ska ha information om gymnasieskolan och dom ska välja inriktning. Dom ska även välja sina individuella val inför år två och tre.
Treorna ska ha lite arbetsmarknadsinformation samt de som ska söka till högskolan ska ha information om högskoleprovet och om högskolan i allmänhet.
Ska se till att vi har fullt i vår komvuxutbildning. Det brukar alltid bli ett frånfall på bilmeksidan. På trä-sidan är det inga problem att fylla kursen.
Har en särskolekonferens som jag och en kollega håller i för syv i gymnasiesärskolan i Skåne. Den kommer förhoppningsvis att bli jättebra men det är otroligt mycket jobb med den.
Som grädde på moset har jag en kandidat från syv-utbildningen som ska ha stöd i sitt arbete med elevesamtal och gruppvägledning.
Jag har dessutom lite funderingar kring skolstarten till hösten samt lite organisatoriska funderingar kring vår särskoleutbildning.

Det är kanske sista vintern som jag kör ensam till jobbet.
Vår skolsköterska har köpt hus i grannbyn så vi kan samåka till jobbet nästa läsår. Ska bli kul med sällskap. Fast ibland är det skönt att bara sätta sig i bilen och lyssna på radion när jag kör hem.

Hursom helst är det skönt att slippa att köra till stan idag när det är sådant väder som det är.

Som ni märker är hjärnan i full gång med jobb och nästan lite överhettad. Får kanske gå ut och köra huvudet i en snödriva för att kyla av mig.

Lev väl och må toppen!

Kramis!

RSS 2.0