Golfsäsongen har börjat!

Idag har golfsäsongen startat.
Vi har varit på Hylliekrokens GK och tränat.
Det gick ganska bra faktiskt. Med tanke på att jag inte hållt i en golfklubba sedan vi var i Dubai så gick det bra.

Det är roligt att kolla in folka som kommer och går på golfklubbarna.

Medan jag stod och slog på drivingrangen så kom det en tjej förbi som såg så där proffsig ut. Fina klubbor, rutiga byxor, (har aldrig förstått varför man ska ha rutiga byxor på golfbanan) snygg jacka och golfskor naturligtvis.
Jag stod där i mina gamla jeans, vinterjacka och vinterskor. Hade bara fyra klubbor med mig.

Tjejen började med att prata med en kompis, en manlig sådan, högt och tydligt. Störande alltså. Sedan började hon att värma upp. Noga.
Hon ställde upp och slog första slaget. Kom ca 7 meter. Oj, tänkte jag.....ok första slaget kan man ju missa.
Andra slaget lika, tredje lika, fjärde lika.......och så höll det på. Hon spelade som en kratta! Hon var ialla fall snyggt klädd!

Hade migrän i fredagskväll. Fy för den lede var hemskt det är. När jag till slut låg på alla fyra och kramade toastolen och spydde som en kalv, då t o m tyckte Donald synd om mig. Han sa dagen efter....."det var ju väldans vad sjuk du var igår".
Jag missade Willy och Let´s dance. Fast jag vet inte vad som är värst, migrän eller att se Willy dansa.


Han är definitivt inte min typ i alla fall!

Hade nog hellre satsat på dansante....



Mr Sauk!

Ja, så är det måndag igen och livet går vidare.

Idag om två månader kommer jag hem från en golfvecka i Turkiet.

Kramiz!

Lev väl och dansa i takt.


Vad händer?

Vad händer? Det kan man fråga sig!
Här händer det absolut ingenting i alla fall.
Ganska trist faktiskt.

När det är vinter och kallt så tycker jag att det är trist på helgerna.
Kommer ihåg förr när jag hatade söndagarna. Det börjar luta åt det hållet nu med.
Tycker att det är skitråkigt.

Idag satte Donne på tv´n kl 11.30 och där har han suttit sen dess och nu är kl 18.00.
Han tittar på golf! Det är lika spännande som att sitta och se när målarfärg torkar.

Jag då? Vad har jag gjort? Lagat mat, tvättat, två rundor med vovvarna, skottat lite snö, börjat på en bok, surfat lite.
Inte mycket det heller. Känner mig tråkig.

Nu är det hög tid att planera trädgården men jag kommer liksom inte igång. Vår trädgård är mycket lättskött.
Det finns nästan inte några blommor eller rabatter som man ska sköta. Å andra sidan är det ingen njutning att se på heller. Detta skulle jag vilja ändra. Har planer på att plantera japanska körsbär eller nått sånt. Vill även ha lite blommande buskar och andra träd.

Söndagar ger mig numera ångest eftersom jag inte vill till jobbet på måndagarna..... ja inte de andra dagarna heller för den delen. Tycker det är rörigt. Tur jag har trevliga arbetskamrater som gör att man ändå står ut. Har aldrig jobbat på ett ställe som har så många trevliga personer i personalen som på fordonsprogrammet och hantverksprogrammet.
På Tärnöskolan där jag jobbade tidigare var det också toppen. Det var nog det bästa ställe jag någonsin jobbat på. Tyvärr så finns inte den skolan mer.

Vad har varit positivt denna helgen då?
Jag har bakat bröd som är jättegott. Jag har vilat. (Vad ska man göra?)

Nu hör jag att Donne satt på golfen igen.....lustigkurren!

Lev väl och vila inte så det blir tråkigt.

Kramiz!


Superman och Cecce

I går var Superman och Cecce och hälsade på hos oss. Vi har liksom inte blivit färdiga att bjud hem dem. Dom har inte sett hur vi bor i vårt nya hus.
Jag lagade porterstek och gjorde en räktoast till förrätt. Hemlagad glass till efterrätt.
Jag har blivit väldigt förtjust i hemlagad glass. Det är ju så enkelt att göra. Jag brukar smaksätta med oboy och det blir kalasgott!

Cecce hade dessutom med sig en underbar alla hjärtans-dag-tårta. Ett rosa hjärta med vit cholkadmoussé och jordgubbsmousse med lite lime i. Utsidan var ett rosa marsipantäcke och små söta vita rosor på. Himelskt gott.

Det bästa med porterstek är såsen tycker jag. Jag fick även för mig att göra prassgurka vilket jag inte gjort på flera år. Recept? Letade och letade. Till sist fick jag fram ett bra recept på datorn.

Blev det gott? Ja, allt var jättegott! Superman åt och åt och stånkade och stönade. När han var klar så fick han dåligt samvete för han ätit för mycket. Fast det är roligt att bjuda på mat när gästerna äter ordentligt. Till och med Sonen Isak gillade steken. Kul!

I morgon är det måndag igen och jag skuttar som vanligt glatt iväg till mitt arbete.  :-(

Måste komma på något annat att göra. Mitt jobb har utvecklats till ett pappersvändarjobb och den utvecklingen gillar jag inte.

Tur att jag har en go man hemma som jag trivs med! Längtar hem varje dag.

Lev väl och ha inte ångest när du åker till jobbet.

Kramiz!

Min fantastiska man!

Har inte skrivit på ett tag. Har inte haft lust helt enkelt.
Fast nu ska jag berätta om min fantastiska man.

När vi var i Dubai så tyckte Donne att han måste försöka att gå ner i vikt.
Väl hemkomna så anmälde han sig på Itrim.
Han gick med i deras hälsoprogram och fick en diet att hålla sig till och detta innebar att han skulle bara dricka deras näringsdrycker och soppor i tre veckor.
Han har gått ner 10 kg (!) på tre veckor. Han har suttit där och ätit en äcklig soppa medan jag ätit ryggbiff och annat gott. Han har även varit ute och promenerat 4 km/dag i detta vinterväder.
Nu äter vi nästan samma sorts mat med den lilla skillnaden att hos mig slinker det ner lite choklad med jämna mellanrum.

Själv har jag inte varit på topphumör precis.
Har det lite jobbigt på jobbet. Fått en ny chef som jag inte gillar. Misstänker att ledningsgruppen gjort det för att jävlas med mig. Dom vill kanske att jag ska sluta. Har betett sig lite knepigt på sista tiden. Jag får mer och mer administrativa uppgifter att göra. Det är ju inte det som en studie- och yrkesvägledare ska syssla med. Jag menar jag har dock läst 120 "gamla" poäng i min syv-utbildning samt byggt på med ett antal poäng i pedagogik och även i skolutveckling och ledarskap. Jag är ju betendevetare och inte administratör.
Ska kanske titulera mig som administrativ syv?

De sista veckorna har jag haft en kandidat från syv-utbildningen. Det är roligt att få lite nya ideér och höra hur det är på lärarutbildningen.
Jag har även fått en övertalig kollega till skolan. Det är detta som stressat mig något otroligt! Ett tag satt vi tre st på mitt lilla rum. Nu har kollegan fått ett eget krypin och min kandidat har gjort färdigt sin praktik hos mig.

Det har varit otroligt mycket snö här på Rommelåsen. En dag kom jag inte till jobbet. Bilen var insnöad och det tog ett bra tag att gräva fram den. Vägen utanför byn blir igensnöad fort när det blåser så då tyckte jag att det är bättre att bli hemma.

   

Där någonstans under finns mina rododen.....äh rosliknande buskar.

Längtar till våren och solen.

Har bokat en golfresa till Turkiet. Roligt att ha något att se fram emot.

Lev väl -  var glad trots motgångar.
Kramiz!

RSS 2.0