Mycket att göra + fritid

På min shoppingrunda igår så kom jag hem med den enligt planerna inköpta torkvindan. Vet ni vad dom kan ta betalt för en torkvinda? Hutlöst! Där var tre sorter att välja på. En som var trekantig (?) som kostade 149 kr. Såg väldigt klen ut. En som var lika klen men i alla fall fyrkantig, kostade 249 kr. En som var i "lyxutförande" med rejäl lina och markankare till som kostade 995 kr (?!). Den kunde man dessutom köpa till ett överdrag och en klädnypekorg om man så ville det.
Den trekantiga såg alldeles för klen ut. Den fyrkantiga klena var slut. Alltså återstod det en "lyxtorkvinda" att välja på. Jag har alltså köpt en torkvinda för 995 kr! Dum i huvudet? Ja, troligen. Men det är ju vida känt.

Jag kom hem med en torkvinda för 995 kr som mannen skulle se till att den kom i jorden. Han som bara jobbar härhemma med att få vårt nya hus i ordning så vi kan ta det lite lugnt sen. Han har tex målat det nybyggda garaget.



Nu skulle vi få upp torkvindan. Fram med de verktyg som behövdes. Vi konstaterade att någon slägga det har vi inte men vi försöker med en hammare. Efter ett tag med bankande så gav mannen upp.



Här har han flytt till Veberöd för att inhandla en slägga.

 

En slägga rikare och sju bank så står den där lite på sned men det bjuder vi på.



En av finesserna är att pluggen som ska sitta i röret i marken när man inte anväder vindan kan hängas i linan. Hur har jag kunnat klara mig utan detta tidigare?

Det var duktigt varmt igår.



Termometern var uppe i 28.4 ett tag men steg faktiskt lite till under dagen.



Molly ligger helst i skuggan.



Bimsan i en av hennes favoritfötöljer. Detta är även min favoritfötölj.

Vi ska ha lite fritid med och försöka bli lite bättre i golf. Tog en niohålsrunda på kvällen i Sjöbo. En riktigt trevlig bana att spela tycker jag. Jag trivs jättebra på den.



Donne i puttingtagen.



Donne på tee. Försöker att se smal ut. Hade jag tagit bilden ett litet ögonblick innan hade han inte sett ut på detta viset. Nu är han lite spänd tycker jag.



Här är det jag som puttar. Det var en riktigt härlig kväll.



Är det verkligen jag? Ser ut som en gammal kärring. Ja, fast det är jag ju!

Jag gjorde en bra runda i alla fall och lektionen jag tog i söndags har redan gett reslutat.

I morgon så kanske, kanske sticker vi till Aspö och hälsar på Superman och Cecce. Vi får se om vi hinner och om dom är där.

Lev väl och ha plåster med er!

Kramis.


Ny vecka

Så var det måndag igen och jag har semester denna veckan också. Härligt.
På onsdag morgon ska jag till hörselvården redan kl 8.00. Enda tiden dom hade. Jaja, det få ju gå.

Igår så var Donne och jag  och tog en lektion i golf. Fy, vad vi kommer att bli giftiga på banan. Det är nyttigt med lektioner. Det är konstigt med golfarna tycker jag. Dom tar inte så mycket lektioner och ändå klagar dom på att dom spelar dålig golf. Hittar på massa ursäkter för sina dåliga slg. Ex som jag hört..."Jag stod i en kaninskit därför missade jag", " Du rörde dig och störde mig" "Jag stod i en håla". Ja, listan kan göras lång. Varför inte då kosta på sig ett par lektioner så man kan bli bättre, istället för att lura sig själv hela tiden.
Jag har bokat en lektion till nästa vecka. Får passa på när jag har tid.
I ridsporten som jag sysslat med tidigare så tog jag lektioner nästan varje vecka. Det krävs ju om man vill bli bättre och kunna utvecklas. Fast handen på hjärtat......hästar och ridning är mycket roligare än golf.

Idag ska jag till Burlöv Ceenter och shoppa lite tänkte jag. Behöver bla en torkvinda. Detta otroligt fula redskap man måste ha i trädgården. Det är något av det värsta jag vet. Finns det något fulare än att beskåda grannarnas tvätt? Har ni tänkt på var i trädgården man sätter upp en torkvinda? Mina grannar har den framför terassen!? Hur i hela fridens namn kan man sätta upp en torkvinda framför terassen? Ska gästerna sitta och kolla in ens tvätt? Underkläder, kläder och lakan?
Jag känner mig tvungen att skaffa en torkvinda för vi har inte så jättestort tvättrum som vi hade i vårt förra hus. Där kunde man hänga tvätten på linor och det gillar jag. Här har jag tumlare och torkskåp. Hur har man tänkt att man ska hänga lakan i torkskåp? Dom blir ju alldeles knöliga.
Ilandsproblem!

Nu ska jag sticka!

Lev väl och var rädd om dig!

Grodjakt

Idag har vi haft grodjakt i hallen här hemma. Snacka om att bo nära naturen! Är det inte så att rådjuren står utanför dörren så kommer groderna på besök när man minst anar det.
Faktum är att det lilla livet skrämde livet ur mig. Såg bara något platt, runt och brunt som hoppade på golvet. Jag till och med skrek till.
Den stackaren var säkert lika rädd som jag. Donne fick ner den i en spann innan Molly smakade på den. Jag bar ut spannen i skogen och släppte ut det lilla livet där.

Idag har Donne jobbat. Han har varit på möte i Landskrona. Då passade jag på att åka till golfklubben och träna. Mina slag sitter ganska bra det är bara drivern som jag inte kommer överens med. Har bokat en tid för lektion på söndag.
Det är ganska meningslöst att stå och slå en massa bollar och dom flyger åt fel håll hela tiden. Lika bar att ett proffs får kika på vad det är som är fel.

Har börjat i en ny bok idag. Fick den av min chef i sommarpresent. Det var väl snällt, inte sant? Har en snäll chef.
Det är Henning Mankell, Kinesen. Den är jättebra. Rekommenderas.

Lev väl!

Kramis

Trädgården

Oj, vad vi har jobbat idag! Har fått gjort jättemycket! M;en först skulle jag till Lunds lasarett för att ställa in min nya hörapparat som inte fungerat sen jag fått den. Min förra apparat var mycket bra men det var dax att byta ut den. Fick en ny som jag märkte att jag inte kunde ha så fort jag satte mig i bilen. Det bara skorrade i den. Ringde in för att beställa en ny tid och då sa dom att det var mycket bättre om jag kunde komma in på öppen mottagning som dom hade varje förmiddag. Det var ju bra tänkte jag.
Idag körde vi hela vägen in till Lund bara för att få reda på att jag måste träffa den audionom som jag var hos först för att jag ev skulle ha en annan apparat. Fan! Vet ni hur det är att hitta parkering på lasarettet i Lund? Ett helvete! Tom parkeringshusen är fulla.
Jaja....jag har ju semester och ska ta det lugnt. Fick en tid nästa vecka så det får gå det med. Fast jag blev riktigt irriterad.

Vi körde vidare in till Hornbach för att köpa ett parasoll och färg. Vilken bra affär det är. Där finns ju alt och till ganska bra priser med.

Fick tag på ett bra parasoll. Körde in till Dalby och köpte fikabröd på vägen hem. Gott med fika när man shoppat.



Det gäller att hålla uppe kaloriintaget.





Visst tittar han längtansfullt?

Efter fikan satte vi igång att flytta buskar. Dom växte vid garageväggen och den ska vi måla så vi flyttade dem till ett bättre ställe. Mellan grannens och vår tomt. Jag tror att grannen blir glad för det är bara skräp på vår sida och nu slipper dom se det.



Det blev tre buskar över som Donne grävde ner på en slänt vi har där det bara växer vilda blommor och mycket ogräs. Här är Donne i grävartagen.



Här kollar Donne in vår stång som vi ska ha växter i. Vi körde ner till byns lilla växtcenter. Ett litet gulligt ställe. Jättetrevliga tjejer som jobbade där. Köpte blommor, jord, barkmull och en tomatplanta. Fick rabatt. Dom sa även att om vi behövde mer jord kunde vi bara hämta och var det ingen där så kunde vi ta jord och komma och betala sen. Så går det till på landet. Här litar man på folk. Härligt!





Visst börjar vi få mysigt på vår terass!



Det blev bra med de nya växterna!

Lev väl och tag på hatten för värmen skull!

Kramis!

Golf och Viasat

7.20 slog vi ut första golfbollen på Sjöbo golfklubb idag. Vi ville vara tidiga för det skulle vara damtävlingar vid 8.00-tiden. Det var en härlig morgon och vi kunde gå i kortärmat och kortbenat. Det vill säga att jag hade kjol och Donne hade shorts.
Vi spelade inte en strålande golf precis men jag hade i alla fall 25 poäng. Inte helt kass med tanke på att jag bara spelat två 9-håls rundor tidigare.
Donnes golf gick sämre. Vi fick leta bollar i skogen hela tiden. Han slog åt alla håll utom rakt fram. Jag påpekade att han bara slog i skogen när han skulle slå ut från tee men annars slog han jättebra. Vid 17:de hålet så slog han låååångt och rakt. Nu tänkte vi att nu sitter spelet igen. Men det var tyvärr bara det hålet. På 18:de var det samma skit igen.
Han får ta lektioner innan vi ska till Polen och spela golf så han får någon glädje av spelet.

Just nu har vi snickaren här som ska sätta upp parabolen så Donne får sitt Viasat. Han kan inte leva utan viasat-golf. Det blir nog bra med det.

Måste komma ihåg att ha kameran med mig mer.

Lev väl!

Min nya hundrunda

Nu har vi installerat oss i vårt nya hem. Det mesta är på plats och vi kan njuta av våra nya omgivningar.

Vovvarna börjar vänja sig vid sin nya "runda" i skogen. Det är härligt att kunna höra alla fåglarna och inget annan som stör oss. För det mesta är vi helt ensamma på vår lilla runda. Vi har flera stycken men det är mest en vi går.



Vi börjar på en liten grusväg.....



Sen in på en liten gräsväg.....



Matte, lyssna! Det är något i skogen.
Bimsan har mycket att hålla reda på.



Sist viker vi av på en liten stig. Den slutar i det lilla villaområdet vi bor i.

I går när jag skulle gå kvällsrundan med vovvarna så stod det två rådjur utanför vårt hus. Härligt att vara så nära naturen.

Lev väl och kramis!

17/6 Österlen med jobbet

Sista arbetsdagen för min del innan semestern. Det var utflykt med hela kollegiet på östelen. Vi hade tur med vädret och ingen skadade sig.
Jag blev upphämtad i Sjöbo dit vi flyttat för en vecka sedan. Ja inte i Sjöbo men dock till Blentarp. Vi var fyra stycken som blev hämtade där. Det var jättebra för då slapp vi köra till Malmö fram och tillbaka. En person hämtade vi i Fränninge. Det var Micke.


Hanberättade en massa om just Fränninge. Jag har faktiskt väldigt goda vänner i Fränninge. Dom är uppfödare av Papillon bla. Canifelis Kennel. Micke är en mjukis som synes på bilden. ;-)

Färden gick till rallymuseét där vi fikade innan hälften av gänget skulle vidare till Kiviks musteri.



Oj! Vart tog kaffet vägen?



Inget kaffe än???



Här hoppar vi i handlingen och är på nästa ställe som jag för tillfället glömt namnet på. Chefen och skolsköterskan njuter i solen.



Vem skrattar de åt?



Ida, Bujar, Tomas, Lasse, Mjukis-Micke, och Bosse. Väntar på kaffet.



Peter, Jörgen och Mats underhåller medan Thomas fotar publiken.



På Rally-museét fanns det en utställning av Barbie eftersom hon fyller 50 år. Det var en del dockor och kläder som jag kände igen. Jag hade mycket Barbie-prylar på 60-talet när jag var liten och en del av detta fanns i montarna. Jättekul!





När man är på utflykt ska man  även ha lite kulturella inslag. Här är Fritiof Nilssons "Piraten´s" gravsten vid Ravlunda Kyrka. Jag har läst lite av hans böcker och då är det kul att få se den omtalade gravstenen. Det var en liten och ganska oansenlig grav. Jag hade förväntat mig att graven var utmärkt lite bättre men man fick leta och det vara bara denna stenen inget annat.



Tog en tur in i kyrkan också. En liten underbar kyrka.



På väg tillbaka upptäckte Nadja detta konstiga trädet. Klart att just hon la märke till det. Hon är ju lärare i naturkunskap. Naturen kan verkligen skapa underliga ting.



Det här är Nadja och hon hittade kaffet i alla fall!



Kul motorfordon som kan beskådas på museét.



Det här är en av våra bussar. Jörgen hade äran att få ta och både fram och tillbaka. detta gjorde han med bravur!

Kramis på er alla och hoppas ni får en härlig sommar!

Lev väl!

Sista dagen

Idag är det sista dagen på jobbet. I morgon ska vi ut i det blå med hela skolans personal. En del ska till Kiviks musteri och en del ska till Bilmuseét. Vi ska alltså ut på Österlen.
Det är så bra med att jobba på min skola. Vi behöver aldrig boka någon buss, vi ha flera stycken själv. Vi kan bara ta en för att åka vart vi vill. Ja, under förutsättning att bussarna inte används i undervisningen.
Nu är det ju lov så nu går det bra.
Vi är flera stycken som bor i Sjöbo med omnejd så vi blir upplockade i Sjöbo. Skönt att slippa köra in till Malmö för att sedan köra tillbaka igen.

Efter denna lilla utflykt så har jag semester. Det ska bli jätteskönt. Ska se till så vi får i ordning i hemmet. Alla flyttkartonger ska ses över och sorteras. Vi har faktiskt varit riktigt duktiga. Har plockat upp det mesta i skåp och i lådor. Har till och med kunnat bädda i gästsängarna. Det känns bra.

Ska försöka att köpa lite blommor på vägen hem idag. Behöver fixa till lite i trädgården. Har flyttat med de gamla blommorna men dom börjar se "tradia" ut. Har köpt nya gardiner idag på Hemtex. Ska se om dom passar in. I så fall ska dom upp så fort som möjligt. Det är jättekul att förnya sig. Nu förnyar vi hela hemmet.

Jag hoppas att vi kan få tid över och hälsa på Cecce och Superman på Aspö i sommar. Dom har ett sommarhus där som ser väldigt mysigt ut. Samtidigt kan jag ju passa på att hälsa på min yngsta son som bor i Karlskrona.
Cecce är jätteduktig på att baka kakor och tårtor av olika slag. Det är alltid jättegott fikabröd när man hälsar på.
Mmmmm......jag riktigt längtar.

Lev väl och bli tjock i sommar.

Kramis

Tid?

Ibland blir det bara för mycket.
Har i en hast sålt huset och fick i en rasande fart packa allt som fanns i huset för att under helgen flytta till vårt nya fina hus.
Guuud, så mycket grejor vi har!
Var har allt kommit från?
Det kan ju omöjligt vara så att jag köpt så mycket grejor?!

När vi väl fått ner allt i kartonger så ska allt packas upp igen och får plats!
Var är hundmaten? Var är hundmaten? Var i hela fridens namn är hundmaten?
Vovvarna ser förtvilat på när vi rotar i alla 70 kartonger efter deras mat.
Jag kör ner och handlar ny mat till dem sa jag.
In i bilen och iväg och hem igen så vovvisarna kan få något att äta.
Just när jag häller upp den nyiköpta maten i deras sål så hör jag sambo ropa: Jag har hittat det!
Typiskt!

Jag får skriva mer när jag har bättre med tid. Men det är detta jag sysslat med de sista två veckorna.

Därav min tysta blogg.

Kramis!

RSS 2.0