Vin, liljor, maginfluensa och björnbär

Fredagen startade härligt. Fick vin och blommor av mina kära kollegor Superman och He-man. Tänk om alla kunde få känna sig så uppskattad av sina kollegor. Jag känner mig verkligen omtyckt.
Blommorna blev väldigt fina på min matrumsbord. Det blev nästan lite sakralt tillsammans mad mina ljusstakar.



Visst blev det vackert? Vinet har jag inte provat än. Det spar jag till senare.

I söndags så spelade jag och Donne en tävling på golfklubben. Det gick väl inte så jättebra. Det beror inte på mig naturligtvis. Det beror på att Donne serverade alla sina bollar på helt omöjliga ställen. Vi spelade en greensome och då ska man slå ut vars en boll och sen välja den som ligger bäst till och sedan spela vartannat slag in på green och i hål. En trevlig tävlingsform. Donne slog ut i skogen och vi fick för det mesta spela på min boll efter drivern. Andraslaget slår Donne och serverar bollen till mig i skogen eller i en bunker. Vi hade 86 slag netto så det är väl godkänt ändå. Vi kom inte sist i alla fall.
Efter golfen var vi och åt på en restaurang i byn. Trevligt.

På kvällen började jag få huvudvärk och må illa. Nästan som om jag hade lite migrän. Efter några timmar i fåtöljen så gick jag och la mig. Blev bara sämre och sämre. Till slut låg jag och kramade toastolen och Ulrik hälsade på. Fy vad jag var dålig. Donne blev väldigt bekymmrad för mig kom med våt handuk till pannan och vatten att dricka.

Måndagen mådde jag inte så bra. Mådde lite illa till och ifrån hela dagen men tvingade mig ut en långprommenad i alla fall. Då kan jag ju inte låta bli att plocka björnbär i skogen. Blev bara en liten skörd men kunde koka lite marmelad i alla fall. Den sköter ju sig själv på spisen. Efter det hade jag bara lust att göra inte någonting. ;-)

Tisdag och jag mår, som He-man säger " dubbelt så bättre". Hoppas jag kan jobba i morgon.

Lev väl och tan hand om dig när du är sjuk.

Kramis.

Längesedan

Oj, det var längesedan jag skrev något. Det beror på att jag börjat jobba och sitter mycket framför en dator på dagarna. Då orkar jag helt enkelt inte sätta mig vid datorn när det är fint väder på kvällen när jag kommer hem. Då vill jag göra något, röra på mig.

Det har varit mycket roligt den sista tiden. I torsdags så träffade jag en kompis som jag inte sett på flera år. Det var så att i slutet på sjutiotalet så lånade jag en häst av en vänninas vännina. Vi har hållt lite kontakt med lååånga mellanrum under årens lopp. Vi pratade senast innan sommarlovet och sa då att vi skulle träffas. Det var detta vi gjorde i torsdag. Vi kom fram till att det är 17 år sedan vi sågs.
Det är konstigt med vissa vänner man har. Man träffas inte på många år och när man slutligen träffas så är det som om man bara fortsätter där man slutade. Det tycker jag är helt underbart!
Vi fikade och jag fick träffa hennes familj och sedan åkte vi till Flyinge där hon har sina hästar och kikade på dom. Eventuellt ska jag hjälpa henne lite med hästarna....vi får se. Jag har ju lite problem när temperaturen går under 10 grader. Då vill jag helst vara inomhus. Men det hade varit jättekul att börja med lite häst igen.

Idag, lördag, har jag varit med en kollega på jobbet och tittat på drag-race. Det är skitkul tycker jag. Tänk så mycket arbete och pengar deltagarna lägger ner i sina bilar. Fantastiska byggen! Härligt att få inandas lite bränt gummi. Det slog mig att dom lever samma liv som tävlingsryttare gör. Lastar sina bilar på släp eller i bussar och ligger över på tävlingsplatsen och delar tips och erfarenheter med varandra. Ungefär som ryttare gör.

I morgon ska Donne och jag spela en golftävling på Sjöbo GK. Donne planerar och är laddad jag tycker det ska bli trevligt med en promenad och lite frisk luft. Det är ju trots allt bara en lek. Det ska bli roligt i alla fall.

Sen är det måndag igen och en ny arbetsvecka ligger framför mig.

Lev väl och tag vara på kvällarna och ljuset så länge det varar.

Kramis!

Linus 26

Jag plockade upp mina pojkar vid 11.00 hemma hos den äldsta sonen, i går, fredag, som fyllde 26. Vi hade pratat om att åka till Köpenhamn men vi bestämde istället att vi skulle ta en runda ut på österlen.
Vi körde till Ystad och gick en runda på gågatan där. Jag var inne i flera butiker men handalde faktiskt inte något!?
Tog en fika på ett café. Åkte sedan vidare till Simrishamn och åt glass. Det vill säga att sönerna åt glass, inte jag.



Det är ganska mysigt att sitta och äta glass och det var två killar som spelade musik, jazz, och det var riktigt bra. Till och med så Mattias sa att det var bra och han lyssnar aldrig på jazz. Visst ser dom nöjda ut?

Vidare från Simrishamn, som vi också gick en runda i, till Blentarp och Table & Cher. Börjar bli kändis där. Ny födelsedagsmiddag. Trötta och väldigt mätta for vi vidare hem till mig så dom fick se hur jag bor och hälsa på vovvarna.

26 år.......det är då man känner att man börjar komma lite till åren. Jag var 24 när jag fick Linus och då tyckte jag inte att det var så konstigt men jag var ju ganska ung ändå. Alltså när jag tänker efter så här på "gamla" dar. 24 år och ingen utbildning men dock med fast jobb. Det har hänt en del på de här 26 åren ändå måste jag säga. Men det får jag ta nån annan gång.

I veckan har jag bara tagit det lugnt. Inte spelat golf. Donne har inte haft lust och det har varit för varmt för att spela i skogen. Inga tider på Flommen som ligger vid havet så det har varit en vilovecka.

Jag är lite orolig för min lilla Molly som har två knutor på magen. Har diskuterat med veterinaren tidigare hur jag ska gör med dom. Operera eller inte. Med tanke på Mollys höga ålder vill jag inte utsätta henne för något större lidande i form av operation och konvalecens (stavas det så?) efter vilket kan vara väldigt smärtsamt. Hon är över 13 år nu och lever kanske inte så länge till. Tänker med fasa på den dagen när hon är så sjuk att hon inte ska behöva lida. Hoppas hon dör i frid hemma i sin korg. Somnar in bara. Kan man ha sån tur?
Jag har tvättat hennes ena knuta med jodopax och då har hon fått en tratt på huvudet efteråt så hon inte ska slicka på det.



Detta är hon inte så förtjust i. Tycker riktigt synd om henne. Hon kan konsten att se riktigt ledsen och förnedrad ut med.

Bimsan och jag tar våra turer i skogen. Hon lyckades få fart på en hel hjord med hjortar en dag. Fast dom blev inte så rädda när de såg att det bara var en liten pappis så slutade dom springa och då kom Bim tillbaka igen och såg riktigt nöjd ut. Fick gå i koppel sen.



Så liten i den stora skogen.

Nu är jag bara ledig en dag till sen börjar jag jobba. I år känner jag inte alls för att börja. Kan bero på att jag haft en underbar sommar och verkligen kopplat av. Så skönt har jag inte haft det på länge.
Nu dröjer det till jul innan jag är ledig lite igen. Suck!

Lev väl - hoppas Donne vinner på travet idag så jag kan sluta jobba! (Han vann inte, får jobba en vecka till ;-) )

Kramis!

Donnes födelsedag 4 augusti

Donne ville inte ha något kalas på sin födelsedag. Jag hade bokat ett bord på en av byns restauranger för några dagar sedan. Ja, det finns faktiskt 2 restauranger i vår lilla by.
Det var lite roligt för jag frågade Donne vad han önskade sig i födelsedagspresent och då sa han att vi kunde ju äta middag på just den restaurangen jag bokat bord på. Det är faktiskt inte ovanligt att vi tänker på samma saker. Händer ganska ofta.

När vi kom dit så blockerade polisen hela gatan med en lastbil. Det hade tydligen hänt en olycka. Vi kom i alla fall in och fick sätta oss vid ett bord. Jättetrevlig personal.
Hela restaurangen var fylld med bilder och guldskivor av Cher. Lite underlitg tyckte vi men egentligen inte eftersom restaurangen heter "Table and Cher". Det visade sig att ägaren var en stor beundrare av Cher och köpte in via nätet olika saker som hade anknytning till Cher. Hans fru hade tröttnat på att ha allt hemma i huset så han hade hängt upp allt i restaurangen istället.
Dom har även B&B med fyra rum att hyra. Det finns pub och dom har artister som kommer och spelar.

Det som serveras är närodlat och ekologiskt och jag får säga att det smakade fantastiskt gott. Det var så gott att jag glömde att fotografera allt. Någon bild blev det dock.



Här har Donne satt i sig både förrätten och varmrätten håller han på med. Gott vin till detta. Förrätten bestod av Buffalowings och bara den hade egentligen räckt för det var jättemycket mat med klyftpotatis, friterad ost, friterad lökringar och chicken nuggets och naturligtvis vingarna.
Varmrätten blev lamfilé med klyftpotatis och majskolv. Himelskt gott.



Här har Donne huggit in på efterrätten. Cheescake med varma hallon.



Efterätten fick jag i alla fall på bild innan jag började äta. Kan bero på att jag var så mätt att jag tog mig tiden att ta en bild innan jag satte tänderna i denna.

Nöjda och glada och väldigt mätta åkte vi hem till soffan och två glada vovvisar. Donne var speciellt nöjd eftersom det var jag som betalade notan. Värd varenda öre!

Lev väl och njut av det goda i livet!

Kramis!

Sista veckan!

Jag har en hel veckas semester till jag kan njuta av.
Har i dagarna utvärderat min semester. Allat ska ju utvärderas i skolan värld så man är ju lite arbetsskadad. Jag har i alla fall kommit fram till att det var många år sedan jag har njutit så av min semester. Jag har verkligen kopplat av. Har inte tänkt på jobbet alls.
Jag har ju lagt schema något år och då går hela sommaren till det oavsett om man har semester eller inte. Kanske är det därför jag har njutit ännu mer i sommar. Har inte haft några sådana uppdrag att tänka på.
Har börjat fundera på om man skulle trappa ner lite. Kanske inte jobba så mycket ett tag? Det hade varit skönt att bara jobba 3-4 dagar i veckan. Men man måste ju ha in lite "månisar" varje månad också så det får väl vänta ett tag....kanske...vi får se.

I veckan som kommer så fyllar min kära sambo år. Han vill inte ha kalas men han ville gärna bli bjuden ut på restaurangen här i byn. Det hade jag naturligtvis redan fixat. Bord är betsällt på "Table and Chair". Ett ställe vi inte testat förr. Dom lagar ekologisk och närproducerad mat. Ska bli spännande att testa. Ser väldigt mysigt ut.

Sen har jag en son som fyller 26 och vi ska åka till Köpenhamn och fira honom. Hans bror kommer ner från Karlskrona så han hänger med. Det blir dyrt för en liten mams. Men det betalar jag gärna! 26:an har semester och han sitter mest hemma och kuckelurar så han vill gärna att vi åker någonstans. Har en fundering om jag ska försöka att få honom att åka med mig till Peking nästa år. Skulle gärna vilja komma dit. Sambo vill inte åka så långt säger han men han åker gärna till USA. Så det är nog destinationen det beror på. Kommer vi inte till Peking så kommer vi kanske till London i alla fall. Ska försöka att få med honom någonstans...sonen alltså.

Har även en vän som fyller denna veckan. Supermans sambo fyller år. Tre födelsedagar samma vecka! Inte illa. Det är jobbigt för Superman för då måste han baka en väldigt massa kakor och tårta. Hahaha!!!!

Den sista vecka utan arbetskrav!

Lev väl och njut av födelsedagar.

Kramis!

RSS 2.0