Dåligt samvete

Ända sedan vi flyttade in i vårt nya hus har jag haft lite dåligt samvete för vår häck var så vildvuxen. Eller rättare sagt ovårdad. Det skulle kunna vara en jättefin bokhäck men den har inte blivit skött som den ska. På vissa ställen är den hög och fin och på vissa ställen är den helt obefintlig. Jag kan se att där den är fin har grannen trädgårdsland på sin sida och då har han såklart gödslat och detta har kommit häcken tillgodo. Själva rabatten i häcken har bara varit ogräs och högt gräs.
Chocken fick jag när jag råkade se att det växte en ginst ut från häcken in över grannens tomt och gjorde så att dom knappt kunde komma ut ur sin bil. Den var jag över och knipsade av direkt.
Idag har jag börjat röja i häcken....hehehe......den i trädgården alltså! Har gjort halva idag. Brände mig på en nässla i handflatan för jag var för lat för att gå in i garaget och hämta handskar. Man lär av sina misstag och handskana åkte på.
Ska se om jag kan ta resten i morgon. Det blev jättefint längst med den biten jag fick röjt.

Har varit på golftävling idag. Stora tävlingar på Barsebäcks golfklubb. Scandinavian Masters. Det är ganska trevligt att komma ut och se när proffsen spelar. Det ser så lätt ut. Köpte ett par solglasögon som jag ska ha när jag spelar golf och när jag cyklar.
Jag har luftat min cykel. Det är så kul att cykla på den. I den lilla byn jag bor i finns det faktiskt mer än man kan tänka sig. Vi har en byakrog, en vanlig krog, en affär, ett kondis som har jättegoda bakelser, ett bageri som har specialiserat sig på italienska skorpor. Detta bageriet har en kombinerad presentbutik. Den är så där mysig och lantlig. Man kan köpa lite olika saker som man kan ge bort när man ska på kalas. Allt som säljs är ekologiskt. På fredagar har hon fredagsbröd som är bakat på surdeg.

Det finns en del att upptäcka i lilla Blentarp. Var på kantarelljakt i går men det blev inget. Tror att det är många ute och letar.

Min lilla Bimsa hon tycker det är så kul när vi ger oss in i skogen och bort från stigarna. Hon kollar in mig och ser precis ut som om hon frågar mig: vad ska vi nu hitta på Matte? Är här kaniner?
När jag ska gå långt får Molly stanna hemma. Hon är gammal och orkar inte gå så långt. Hon blir jätteledsen när hon inte får följa med.

Spännande på landet!

Lev väl och njut av livet!

Kramis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0