Molly mår finfint!

I måndags kväll hämtade jag min nyopererade hund. Hon var väldigt medtagen och mådde jättedåligt. Fick recept på antibiotika och smärtstillande och så skulle jag tvätta såren men klorhexedin.
Iväg till apoteket och inhandlade allt. Någon klorhexedin had de inte (?!). Vad gör jag då? Var tvungen att ha det direkt.
Som tur är har vi allt sånt på jobbet så jag fick åka tillbaka till jobb och hämta lite där. Sen iväg hem med Mollan.
Hon sov hela kvällen och hela natten. Var lite piggare på morgonen.
Jag kunde inte vara hemma för jag skulle köra en buss till Bosarp med elever och personal och ingen annan på jobb som har busskörkort kunde köra.
Donne fick bli hemma. Fast han skulle iväg och se när hästen skulle starta i ett kvallopp så Molly fick vara ensam en stund.
Jag for hem så fort jag kunde och gissa vad som mötte mig i dörren? Molly, glatt viftande på svansen precis som hon brukar! När jag sa till Bimsan att vi skulle gå en runda så var Molly först vid dörren! Härligt att hundar kan komma igen så snabbt.
Så hon är på bättringsvägen och jag är jätteglad.
Hon ser ut som en nåldyna på magen. Hon är sydd med säkert 30-40 stygn men det verkar som om hon har bra läkekött för det ser jättefint ut.

I morgon ska jag till Hilton i Malmö för att informera om våra utbildningar. Fullt upp hela tiden. Tur jag har en omhändertagande hundpassare.

Superman har börjat blogga. Suck!!

www.supermanblogg.blogg.se

Blir bara så trött!

Lev väl och läs Supermans blogg.

Kramis!


Molly ska opereras

I morgon ska jag köra Molly till Hagaveterinärerna. Hon ska opereras. Hon har en stor knöl på magen (tumör) som bråkar med oss. Vill inte läka och är bara inflamerad och sårig. Jättesynd om henne.
Det är så att hon faktisk har tre sådana knölar på magen så vi får väl se hur det går om dom tar bort alla eller bara en.
Veterinären kunde inte säga med säkerhet. Han kan inte säga något förrän han har öppnat och sett hur det ser ut inuti. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det går bra. Vill inte tänka på att det kanske är sista dagen jag har henne. Samtidigt kan jag inte låta bli.
Hon är en pigg och glad hund för övrigt. Verkar inte ha ont någonstans. Hänger glatt med på våra skogspromenader. Skäller gärna på andra hundar och vill hälsa.



Molly har fött tio fina valpar. Alla har kennelnamnet Pappilad´s i sin stamtavla. Dom har fått namn såsom Albin, Algot, Amorina, Astrix, Bim, Bambam, Bus. Ha försökt att hitta på korta bra namn till dem. Inga franska konstiga namn. Deras pappa hette Fajter. Han gick bort bara fyra år gammal. En underbart rolig hund.

Hoppas att alla kan hålla tummarna för Molly. Jag vill gärna ha henne med mig hem igen!

 

Lev väl.

Kramis!


Sill, kakor och en sjuk hund.

Har varit hos veterinären och visat upp Mollys sår på magen. Inget vidare tyckte Jiri. Detta kan jag inte operera för man måste söva med gas och det har jag inte.
Jiri, min veterinär är jättebra. Han säger vad han tycker och är ärlig med det han kan göra och det han inte kan gör pga utrustningen han inte har.
Han tipsade mig om en annan veterinär som är utrustad med allt. Jag har ringt både dit och till djursjukhuset i Malmö. Har en tid på båda ställena i morgon. Får se hur jag gör. Jag ska dessutom vara på mammografi i Ystad i morgonbitti. Det vet jag deremot inte hur jag ska få ihop. Får nog ringa dit och avboka.



Här sitter lilla Molly och njuter i solen. Hon gillade vädret idag. Hon satt på terassen och bara luktade och mös.

Jag skulle ju ha något att äta idag. Så jag körde till ICA i Sjöbo för att se vad där var som jag kunde fixa till middag. Gick förbi fiskdisken. Sill....det var längesedan jag gjorde det. Det fick det bli. Ett paket sill och en tub med kaviar och potatis såklart.

Jag steker alltid sill med lite kaviar i. Det blir jättegott.

Panerat med lite mjöl och ströbröd.

Jag har även hunnit att baka lite äpplemuffins och gjort en äpplekaka. Duktigt, va?



Här är det färdiga resultatet av min matlagning. Gott var det!

Har tagit den obligatoriska promenaden i skogen. Såg dovhjort. Tyvärr var dom för långt bort för att jag skull fånga dom på bild. Det ska jag försöka att göra någon gång. Vi såg två hjordar med dovhjortar. Dom är så fina. En massa Bambi.



Så här fint kan det vara på min morgonpromenad i skogen med vovvisarna.

Lev väl, ät gott och njut av det livet ger.

Kramis!


Semesterdrömmar

Idag har jag suttit och kollat semesterresor till Förenade arabemiraten, Dubai. Donne har varit där och spelat golf för några år sedan. Jag tycker att det skulle vara en upplevelse att komma dit.
Får se. Vill gärna åka till USA med. Får kanske passa på när dollarn står i bra kurs i förhållande till den svenska kronan.
Hade varit kul att komma dit och spela golf. Tror att det är härligt.
Det är mycket man skulle vilja se. Skulle vilja åka till Peking med. Se kinesiska muren, terrakottaarmén, röda torget och allt som finns.
Har en arbetskamrat som var där i sommar. Hon tyckte inte det var trevligt alls. Bara förfärligt jobbigt. Kunde inte åka någonstans för ingen kan prata engelska och det är nog inte så lätt att lära sig kinesiska på en snabbkurs. Jag blir inte avskräckt, vill dit ändå.

Semester.....mmmmm....hade varit skönt. Ja, jag vet. Hara bara jobbat en månad efter min semester i sommar. Men ändå!

I morgon måste jag ringa veterinären. Molly är inte bra. Hennes knöl på magen vill inte läka. Hon har fått antibiotika i 20 dagar nu och hon är pigg som aldrig förr. Men vi blir nog tvingade att operera henne. Usch, det vill jag inte. Tänk om hon inte överlever! Hon är ju gammal nu. 13 år. Hög ålder för en hund. Får höra vad veterinären säger i morgon.

Vi har inget varmvatten i huset. Har duschat kallt. Det var den snabbaste duschen i mannaminne! Fast det var ganska skönt efteråt. Håret får jag tvätta i kallt vatten i morgon bitti. Ser inte fram emot det. Ville inte göra det i duschem för då hade det tagit längre tid = längre lidande.

Golfen gick inget vidare idag. Hade bara 10 poäng på 9 hål, vilket är riktigt dåligt. Slapp sitta hemma i det fina vädret ialla fall. Det har varit en underbar höstdag, varmt och skönt. Hoppas det håller i sig ett tag till.

Lev väl och njut av solen.

Kramis!

Bowling

Fredagkväll och bowling med jobbarkompisarna.
Vi hade bestämt att vi skulle ha en bowlingturnering med tre andra fordonskolor i närområdet. Igår träffades vi för att ha lite samkväm med mat och bowling.
Det var vi från Agnesfrids gymnasium, Lunds fordonstekniska, Skurups fordonsprogram och Sjöbos fordonsprogram.
Hur kommer det sig att fyra konkurerande skolors personal träffas för att göra något kul tillsammans? Svaret är enkelt. Det är så att på alla skolorna finns lärare som jobbat hos oss på Agnesfrid och på f.d Tärnöskolan. Vi känner varandra sen tidigare och har hållt kontakten.
Det var jättekul att träffa alla. Jag hade dessutom ringt in vår goa pensionerade mattant Amy. Hon tyckte också att det var himla roligt att träffa alla.

Vi startade med Tacosbuffé i restaurangen på Kronprinsen i Malmö och fortsatte med bowling i samma hus.

Mitt stora favoritspel är definitivt inte bowling, men vad gör man inte för sina vänner. Jo man betalar och ser glad ut. Min score höjde inte snittet för vårt lag men jag spelade å andra sidan inte mer än en serie. Sen fick Jimmy ta över. Han klarade det mycket bättre än jag.



Amy och Kjell-Arne följer spelet med stort intresse.



Ulla och Jonas.
(Bilden blev inte så bra)



Bujar och Jimmy.



Lasse med Thord och Jörgen i bakgrunden. Jörgen var SÅ stilig i väst och slips!

Lärarna från de andra skolorna med Pigges välbyggda ryggtavla.



Den alltid lika glada Erika och Jimmy - the MAN -manlighetens gåva till kvinnorna, som han själv säger..hihihi!

Många saknade Superman! Alla hälsar till honom, speciellt Per F.

Efter bowlingen som var slut vid 23-tiden tog jag min saab-königsegg och körde hem till lilla Blentarp. Jag är en av få i gänget som mår bra idag tror jag! Hoppas de hade roligt efter bowlingen då festandet fortsatte på annat håll i stan.

I dag har jag varit ute och prommenerat i skogen med hundarna som jag brukar. En härlig dag med solsken!



Avslutar med höstblommor som jag planterat i en kruka vid brevlådan.

Lev väl - festa när du kan!

Kramis!


Superman ska gifta sig...

Idag har jag varit med eleverna i Bosarp. Vi åker dit med våra nya ettor och dom får göra en massa samarbetsövningar. Bosarp är väldigt vackert och en härlig miljö att vistas i. Synd bara att vi är inomhus nästan hela dagen.
När vi ätit lunch satt vi och småpratade lite. Vi kom in på ämnet Fantomen. Ni vet väl alla fantomens olika djungelordspråk. När fantomen rör sig står blixen stilla, Fantomen är hård mot de hårda osv.
Vi kom på Fantomens följeslagare, Guran och Heron, har glömt vad hunden heter.
Då säger Superman att han skulle vilja ha en döskallering i guld.
Då kom jag plötsligt på att Donald sagt att han vill inte gifta sig med mig innan Superman gift sig. Donne och jag är ju nyförlovade....nästan. Det hände på midsommarafton när vi hade tioårsjubileum. 
Jag frågar naturligtvis Supeman när han tänker gifta sig med Cecce.

Han svarar....jaaaaa jag vet vi borde göra det. Ska jag ringa henne och fråga direkt?
L:Nej, för för fan!! Gör inte det! Var inte så oromantisk!
S:Jamen när ska jag då göra det?
L:Inte vet jag!
S:Kan man inte bara skicka in ett papper så är det klart?
L:Tror du Cecces familj går med på det?
S:Neeeej,,,,,jag vet att du vet. Det går inte!
L:Nej, det vet jag. Ni måste gifta er i kyrkan i vitt och rosor och du i frack! Hahahaha!!!! Du blir säkert jättesnygg!
S:Jag vill ha presenter om jag ska gifta mig!
L:Jag lovar att komma med presenter! ( Jag tar för givet att jag är bjuden)
S:Kan man ha en dödskallering som vigselring?
L:Ja det kan man väl men fråga Cecce först om det är ok! Tror inte hon vill ha en sån. Då får det vara STORA diamanter i ögonhålorna!
S:Jag vill bara gifta mig om jag får ha en dödskallering!
L:Kan ni inte gifta er till nyår? (Jag hoppas ju på att bli gift till midsommar nästa år) Tänk vilken fin fest det hade blivit. Allt är förhoppningsvis vitt ute.
S:Ja, det hade det blivit. En fin fest!

Längre kom vi inte i diskusionen för det var dax att gå in och fortsätta med att bevaka eleverna. Jag får fortsätta att jobba på detta. Bara för min egen skull! Vill ju inte bli en ogift ungmö!

Jag körde bussen upp till Bosarp. Har inte kört buss på många år. Har ju kört mycket buss en gång i tiden så det är inte något större problem. Det är bara det att jag inte kört växlad buss tidigare. Stadsbussarna är automatare.
Kjell, kollegan, körde hem. En av eleverna, Fia, satt hos oss och pratade lite. När vi satt där och åkte hem sa plötsligt Kjell: Jag tror att jag ska ta busskort! Jag har också funderat på det svarade jag. Jag tycker ändå att jag kör ganska bra så det borde jag göra.
Ni skulle sett Fias min! Helt oslagbart! Vi fick oss ett gott skratt. Alla vet ju att Kjell har körkort till buss men jag har ju inte kört våra ungdomar tidigare så hon visste ju inte säkert hur det var för min del.

Vi hade en bra dag. Vädret var fint. Ungarna var trevliga men trötta. En del misskötte sig. Men vad kan man förvänta sig när man åker upp med 35 "tuffa" killar.
Dom flesta är ändå jättetrevliga. Ett skämt ägg finns väl i de flesta äggkorgar.

Lev väl och bli gift!

Kramis! 



Tiden går för fort

Det är en hel vecka sedan jag skrev något sist tror jag. Veckorna går så fort och jag hinner knappt med mig själv.
Jobbet är ok nu. Har vant mig vid att jag måste dit varje dag nu. Fast jag längtar hem innan jag kört iväg varje morgon. Det är inte det att jag inte trivs på mitt jobb för det gör jag. Det är det att jag trivs så himla bra i mitt nya hus och i byn där jag bor så jag vill inte åka hemmifrån. Längtar efter mina promenader med hundarna i skogen.
Även hundarna vekar att trivas i skogen. Min lilla Molly hon hoppar och skuttar glatt och Bimsan älskar att leta efter kaniner och katter. Ibland får hon syn på något större djur men det är som tur inte så ofta.

Superman och Heman är inte så lyckliga på jobbet. Superman är alltid förvirrad och vet inte var han ska vara och när han ska vara och vilka han ska undervisa. Gjorde ett pedagogiskt schema till honom i veckan där han har färger på de olika grupperna han undervisar. Han skrattade gott när han fick det.
Vi var och käkade lunch i fredags och då passade vi på att shoppa lite samtidigt. Superman köpte shorts och jag köpte en fleesejacka. Halva reapriset. Fick den för en hundralapp. Helt okej tycker jag!

Golfen går ganska bra. Tar lektioner med jämna mellanrum och det ger resultat. Slår riktigt långt med min driver nu. Det är roligt.
Fast idag åkte vi till vår gamla hemmabana, Flommen, och spelade. Det blåste halv storm och jag HATAR när det blåser. Kan inte fatta att man kan tycka att det är så underbart på Näset. Det blåser ju där jämt. Golfen gick uruselt och mitt humör gjorde en djupdykning.
Träffade Donnes syster och svåger på banan så det blev ju lite roligare sen. Fast golfen var verkligen dålig.

I morgon är det måndag och allt är som vanligt igen. Jobb, jobb och jobb. Jag måste säga det att jag är himla glad över att jag inte har barn som jag måste få upp och laga frukost till samt köra till skola och dagis. Den tiden är i alla fall över. Behöver bara tänka på mig själv på morgonen. Det är underbart!

Ganska skönt att vara femtio år!

Lev väl och intensivt!

Kramis!

Sjuk vovve

Denna veckan har varit hektisk.
I måndags fick jag åka till veterinaären med Molly. Hon har en knuta på magen som spruckit och inflamerat. Mollan hon slickade på såret hela tiden så hon fick ha en tratt på huvudet. Hon var inte alls förtjust i den. Stötte emot allt och hade svårt att dricka och äta med den på.
Vi kom till veterinären och han såg bekymmrat på henne. Dels för att såret inte såg bra ut och dels tyckte han förfärligt synd om henne när hon kom där med sin tratt på huvudet. Han sa till mig: "Kan hon inte få en tröja på istället". Jag har inte tänkt på det ens!
Vi fick antibiotika i tablettform, recept på ögonsalva och hydrokortisonsalva. Detta skulle vi behandla henne med i 20 dagar.
Hon är  mycket bättre nu! Jag är jätteglad för detta.



Är man tjej ska det vara rosa och gärna paisley-mönster. Nu kan hela familjen gå med samma mönster på tröjan. Jag i gult, Donne i grått och molly i rosa. Bimsan slipper. Haha!
Visst är hon fin i sin tröja. Hon är i alla fall glad att slippa tratten.

I vecka har mina gamla klasskamrater varit och hälsat på. Det var jättekul! Någon av dem hade jag inte sett på tio år. Jag hade fixat till lite plockemat och pasta. Sen hade jag bakat björnbärsmuffins till kaffet.



Det är Cecce (www.ceccesblogg.blogg.se ) som varit inspirationskälla till bullarna. Det är vanliga muffins med några björnbär i varje och med smuldegspaj på. Dom blev jättegoda och recepetet efterlystes. Det är ju kul.
Cecce är sambo med min kollega på jobbet, Superman.

Fick några foto på tjejerna också. Fast vi är nog närmre tanter än tjejer numera.



Här har vi Carina och Anette.



Här är Ramiza och Tarja.

Vi ska försöka att vara lite bättre på att hålla kontakten bestämde vi oss för. Det blir Let´s Go nästa gång.

I går när jag kom hem från jobbet så tog jag hundarna på en promenad i skogen. Jag hittade några jättefina kantareller som jag stkte och hade i en omelett till kvällsmat.



Jag var ensam hemma för Donne var och spelade en golftävling på Bokskogens GK. Det är mysigt att vara helt ensam ibland. Göra vad man själv vill och bara gå hemma och njuta av tystnaden. Mmmmm...... härligt!

Vidare har jag köpt en ny telefon. En Sony Ericsson W995 som är jättefin. Röd och grann. Den kan göra allt. Spela musik, internet, kolla på film, man kan till och med telefonera med den!

Det är med den jag tagit bilderna och jag måste lära mig alla finesserna så det blir bra. Får träna lite. Den har en 8 megapixelkamera. Bilderna är ganska bra tycker jag men kan bli bättre med lite träning.

Lev väl, njut av livet.

Kramis!

RSS 2.0